Sérii jsme prohráli v Třinci, říká Radek Kampf

Plzeň - Modrobílí junioři už mají také po seźoně. Stopku v zatím úspěšném tažení play off jim vystavili vrstevníci z týmu HC Oceláři Třinec. V rozhodujícím utkáním hraném na západě Čech to ještě chvilku před koncem vypadalo na dramatické prodloužení, ale pak rozhodl kapitán hostů Samiec o tom, že do semifinále poputují Slezané. Trenér domácích Radek Kapmf viděl jako rozhodující ztracené střetnutí na stadionu soupeře. "Sérii jsme si prohráli v Třinci. Měli jsme opět hromadu šancí, které zase nedali," říkal smutně několik okamžiků po ukončení plzeňské juniorské sezóny.

Chvilku po utkání je jistě velmi problematické zápas popsat, přesto. Jak jste ho viděl?
Utkání se mi teď hodnotí velmi těžce. Měli jsme spoustu šancí, ale s jejich neproměňováním se potýkáme již delší dobu. Dnes jim ještě zachytal výborně gólman a pro nás bylo ohromně těžké vstřelit jim branku. Za stavu 0:2 jsme zmobilizovali síly a, jak všichni viděli, vytvořili jsme si velký tlak a těch příležitostí tam bylo hodně. Srovnali jsme a při vyloučením pak padla taková laciná branka. Dokonce to možná odrazem od našeho hráče. A to rozhodlo.
Richard Pánik, jednoznačně nejlepší hráč soupeře, vám leckdy přidělával velké starosti. Nerozmýšleli jste se nad tím ho bránit více natěsno?
Je to veliká individualita. Přestože je ještě ročník jednadevadesát, vidí se v něm ohromný talent slovenského hokeje. V Čechách rozhodně dlouho nevydrží. Dal nám jednu branku po hrubce v přesilovce. Pokud nám ujede takový hráč, je to na sedmdesát procent, že se trefí. Kluci si ho měli hlídat, ale pokud nebráníte někoho takového hodně natěsno, tak dělá velké potíže, v tom máte pravdu. Na druhou stranu měl vlastně podle mého jen tuto příležitost, kterou využil, jinak se nám ho podařilo pokrýt. To nám vyšlo.
V Třinci nedohrál Martinec a Kovář. Kdy se rozhodlo, že doma nastoupí?
U Honzy Kováře se jednalo lehký výron v kotníku. Před zápasem si nechal zatejpovat nohu, šel si to zkusit a řekl, že hrát bude. Podal i tímto zraněním rozhodně výborný výkon. Lukáš Martinec byl ve čtvrtek na kalciovce a dneska taky hlásil, že je připravený. Vrátil se nám také Honza Stránský, který po pauze odehrál dobré utkání. V průběhu zápasu nám ale vypadl Kuba Kořínek, kterého vyřadily střevní problémy.
Kde se v soubojích s Oceláři lámal pomyslný chleba?
A po dvou našich hrubkách soupeř dal na dva jedna a pak na tři jedna. Tam jsme měli vyhrát a sérii ukončit. Doplatili jsme ale na neproměňování šancí, a to bych se znovu vracel na začátek.
Jak byste se ohlédl za účinkování juniorů HC Lasselsbergeru Plzeň ve vyřazovací soutěži?
Minulý rok junioři vypadli hned v prvním kole, takže jsme mnoho zkušeností s vyřazovacími boji neměli. Třinec je v play off každý rok a bylo poznat,že si s touto soutěží umí poradit. My jsme jeden takový problém, že jsme postupovali ze druhého místa a někteří hráči poslední čtyři kola odehráli s pocitem, že v play off už prostě jsme a nebylo to ono. Museli jsme je neustále přesvědčovat, aby v tréninku šlapali naplno, aby plnili pokyny trenéra… Jsou v takovém věku, že se jim asi také nelíbí pořád někoho poslouchat. Ale hokej je o disciplíně, hlavně té herní, o plnění pokynů, tudy vede cesta k úspěchu. Uvidíme ale příští rok. Někteří kluci odejdou. Jedná se o dorazový ročník osmaosmdesát, přijdou devadesát jedničky, které jsem trénoval v dorostu a vím, že jsou to dobří hokejisté a doplní kádr. A pak se také uvidí, kdo z reprezentantů v Plzni zůstane, jestli nepojedou do Kanady.
Už víte, co vás v následujících dne bude čekat za program?
Sejdeme se až ve středu, kluci budou mít čtyřdenní pauzu. Budeme určitě dál trénovat, v týmu máme reprezentanty, kteří pak jedou na mistrovství světa osmnáctiletých, takže aby byli v tréninku. Dorost ještě hraje, zatím tedy nemůže dojít k posunu, když někteří starší kluci odchází a mladí přicházejí. Jakmile skončí i oni, hráči se přesunou. Zatím proto budeme trénovat se stávajícím kádrem.