Radek Matějovský zůstává v Plzni, David Ludvík dlouhodobě mimo hru

Útočník Radek Matějovský se opět připravuje s plzeňským Lasselsbergerem. "Vzhledem k odchodu Tomáše Divíška a zejména zranění Davida Ludvíka jsme se rozhodli pro setrvání Radka Matějovského v týmu," vysvětlil prezident klubu Tomáš Král. Matějovský nenastoupil s týmem do přípravy a hledal si nové angažmá, na které se však vzhledem ke změnám v kádru Západočechů nevydá. David Ludvík si při tréninku přetrhl kolenní vazy a po operaci bude mimo hru několik měsíců.

Radku Matějovskému původně sehnal agent angažmá v BK Mladá Boleslav, ale do týmu nováčka nakonec hráč, který v Plzni působí již od roku 2002, neodejde. "Ve čtvrtek jsem byl poprvé na tréninku. Kluci si ze mě dělali srandu, seznamovali se se mnou, jako by přicházela nějaká nová posila. Proběhlo i téma placení zápisného, dva dny se o tom už bavíme. Já se tomu samozřejmě bráním. Říkal jsem jim, že jsem měl pořád platnou smlouvu v Plzni a vlastně jsem neodešel. Jen jsem se zapojil do přípravy o čtrnáct dní později. Nic platit nebudu," vtipkoval Matějovský v rozhovoru pro server hokej.cz.

Zpočátku byl z nuceného odchodu třicetiletý útočník trochu zklamaný. "Jak jsem říkal, počítal jsem trochu s tím, že bych mohl odejít. Ale tohle mě mrzelo. Pobavili jsme se o tom s panem Setikovským. Už je to minulost, jsem rád, že jsem zase zpátky," uvedl Matějovský, který do 14 dnů očekává narození syna a plánuje, že se v Plzni natrvalo usadí.