Proměňování šancí si schováváme na první zápas v lize, prorokuje Adamský

Plzeň - Před solidně zaplněnými tribunami se v pátek utkal HC Lasselsberger Plzeň v přátelském utkání proti tradičnímu rivalovi HC Spartě Praha. Plzeň svoji aktivitu v první části hry nepřetavila i přes několik vytvořených šancí v ani jednu branku. Pražané poprvé udeřili ve druhé třetině, kdy začali přebírat iniciativu hry. Již ve druhém zápase nastoupil Martin Adamský na postu pravého křídla. “Je to zase něco nového. Čekají se ode mě jiné věci, ale více mi vyhovuje post levého křídla,“ svěřil se Adamský.

V první třetině, kdy Plzeň hrála několik přesilových her, se Martin Adamský do hry příliš nedostal. “Já jsem přesilovky nehrál, ale to mi nevadí. Nejsem tam od toho, abych puky rozdával a dával góly. Jsem tam od jiné práce,“ řekl Adamský k přesilovkám, které se plzeňskému týmu nedařilo proměňovat. „Myslím si však, že nám přesilovky herně šly, ale nepadaly nám góly. Navíc je špatný led, když je horko. Snad se to do září zlepší,“ doufá Adamský.

V pátek si již podruhé v přípravě Adamský vyzkoušel post pravého křídla, ale jak sám přiznal, příliš mu nesvědčí. „Čekají se ode mě góly, ale já nejsem gólový hráč. Mám to tam bourat, což se snažím dělat, ale spíš asi budu hrát levé křídlo, na které jsem zvyklý,“ vyznal se Adamský.

V polovině utkání po osobním souboji u mantinelu s Tomášem Netíkem padlo i pár menších ran. „Já bych ani neřekl, že to byl konflikt. Spíš to bylo takové kamarádské vyříkání si názorů,“ okomentoval škádlení s protihráčem.

Asistent hlavního trenéra Plzně Milan Razým si byl vědom útočné síly, kterou Sparta do Plzně přivezla. „Spartě chyběli nějací obránci, ale v útoku přijeli téměř v plné síle. Viděli jsme tedy sparťanskou první lajnu, která utkání v přesilovkách, dá se říct, rozhodla,“ uvedl trenér.

„V první třetině jsme byli o něco málo lepší, bohužel jsme nevyužili přesilovky, ani připravené šance. S herním projevem však můžeme být celkem spokojeni. Zápas se zlomil ve dvou přesilovkách. Při první padla branka po individuální chybě mladého obránce Šticha. Při druhé jsme se bránili ve třech, ovšem po zbytečných faulech, což je zbytečná nedisciplinovanost ve hře. Ve třetí třetině jsme hru více otevřeli, snažili jsme se vstřelit branku, abychom se vrátili zpět do zápasu, ale to se bohužel nepovedlo a soupeř svými rychlými brejky toho náležitě využil,“ vidí Milan Razým příčiny prohry.

Plzeň v tréninku piluje defenzivní činnost týmu, ale jak Razým přiznal, ještě spokojen není. „Jak je vidět, soupeř se nám do přečíslení dostával, zejména ve třetí třetině. Trochu se ale zlepšila činnost pět na pět v obranném pásmu, ale pořád nám ještě chybí obrana středního pásma, takže stále máme co zlepšovat,“ vidí Razým stále nedostatky.

Do utkání nenastoupil Michal Důras, jenž v posledním přátelském utkání v Karlových Varech nedohrál pro lehký otřes mozku. „Podle posledních zpráv by však už v pondělí měl nastoupit k tréninku,“ optimisticky předpověděl trenér Důrasův zdravotní stav.