Rozjetá Boleslav vyzve Lasselsberger

Plzeň - Po působivém skalpu Českých Budějovic si HC Lasselsberger Plzeň věří i na Mladou Boleslav. Extraligový nováček v přípravných zápasech vůbec není zvyklý na porážku, kterou vlastně poznal jen jedinkrát, a to dokonce ani ne s českým týmem. Na ledě plzeňské ČEZ Arény se tedy dá očekávat velmi zajímavé střetnutí s lehce pikantní příchutí pro tři explzeňany v zelenobílém dresu. U toho přeci nemůžete chybět! Pokud však máte jiné povinnosti, vaši přítomnost v hledišti můžete odsuplovat na našem tradičním online přenosu.


HC LASSELSBERGER PLZEŇ
vs.
BK MLADÁ BOLESLAV


přátelské utkání - pondělí 25. srpna na ledě plzeňské ČEZ Arény


Z extraligového nováčka jde až strach

A to nadpis ani trošku nepřehání. Na oficiálních stránkách klubu si můžete přečíst, že Mladoboleslavští budou usilovat již o neuvěřitelnou devátou výhru v řadě. Ano, čtete správně. Osm výher, z toho čtyři utkání sehrál nováček v nejvyšší soutěže s extraligovými soupeři. Týmy Liberce, Kladna i Sparty se dokonce před houževnatým soupeřem musely sklonit na vlastním ledě. Výběr Jiřího Šejby klopýtl v přípravě jen jedinkrát, když hned v prvním utkání nestačil na Spartak Moskva, se kterým ale prohrál těsně 0:1. Následující střetnutí bude pro oba celky velmi důležité, jelikož se extraliga blíží mílovými kroky, a navíc modrobílí zajíždí do Boleslavi již v rámci druhého kola, a to dvanáctého září. Nadcházející měření sil může leccos napovědět.

ExPlzeňští hrají v Boleslavi první housle

Jistě si dobře pamatujete, s jakou parádou hlásil plzeňský klub příchod Richarda Krále do klubu, ostatně není to tak dávno. Matador extraligových kluzišť však v západních Čechách zůstal za očekáváním, a tak si balil kufry. S otevřenou náručí ho přivítala právě Mladá Boleslav, tehdy ještě prvoligový klub. Královi se zde začalo opět dařit a pomohl svými výkony klubu do nejvyšší soutěže. V soupisce zelenobílých najdete i dalšího známého - Václav Eiselt působil na plzeňském stadionu s přestávkami čtyři roky. A Marek Posmyk odešel po loňské sezóně. Dá se tedy očekávat, že pro tyto tři hráče může mít zápas zvláštní náboj.

Plzeňští dopočítali ztráty a žádná tragédie se nekoná

V posledním utkání Lasselsbergeru vycházely přesilovky a hlavně díky nim vyhrál nad silnými Budějovicemi 5:2. Plzeňští se nenechali vyprovokovat ani Bokrošem na střídačce, ani dotěrným Radkem Dudou a spolehlivě trestali přestupky hostů. Zápas ale nedohrál Michal Dvořák, který v něm přišel o zub, a bek Pácal. Dvořák se rychle oklepal a je připravený nechat Mladoboleslavským pocítit svou tvrdou hru a Pácal zkusí na ranním tréninku, jestli se bude moct přihlásit trenérům jako bojeschopný hráč. Pavel Hynek dále řekl, že první lajna zůstane pohromadě, ale v ostatních řadách se možná nějakých změn dočkáme. Od toho ostatně příprava je.

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky posledních zápasů

HC Lasselsberger Plzeň - HC České Budějovice 5:2 (3:1 1:0 1:1) Branky a nahrávky: 5. Kracík (Straka), 7. Vlasák (Straka), 14. Vlasák (Straka), 33. Matějovský (Redlish), 49. Hudec (Vampola) - 16. Gulaš (Kotrla), 55. Duda (Huml). Vyloučení: 8:13. Využití: 4:2. Diváci: 1200. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2.

KLH Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:4 (1:0 1:0 0:4) Branky a nahrávky: 5. Indra (Kolarz), 31. Malát (Kolarz, Tauš) – 47. Nouza (Eiselt), 48. Kubeš (Štrba), 52. Konečný (Rejzek), 60. Kočí (Štrba). Rozhodčí: Florián – Kordina, Sadílek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 800. Průběh utkání: 2:0, 2:4.

-----------------------------------------------------------------------------------