Plzeň sčítá po zápase se Spartou škody, Jiří Dobrovolný má po sezóně…

Plzeň - Ve včerejším zápase se Spartou Praha došlo k mnoha zákrokům, střetům a faulům. Někteří hráči plzeňského Lasselsbergeru museli rovnou z ledu do kabiny, atmosféra na ledě i v hledišti poté velmi jiskřila. Na diskusním fóru www.hcplzen.cz se jednotlivé momenty zápasu neustále diskutují a spekuluje se o stavu zraněných, přinášíme tedy oficiální informace o stavu zraněných hráčů. Bohužel nejsou vůbec dobré ...

Včerejší zápas se Spartou Praha přinesl Západočechům sice další tři body a cenné vítězství, které je dál udrželo na první příčce extraligové tabulky, ale za vysokou cenu. Ostré zákroky na hranici pravidel způsobily velké zdravotní komplikace v řadách Lasselsbergeru.

Trenér plzeňských hokejistů Pavel Hynek počítá velké ztráty, které jsou před derby s karlovarskou Energií nepříjemné. "Dohodli jsme se, že nebudeme podávat informace o zdravotním stavu hráčů, abychom tím nenahrávali soupeři," řekl pan Hynek na otázky směřující právě k marodceč Plzeňských. Přesto prozradil některé velmi špatné zprávy. Je jasné, že návrat některých hráčů na led bude možný za několik měsíců. "Nejhůře je na tom Jirka Dobrovolný. Ten má prakticky po sezóně. Jel z ledu rovnou do nemocnice a nyní už je po operaci ruky. Má velkou zlomeninu a jeho návrat je v nedohlednu," sčítá škody plzeňský lodivod. Ztrátou obětavého obránce však marodka nekončí. Sražen na mantinel byl ve včerejším zápase i Mario Cartelli, který také ihned opustil led. "Mario má ze včerejšího zápasu zhmožděné rameno," prozradil kouč.

O zdravotním stavu dalších hráčů pochopitelně trenér nic neprozradil, vzhledem k dalším náročným zápasům, které se blíží. Věřme, že další vítězná tažení modrobílých nebudou dána tak vysokou cenou, jako je zranění plzeňské třiadvacítky, Jiřího Dobrovolného.