Do Znojma v roli favorita

Plzeň - Hokejisté Lasselsbergeru Plzeň se ještě nestihli pořádně zregenerovat po náročném zápase s Kladnem a už je čeká další nepříjemný soupeř. Co na tom, že Znojmo okupuje poslední příčku, bude to hodně nevyzpytatelný zápas. Lasselsberger bude v Hostan Aréně sice jasným favoritem, ale houževnatí Orli si určitě budou chtít na rozjetou Plzeň vyšlápnout. Čeká nás zajímavá konfrontace, kterou vám samozřejmě i tentokrát nabízíme formou online přenosu. Zápas začná v 17:30.


HC ZNOJEMŠTÍ ORLI
vs.
HC LASSELSBERGER PLZEŇ


Pátek, 2. října
Hostan Arena, Znojmo - 17:30


Ještě jedno kolo, pak už zaostřeno na NHL

Poslední týden, při vší úcte k extralize, jde česká nejvyšší soutěž trošku stranou. Všichni s napětím očekávají sobotu, kdy dojde k historické události. V Praze, v naší největší a nejmodernější hokejové aréně ve Vysočanech bude slavnostně zahájen nový ročník nejlepší hokejové soutěže, NHL. V Praze jsou již týmy Rangers a Tampy, kteří budou hlavními aktéry celé události. Oba soupeři se spolu utkají dvakrát. Druhý zápas je na programu v neděli. I proto se netradičně posouvá dvanácté kolo O2 extraligy na pondělí. To Lasselsberger přivítá na svém ledě další z týmů, kterému start do ligy příliš nevyšel. A tak se nabízí otázka, zda Plzeň bude mít po víkendu o šest bodů více, zda pokoří poslední Znojmo, i trápící se třinecké Oceláře. Pokud tomu tak bude, možná se dočkáme další vlny radosti a euforie, způsobenou třeba i prvním místem v tabulce. Ale nepředbíhejme, je před námi složitý zápas ve Znojmě, kde rozhodně nepůjde o trénink.

Ve Znojmě s Málkem i smrtícím útokem

S brankářem Romanem Málkem i se skvělou útočnou trojicí Straka - Fabuš - Vlasák vyráží Lasselsberger Plzeň do Znojma bojovat o další cenné tři body. Plzeň ztrácí na lídra tabulky, pražskou Slavii, pouhý jeden bod. Naopak Plzni dýchají na záda Vítkovičtí, kteří s dvaadvaceti body přebývají na třetí příčce tabulky. Plzeň by ve Znojmě ráda navázala na úspěšnou sérii a dobré výkony z předchozích zápasů. Nebude to ovšem vůbec jednoduché. Znojmo bude chtít přerušit černou sérii pěti proher v řadě a proti favoritovi podat skvělý výkon.

Souboj trenérů

Pro Radima Rulíka, trenéra Znojma, bude mít dnešní zápas zvláštní příchuť. Do Hostan Arény přijíždí tým, který Rulík dokonale zná. Vždyť ještě před několika měsíci stál na střídačce Západočechů a bojoval s nimi o play - off. Navíc jeho první zápas na střídačce Plzně, po loňském příchodu s Miloslavem Hořavou, byl právě ve Znojmě, kde Plzeň tehdy vyhrála 2:1. Nyní stojí na opačné straně a bude chtít svůj tým dostat z nepříznivé série a posledního místa v tabulce. Stále se bude muset obejít bez tahouna a kapitána Jiřího Dopity, kterého stále sužuje zranění nohy, do níž dostal ve třetím kole pukem do nechráněného místa. I pro trenéra Plzně, Pavla Hynka bude páteční zápas zvláštní. Stejně jako jeho kolega na střídačce druhé, bude koučovat proti týmu, v jehož službách ještě v nedávné době působil.

Jednou jsi dole, jednou nahoře…

Platí to za všech okolností. A v hokeji obzvlášť. V předminulé sezóně Znojmo dokonce jednu chvíli vedlo ligu a odehrálo velmi dobrou sezónu. Naopak v Plzni by na předloňskou sezónu nejraději zapomněli. Třinácté, předposlední místo, druhá nejhorší obrana a trápení. Ale je to pryč. Nyní se karty obrací, situace je přesně opačná. Plzeň na špici, Znojmo na dně. Páteční zápas bude jistě zajímavým soubojem, tak držte palce.

Sestavy z posledního utkání:

HC LASSELSBERGER PLZEŇ: Altrichter - Benák, S. Hudec, Čakajík, Smrek, Dresler, Pácal, Cartelli, Zápotočný - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Vampola, Kracík - Kubalík, Šindel, Matějovský - Adamský, Jan Kovář, Laš

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Švrček, Bičánek, Kotaška, Mojžíš, Tesařík, Chvátal, Štach, Rýgl - Erat, Haman, Plášek - M. Růžička, R. Procházka, Selingr - Kucharczyk, Meidl, Demel - Havlík, Čachotský, Beroun

10. kolo O2 extraligy zaostřeno na dnešní soupeře:

HC LASSELSBERGER PLZEŇ - HC GEUS OKNA KLADNO 3:2
Branky a nahrávky: 16. Kracík (Straka, Vlasák), 19. Straka, 35. Vlasák (Fabuš) - 11. Frolík, 41. Patera (Hájek). Rozhodčí: Fraňo - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0.

HC LITVÍNOV - HC ZNOJEMŠTÍ ORLI 4:2
Branky a nahrávky: 29. Kroupa (V. Hübl, Jenáček), 39. Branda (J. Černý, Trávníček), 46. V. Hübl (Švarný), 51. Kubát (Reichel, Lukeš) - 27. Haman (Plášek, Rýgl), 60. Erat z trest. střílení. Rozhodčí: Kubeš - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0.