Dva roky Plzeň na Kladně nebodovala, co nyní?

Plzeň – Do neoblíbené destinace míří v rámci třiadvacátého kola hokejisté Lasselsbergeru. Na Kladně naposledy uspěli v září roku 2006. Od té doby si Paterova družina ponechala všechny body, v minulém roce tak rozhodla i o svém postupu v předkole play-off. Pravidla jsou však od toho, aby se porušovala...


HC GEUS OKNA KLADNO
vs.
HC LASSELSBERGER PLZEŇ


Jeden zápas, tři body

Protože se oba týmy v letošní přípravě ani jednou nestřetly, přišla na řadu odveta za loňské vyřazení v předkole paly-off až v samotné extralize. Konkrétně v desátém kole přivítala Keramika na svém ledě Okenáře. Hosté přijeli bez Orcta i Kopřivy a do branky se postavil mladý Cikánek. Ten dlouze odolával tlaku Plzně, navíc se v jedenácté minutě prosadil Frolík vypadalo to, že kladenský komplex bude dál pokračovat. Jenže ještě do první sirény otočili vývoj utkání Kracík se Strakou. Když pak přidal v polovině zápasu další úspěch Západočechů Vlasák, zdálo se, že i přes velké množství nevyužitých gólovek Plzeň v poklidu zvítězí. Jenže Patera po sedmnácti vteřinách poslední dvacetiminutovky snížil a modrobílým bylo ještě horko. Nakonec však závěr duelu zvládli a odveta jistě nebude procházka růžovým sadem…


Kladno začalo ligu na výbornou, ale možná start přepálilo

Svěřenci trenéra Müllera začali nový ročník hokejové O2 extraligy podobně jako Plzeň. V úvodních pěti duelech pětkrát vyhráli a na Západočechy ztráceli jen bod, který ztratili v duelu s Třincem. Jenže pak pohádka skončila. I díky lasselsbergeru Kladenští v následujících šesti duelech nebodovali a chytli se až na Slavii, kterou doma přetlačili v samostatných nájezdech. Poté jim pomohla i série šesti domácích zápasů v celkových devíti duelech. V těch Paterova družina posbírala jedenáct bodů. Navíc v posledním duelu v Karlových Varech padla o jeden přesný zásah, který navíc padl 47 vteřin před třetí sirénou. Proti Plzni tak jistě nebude o motivaci nouze…

Kopřiva definitivní jedničkou

Byl to právě on, kdo v předkole play-off vydatnou měrou pomohl k vyřazení Plzně. Svými výkony si vysloužil i pozvánku do reprezentace a v nové sezóně nastavenou laťku i překonává. Z počátku sezóny ještě dostával více příležitostí zkušený Orct, dravé mládí však nakonec zvítězilo a Zdeněk Orct nakonec i odešel vypomoci do Ústí, kde se zranila jednička Dušan Salfický. Za své hovoří i statistiky. Kopřiva vévodí extraligovým gólmanům, má nejlepší procentuální úspěšnost i počet obdržených branek na zápas. Navíc se dostal na turnaji Karjala Cup do výběru pro ideální sestavu.

Patera soupeři s Vlasákem

Ve skvělé formě se v nové sezóně uvádí Tomáš Vlasák. Jak sám říká, vše pramení ze souhry s navrátilcem Martinem Strakou. Plzeňský šikula má na kontě prozatím pětadvacet bodů, vévodí i střelcům, kladenský kapitán o jeden méně. V posledním kole se oba soci přesně trefili, Vlasák navíc přidal asistenci. Mezi nimi se ještě našlo místečko pro Polanského z Třince.

Kladno doma nevládne

Středočeši doma nebudí takovou hrůzu, jak by se na první pohled mohlo zdát. Před svými fanoušky získali tři body v pěti případech, naopak nebodovali hned ve čtyřech. V dalších čtyřech duelech se o body podělily se svými soupeřipřesně v poměru šest ku šesti. V tabulce domácích zápasů mají Okenáři o dva bodíky méně než Plzeň, ale o dva odehrané zápasy více.

Vlasák, Vampola, Straka, Fabuš, Kracík a …

Hned pět zástupců v elitní desítce neproduktivnějších hráčů hokejové O2 extraligy Plzeň nepamatuje. O vyrovnanosti svědčí i to, že Prvního Vlasáka dělí od desátého Kracíka jen čtyři body. Jen při lovu Tygrů nebyla tato pětice pouze u samostatné akce Martina Adamského, dohromady si připsala osm bodů. Dalšího Západočecha ale najdeme až na 41. místě, když loňský nejproduktivnější hráč svého týmu, Michal Důras, nasbíral patnáct bodů.

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC GEUS OKNA Kladno:

Postavení v tabulce: 9.
Počet bodů: 30
Počet vstřelených branek: 59
Počet inkasovaných branek: 57
Nejproduktivnější hráč: Pavel Patera 24 (8+16)
Nejlepší střelec: Radek Bělohlav - 10 branek
Nejlepší nahrávač: Pavel Patera - 16 asistencí
Nejtrestanější hráč: Petr Tenkrát – 41 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Richard Diviš +9
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jaroslav Kalla -10



HC Lasselsberger Plzeň:

Postavení v tabulce: 4.
Počet bodů: 37
Počet vstřelených branek: 81
Počet inkasovaných branek: 66
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 25 (14+11)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 14 branek
Nejlepší nahrávač: Jaroslav Kracík - 16 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Matějovský – 58 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Martin Straka +9
Nejhorší hráč v bodování +/-: Tomáš Kubalík -6

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Energie Karlovy Vary 3
HC GEUS OKNA Kladno 2
(1:1, 1:1, 1:0)





Branky a nahrávky: 13. Skuhravý (Kumstát), 26. Skuhravý (Kumstát), 60. Kristek (Řezníček) - 11. Patera (Diviš), 29. Hájek (Horna, Frolík).
HC SLAVIA PRAHA: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Kameš, Srdínko, Trončinský, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Frolík, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Eberle.
Trenéři: Müller a Kasík.

HC Lasselsberger Plzeň 6
Bílí Tygři Liberec 1
(5:1, 1:0, 0:0)




Branky a nahrávky: 5. M. Straka (Fabuš, Benák), 16. M. Straka (Kracík, Vlasák), 17. M. Straka, 18. Vlasák (Pácal), 20. Adamský, 37. Vampola (Kovář) - 13. Zíb (Modrý).
HC Lasselsberger Plzeň: Altrichter - Benák, Smrek, Cartelli, Pácal, Dresler, S. Hudec - Vampola, M. Straka, Vlasák - Fabuš, Kracík, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Dvořák, Jan Kovář, Laš.
Trenéři: Hynek a Razým.

-----------------------------------------------------------------------------------