Kladenská halda smůly pro Plzeň. Smutný pocit, říká zarmouceně Altrichter

Smolný duel mají za sebou hokejisté Lasselsbergeru Plzeň. Domácímu Kladnu byli přinejmenším vyrovnaným soupeřem, přesto odcházeli po těsné prohře 2:1 s prázdnou. „Smutný pocit. Vyrovnaný zápas, šance na obou stranách a nakonec taháme za kratší konec my. Kladno bylo prostě šťastnější,“ sypal ze sebe po zápase spolehlivě chytající Martin Altrichter. Kladenský led zůstává pro Plzeň stále zakletý.

Gólový účet načala krásná přihrávka za obranu na najetého Procházku, který tváří v tvář Altrichterovi nezaváhal. „Byl jsem přesvědčený, že Prochy bude střílet mezi nohy. Nevím jestli chtěl tak, jak to provedl, ale zametl to do branky pěkně,“ líčí moment ze své pozice Altrichter. Sudí Minář poté dvakrát poslal za katr Benáka, jednou Hudce, vyloučení plzeňských beků proložil „desítkou“ pro Vampolu za stížnosti na postavení protihráče na buly. Domácí přesilové výhody nevyužili, možná i díky pečlivé přípravě Plzeňských na tuto herní situaci. „Připravovali jsme se, víme, že z toho doma dávají 2 nebo klidně 3 góly, tohle jsme zvládli," podotýká Altrichter.

V čase 19:19 putoval na trestnou poprvé domácí hráč a Peter Smrek svým prvním gólem v dresu Plzně dokázal vyrovnat. Druhá třetina gól nepřinesla, rozhodla třetí část hry. Plzeň nejprve měla výhodu 5 proti 3, tu ovšem sehrála bídně. Nelichotivou zajímavostí je, že během této přesilové výhody nevyhráli Plzeňáci jediné buly, vždy tak dovolili soupeři vyhodit ze třetiny. „V současnosti se s vhazováními hodně trápíme,“ uvědomuje si Altrichter. Plzeňáky školil zejména Pavel Patera. „Byl na buly perfektní.“ Kladeňáci oslabení ubránili a zanedlouho udeřili bleskem z čistého nebe.

Do úniku se dostal Čurilla a vypálil z pravého kruhu vítěznou trefu. „Střílel z jedničky, puk mu trochu skákal, tak jsem spíše očekával, že bude puk ještě zpracovávat,“ líčí Altrichter. Puk zapadl do levého horního rohu. Za dvě minuty navíc šli Plzeňáci do tří a Kladno zatopilo, skvělými zákroky se blýskl Martin Altrichter. „Lítalo to tam, mlel jsem z posledního, trochu nám ukázali, jak hrát přesilovku 5 na 3.“ Na konci zápasu hosté zkusili hru bez brankáře, ale bezúspěšně, z Kladna jedou opět s prázdnou. Utkání se hrálo ve vysokém tempu, Plzeňáci herně určitě nezklamali, stejně jako gólman Altrichter. „V posledních dvou zápasech jsem myslím nezklamal. Uvidíme, jak to bude dál,“ uzavřel plzeňský gólman.