Jsme dospělí lidé, tak psychiku musí mít každý silnou, burcuje Petr Vampola

Plzeň - Velmi zajímavý duel byl k vidění v pátek na západě Čech. Domácí hokejisté třikrát vedli a vedení dokonce drželi ještě minutu a půl před koncem. Nakonec si ze zápasu odnáší pouze bod. Petr Vampola se podílel na všech trefách modrého týmu a ze zápasu si odnáší 2+1. Trefil se i Jaroslav Kracík.

Petr Vampola

Jak moc mrzí, že jste prohráli po dobrém výkonu?
Mrzí to hodně. Vedli jsme třikrát v zápase a třikrát jsme to neudrželi a potom prohráli na nájezdy. Jsme určitě zklamaní. Hráli jsme doma a diváci nás hnali dopředu. Myslím si, že jsme nehráli špatně a měli jsme šance. Nakonec jsme ale prohráli 4:3 a to je rozhodující.

V čem vidíte hlavní chybu, že jste prohráli?
Nevím, kde bych měl hledat chybu. Měli jsme hodně šancí, hráli jsme přesilovku 5 na 3 a v ní jsme nedali gól. Mohli jsme odskočit. Minutu a půl před koncem jsme vyhrávali 3:2 a to se musí udržet za každou cenu, i kdybychom tam měli skákat po hlavě. To nám ale nevyšlo a dostali jsme gól. To se nám nesmí stávat. Potom byly nájezdy a to už je loterie. My jsme ji prohráli.

Řekl bych, že vstupy do druhé a třetí třetiny se vám moc nepovedli. Lze hledat chybu i zde?
My jsme si to říkali, že třetí třetinu musíme začít dobře. Vedli jsme 2:1 a bohužel hned ve druhé minutě tam jel hráč sám na bránu a dostali jsme gól. To se nám nesmí stávat. To jsou stejné chyby, které se opakují. Nehrajeme špatný zápas a gólman chytá dobře. My pak ale nedáme góly, uděláme hrubou chybu a dopadne to takhle.

Dal jste někdy jednodušší gól, než byl ten první?
Tam to bylo štěstí, že se to ke mně odrazilo a já to dával do prázdné brány. Odrazilo, to se nedá říct. Míša Důras to netrefil tak jak chtěl a přede mnou už byla prázdná brána. Bylo to trochu štěstíčko a byl jsem za něj rád. Bohužel to ale k ničemu nebylo.

Není horší na psychiku takhle prohrát než dostat dvakrát 6:0 a všechno si to vyříkat? Teď se nedá nic vyčítat až na chyby jednotlivců…
Jsme dospělí lidé, tak psychiku musí mít každý silnou. Kdo nemá, tak nemůže hrát hokej, nebo alespoň ne extraligu. Já myslím, že jsme všichni psychicky silní a hlavně to není o psychice. Je to o tom, že uděláme nesmyslné chyby. My si hlavně musíme srovnat v hlavách, že když vedeme minutu a půl před koncem, tak ten kotouč musíme sežrat, vystřelit do bezpečí nebo cokoliv abychom to dohráli. To není o psychice, je to o tom, aby každý dělal to, co má. O psychice to opravdu není.

V neděli vás čeká Třinec. S jakým cílem tam jedete?
V neděli jedeme do Třince pro body. Uděláme pro to všechno. Zítra potrénujeme a v neděli tam určitě pojedeme něco urvat. Nepojedeme tam na výlet, ale pro co nejlepší výsledek.

Jaroslav Kracík

Jak jste viděl dnešní zápas?
Prohráli jsme, takže jsem ho viděl špatně. Nemyslím si, že bychom hráli špatně, ale nějak nám to tam nepadá. Nedáváme góly z přesilovek ani z jiných šancí co máme a pak když vedeme tak to neudržíme. Musíme to zlepšit.

Dal jste hezký gól k tyči. Asi to muselo být povzbuzení…
Povzbuzení to bylo, ale jen v první chvíli, protože nakonec to bylo vlastně k ničemu.

Měl jste tam i jiné šance…
To jsem měl, ale Trvaj chytá dobře. Hodně vyjíždí. V mojí největší šanci jsem to chtěl dát nahoru, ale nedal.

Při té přesilovce 5 na 3 mi přišlo jako byste se báli vystřelit, nebo dát přihrávku před bránu…
Myslím, že ne. Nějaké střely tam byly, ale prostě to tam nepadlo. Tyhle situace trénujeme, ale nějak nám to nevychází.