O další body bude Plzeň bojovat na ledě Mladé Boleslavi

Plzeň - Páteční zápasy jsou zapomenuty, extraliga nesmlouvavým tempem pokračuje dalším kolem. To osmadvacáté proti sobě postaví týmy Mladé Boleslavi a Plzně. Hráči Laselsbergeru jedou do Mladé Boleslavi s cílem získat tři body. Bude to ale opravdu těžký boj. Boleslav je při chuti, v pátek si smlsla na lídru tabulky Vítkovicích. Ale Plzeňští se jen tak někoho nezaleknou. Určitě si tento zápas nenechte ujít, bude to zajímavé. Tradičně vám nabízíme náš online přenos.


BK MLADÁ BOLESLAV
vs.
HC LASSELSBERGER PLZEŇ

28. kolo – neděle 28. listopadu
Mladá Boleslav
17:30

Proti Zlínu pouhý bod

Poslední zápas Lasselsbergeru plzeňské fanoušky příliš nepotěšil. Proti Zlínu Lasselsberger sice špatně nehrál, ale gólově se neprosazoval. Téměř šest tisíc diváků tým mohutně povzbuzovalo, ale ve výsledku to vedlo pouze k jednomu bodu. V úvodu zápasu sice fanoušky potěšil Martin Straka, který otevřel skóre utkání, ale po chvíli zmrazil náladu v ochozech Kubiš vyrovnávacím gólem . Plzni se nedařily přesilové hry, ani v prodloužení dvouminutová hra čtyř proti třem k rozhodující brance nevedla. Přijdou proti Boleslavi Plzeňští přesilovkám na chuť?

Bez Vampoly to prostě jít musí…

Ohromujícím potleskem vestoje pro Petra Vampolu začalo páteční utkání Plzně a Zlína. Miláček publika a především hráč s úžasným hokejovým myšlením, nápaditými akcemi a skvělou technikou se loučí s hokejovou Plzní a nabírá směr Ufa. Otázka se přímo nabízí. Jak moc bude Lasselsbergeru chybět? Již páteční zápas ukázal, že jeho umění je jedinečné a možná nenahraditelné. I trenér Pavel Hynek si je vědom citelné ztráty: “Každému týmu v extralize by chyběl hráč jako je Petr Vampola,” říká plzeňský kouč, ale pevně věří, že se týmu bude dařit i bez něj. Plzeň má další skvělé útočníky, kteří jistě budou chtít přivést z ledu nováčka další cenné body.

Boleslav si vyšlápla na Vítkovice

Minulé utkání dnešního soupeře bylo pro mnohé fanoušky hokeje velkým překvapením. Tým na konci tabulky si vyšlápl na vedoucí celek ligy, na Vítkovice. Hosté neměli ve vítkovické aréně co ztratit, v závěru zaútočili a nakonec porazili tým Aloise Hadamczika 3:1. Skvělý výkon předvedl i brankář Filip Šindelář, který dnes bude čelit nájezdu modrobílých bojovníků ze západu Čech. Boleslav se odrazila od posledního místa tabulky, čtrnáctou pozici obývá jihočeský Mountfield.

Vždy o gól, co tentokrát?

Zápasy Plzně a Mladé Boleslavi v české extralize vždy skončily o gól. Snad jen přípravný zápas na konci srpna přinesl větší gólový nášup. Tehdejší výhra Západočechů 9:5 se ale nepromítla do vzájemných zápasů v ostrých zápasech v extralize. První utkání, hrané na ledě Boleslavi Plzeňští zvládli a zvítězili těsně 2:1. Ale ani domácí zápas gólové hody nepřinesl. Západočeši uhájili výhru 3:2, soupeř v závěru snížil, ale Plzeňští měli celý zápas pod kontrolou. Jak se povede Lasselsbergeru tentokrát? Zvýší modrobílí vzájemnou bilanci o další výhru?

Sestavy z posledních utkání :

HC Lasselsberger Plzeň: Málek - Benák, Smrek, Cartelli, Pácal, Redlihs, S. Hudec, Dresler - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Kracík, Adamský - Dvořák, Šindel, Matějovský - Kubica, Jan Kovář, Laš
BK Mladá Boleslav: Šindelář - Posmyk, Kočí, Holub, Schnabel, Benda, Brňák, Mocek, R. Bauer - Padělek, Král, Handlovský - P. Barinka, Boháč, Tomas - Nouza, T. Sýkora, Eiselt - Gajovský, Rod, R. Pšurný. Trenéři: Šejba a Gudas.

Výsledky z posledních zápasů:

HC Lasselsberger Plzeň - HC RI Okna Zlín 1:2 po prodloužení (Straka - Kubiš, Záhorovský)
HC Vítkovice Steel - BK Mladá Boleslav 1:3 (Roman - Sýkora, Handlovský, Tomas)

Pozice týmů:

HC Lasselsberger Plzeň : 5 (42 bodů)
BK Mladá Boleslav: 13 (32 bodů)

Kanadské bodování :

Nejproduktivnější hráči:
BK Mladá Boleslav: Benda (16b), Tomas (14b), Král (14b)
HC Lasselsberger Plzeň: Vlasák (32b) , Straka (29b), Vampola (29b), Fabuš (24b)
Střelci:
BK Mladá Boleslav: Tomas (8), Boháč (6), Král (5)
HC Lasselsberger Plzeň: Vlasák (15 ), Straka (15), Vampola (15)

Nejtrestanější hráči:

BK Mladá Boleslav: Robert Schinabel - 49 trestných minut
HC Lasselsberger Plzeň: Radek Matějovský - 72 trestných minut