Trošku se mi rozklepaly ruce, přiznal s úsměvem Kovář

Mladá Boleslav - Boleslavské zápasy už zkrátka takové jsou. Nekonečná přetahovaná o to, kdo se nakonec vůbec trefí a zda to bude či nebude ten hlavní rozdílový gól. V nedělním utkání na ledě Středočechů se stejně jako v předchozích dvou střetnutí radovali Plzeňští, kteří se vítězstvím posunuli na bronzovou příčku tabulky. Dvojnásobnou radost měl osmnáctiletý Jan Kovář, který se v seniorské extralize trefil úplně poprvé. "Trefit poloodkrytou branku těžké nebylo, ale trošku se mi rozklepaly ruce. Již předtím jsem podobné šance nedal," s úsměvem přiznala po utkání mladá plzeňská naděje.

Honzo, především obrovská gratulace k brance. Radost byla očividně veliká, i ostatní hráči s vámi premiérový gól hodně prožívali. Schoval jste si kotouč?
Děkuju. Cením si gratulací od všech hráčů, prožívali to i za mě. Puk jsem si samozřejmě schoval, přivezl mi ho Venca Benák.

Čekala tam na vás téměř odkrytá branka. Bylo těžké ji trefit? Nerozklepaly se vám ruce?
Trefit ji těžké nebylo, ale ruce se mi trošku rozklepaly. Již v předchozích zápasech, když jsem měl nějakou šanci, zalekl jsem se jí. Tak doufám, že teď už to tam bude padat.

Vaše lajna působila celý zápas hodně smělým dojmem, věřili jste si prostě na Boleslav?
My na led chodíme pořád se stejnými úkoly, a to nedostat branku. Ostatní je navíc. Cítili jsme, že nám spolupráce i na tréninku vychází, dovolovali jsme si víc a nakonec z toho byl gól.

Takže jste si splnili nadplán. Byli jste pochválení?
Jasně, byli. (úsměv)

Jak jste jinak viděl celkově právě uplynulé utkání?
Byl to hodně bojovný zápas. Jen je škoda, že jsme na jeho konci neproměnili šance, když jsme jeli v oslabení dvakrát sami na branku a nedali ani nájezd. Pak to bylo napínavé až do konce.

Druhá, nakonec vítězná branka hodně překvapila snad všechny přítomné na stadionu, dokonce i vaši spoluhráči se radovali s váhavým startem. Vy jste čekal, že gól bude uznaný?
Já jsem tu situaci viděl a i s Martinem Altrichterem jsme si říkali, že by to branka být mohla. A nakonec se nám to potvrdilo. Jistí jsme si nebyli, ale doufali jsme, že to rozhodčí uzná. Je pravda, že většina hráčů nevěřila.

Hned v pátek vás čeká na vlastním ledě pražská Sparta. Jak na ni?
Musíme vyjet na led s tím, že chceme vyhrát. Nečeká nás žádný výjimečný zápas, protože Sparta je normální mužstvo, jak se už ukázalo.