Předvánoční bitva na ledě prvního Litvínova

Plzeň - Lasselsberger Plzeň se znovu pouští do bojů o body v české extralize. Po reprezentační přestávce, kterou vyplnil moskevský Channel One cup, míří Západočeši na led Litvínova. O tom, že to bude bitva jako řemen nikdo nepochybuje a do Litvínova vyráží i početný dav plzeňských fanoušků. Držte klukům v modrobílém dresu palce a přijměte pozvání k našemu online přenosu, který začíná v 17: 30!


HC LITVÍNOV
vs.
HC LASSELSBERGER PLZEŇ


Úterý, 23.12.2008 – Stadion Ivana Hlinky
od 17:30


Po reprezentační pauze se znovu dávají do pohybu extraligové vody. Plzeňský Lasselsberger přestávku využil především k regeneraci a nabírání dalších sil, které budou pro další tuhé boje potřeba. Modrobílí míří na led prvního celku O2 extraligy. Litvínov je největším překvapením ligy a jistě bude chtít Plzeňským oplatit domácí porážku ze sedmého kola, kdy Lasselsberger zvítězil na litvínovském ledě 4:2. Podaří se Plzni před televizními kamerami znovu zdolat lídra a odvést si z Litvínova tři body?



Plzeň doznala změn, před pauzou ale bodovala

Plzeň za poslední měsíc doznala velkých změn, západočeskou metropoli opustili postupně Petr Vampola, Michal Důras a Jakub Šindel. Prostor dostávají plzeňští junioři a samozřejmě posily - Roman Tomas, Petr Šinágl, nebo třeba Zdeněk Kubica. V posledním zápase před reprezentační pauzou Plzeňští bojovali na neoblíbeném ledě ve Vítkovicích. I přes absenci kapitána Martina Straky dovedli utkání do samostatných nájezdů, ve kterých sice neuspěli, ale z Ostravy přivezli velmi cenný bod.

Extraliga i o svátcích

O2 extraligy se dočkáme i o vánočních svátků. Extraliga nezná výjimku, systém úterý - pátek - neděle platí i tento týden. A tak hráče všech klubů čeká zápas den před Štedrým dnem, i na druhý vánoční svátek. Po zápase v Litvínově, který bude jistě patřit ke šlágru kola se v pátek šestadvacátého prosince dočkáme další hokejové lahůdky, tentokrát v domácím prostředí. Na horký plzeňský led zavítá pražská Slavia, která, jak se před přestávkou zdálo, pomalu ztrácela dech…

Straka po zákroku zpátky na ledě

Martin Straka, manažer a kapitán Lasselsbergeru Plzeň, využil reprezentační přestávku k absolvování menšího operačního zákroku kolene. Zranění si přivodil v listopadovém utkání v Mladé Boleslavi a další zápasy odehrál pod tišícími injekcemi. Plzeň se bez něj musela obejít už ve Vítkovicích, ale nyní je již Martin na ledě a připravuje se s týmem na další těžké zápasy. “Nad mým startem v Litvínově visí ještě otazník, ale doma proti Slavii již určitě nastoupím, “ prohlásil před několika dny Straka. Plzeňský fanoušek se tak na vánoční svátek může těšit na svého kapitána a parádní bitvu!

Litvínov v čele ligy

Lasselsberger Plzeň zajíždí na led prvního celku tabulky. Tuto větu byste před sezónou očekávali nejspíše před zápasem se Slavií, Spartou, nebo Budějovicemi. Že ale ligu vede tým Litvínova je pro mnohé fanoušky i odborníky překvapení. Parta okolo Roberta Reichela a Jiřího Šlégra šlape jako hodinky a stávají se postrachem pro spoustu týmů. O čelo se stále perou s Vítkovicemi, před třiatřicátým kolem mají o bod navrch. Za dvaatřicet extraligových kol nasbírali šedesát bodů a jsou jedním z největších překvapení z celého ročníku. Jak se bude Litvínovským dařit tentokrát, proti nažhavené a odhodlané Plzni?

Sestava Plzně posledního utkání:

Málek - Dresler, Benák, Smrek, Pácal, Jeřábek, Redlihs, Martinec L. - Fabuš, Šinágl, Vlasák, Tomas, Kracík, Matějovský, Dvorák, Kovář, Adamský, Kubica, Laš.

Výsledky poslednch zápasů:

HC Vítkovice Steel - HC LASSELSBERGER PLZEŇ 4:3 po samostatných nájedech
Branky a nahrávky: 4. Trnka (Krstev, Kvapil), 26. Varaďa (Klimek, Petrovický), 30. Krstev (Burger, Petrovický), rozhodující nájezd Burger - 22. Matějovský (Kracík, Tomas), 47. Dvořák (Dresler, Benák), 53. Kracík (Fabuš). Rozhodčí: Husička - Bryška, Chytil. Vyloučení: 6:7, navíc Smrek (Plzeň) 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 4 471. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.

BK Mladá Boleslav - Litvínov 2:4
Branky a nahrávky: 6. R. Pšurný (Pajič, Kazionov), 47. Handlovský (Padělek, Brňák) - 10. Švarný (V. Hübl, Kubinčák), 15. J. Černý (Lukeš, Šlégr), 59. J. Černý (Reichel, Kubát), 59. V. Hübl (Trávníček). Rozhodčí: Jeřábek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6, navíc Sýkora - Jánský oba 10 min. Využití: 1:3. Diváci: 3468.