Fanoušci vybrali na více než dvě pokuty

Plzeň - Po tradiční oficiální části pozápasové tiskové konference se ke slovu dostali zástupci plzeňského kotle. Ti totiž v rámci utkání proti pražské Slavii uspořádali dobrovolnou sbírku na pokrytí pokuty, jež dostal hokejový klub za nevhodné chování fanoušků. A celkový počet šesti pokladniček se úctyhodně naplnil, až téměř přeplnil. Cílovou částku se totiž podařilo překonat!

Jak novinářům potvrdili jednak zástupci fanouškovského kotle, tak ředitel Jaromír Zavoral, jednalo se úspěšnou akci – celková částka 11 021 Kč dokonale pokryje pokutu, jež byla vyčíslena na pět tisíc korun. „Možná si něco předplatíme,“ žertovali fanoušci, „vybírali jsme nejvíce před utkáním, ale pak se to protáhlo až do konce první přestávky. Vybírali jsme celkem na šest pokladniček, z toho jedna byla i ve VIP restauraci pro sponzory, a nejvyšší příspěvek činil za jednotlivce asi 350 Kč. Zbylé peníze půjdou na potřeby kotle, investujeme do blán a bubnů,“ dodali.

“Chtěli bychom fanouškům poděkovat za celou tuto akci. Dokázali, že stojí za klubem i v horších chvílích. Ceníme si toho o to víc, protože lahve, za které byla pokuta udělena, nepřilétly z kotle, ale odjinud z hlediště. Patří jim velký dík,“ dodal Jaromír Zavoral.