Těžko hledat favorita, říká o juniorské extralize Ondřej Hoštálek

Přinášíme další rozhovor s mládežnickou nadějí Lasselsbergeru Plzeň. Útočník Ondřej Hošťálek patřil do silného ročníku loňského dorostu, kde s ním vyválčil tolik cenný mistrovský titul, a letos odvádí svou službu juniorskému výběru. Se sympatickým forvardem jsme si povídali po vítězném domácím utkání proti Kladnu, jež skončilo 4:2 ve prospěch modrobílých, ve kterém se plzeňská šestnáctka radovala z jednoho přesného zásahu.

Ondro, prvně je určitě na místě gratulace. Jak byste zhodnotil utkání a popsal svou branku?
Utkání rozhodně nebylo lehké, ostatně jako každé jiné. A můj gól? Nahrál jsem na modrou čáru, Růža (Růžička, pozn. redakce) vystřelil a já byl ve správný čas na správném místě. Neměl jsem těžký úkol.

V tabulce už nějaký ten pátek operujete na medailových příčkách. Kam až dosahují vaše ambice?
Chtěli bychom samozřejmě skončit co nejvýše, ale nejdůležitější je play-off si vůbec zahrát, a pak v něm skončit co nejdál. Teď se to však nedá říct, bude záležet na nás i na soupeřích.

Koho vy vidíte jako největšího aspiranta na medaili?
Těžko takhle odhadnout, ale určitě jsou letos silnější české týmy. Přímo však nemůžu říct, kdo je favorit.

Vzhledem k tomu, že drtivou většinu zápasů odehrajete proti týmům, které už jsou za vámi, připomínají vám trenéři, že i přesto je potřeba ke střetnutím nastupovat maximálně soustředění?
Určitě nám to říkají, ale my většinu zápasů stejně podceníme a myslíme si, že před námi soupeři padnou na zadek. Ale tak to není! Vždycky nás chtějí porazit a čím výše jsme, tím více se na nás chtějí vytáhnout.

Patříte do silného ročníku, se kterým jste loni slavil dorostenecký titul. Je poznat, že jste s kluky už dlouho a na ledě o sobě víte?
Právě že ne. Tento zápas jsem odehrál s Kubou Lvem, se kterým jsem naposledy hrál v deváté třídě. Nastupuje s námi ještě Patrik Petruška, s ním už jsem si zahrál, takže to jde.

Vnímáte i vy, že moravští rozhodčí podle slov mnoha zúčastněných připískávají moravským týmům mnohem znatelněji, než čeští sudí českým mančaftům?
Je to určitě tak, na Moravě je to daleko horší. Nemůžeme proti tomu říct jediné slovo, jinak si jdeme sednout s desítkou.