Prohra mě moc mrzí, vítězství jsme ztratili lacino, přiznává Pavel Vostřák

Plzeň - Plzeňský Lasselsberger druhé utkání z domácí třízápasové série nezvládl a prohrál s Litvnovem 2:4. Utkání ovšem začalo pro modrobílé na výbornou. V polovině první třetiny vedli už 2:0 a téměř 6 800 diváků mělo důvod ke spokojenosti. Pak ale Litvínov srovnal a radost byla v tu ránu pryč. “ Ten náskok jsme ztratili hodně lacině, “ smutnil po zápase navrátilec do modrobílého dresu Pavel Vostřák.

Očima trenérů


Parádní týmový výkon, radoval se Rosol

Trenér Litvínova Petr Rosol měl z cenné výhry velkou radost a své svěřence po právu pochválil. “Přijeli jsme oslabeni o dva nejlepší hráče týmu, nezvládli začátek a prohrávali jsme už dva nula, “ nastínil průběh úvodní třetiny. “ Dokázali jsme odpovědět, srovnali jsme skóre a parádním týmovým výkonem se nám podařilo zápas otočit a zaslouženě jsme vyhráli, “ spokojeně konstatoval litvínovský trenér. Neopomněl zdůraznit velmi dobrý výkon brankáře. “Jarda Hübl dnes chytal skvěle a týmu hodně pomohl, “ uzavřel trenér hodnocení. Litvínov si díky výhře nad Plzní upevnil třetí příčku v tabulce O2 extraligy.

Trápíme se v koncovce a nedovedeme se prosadit, analyzuje Razým příčinu porážky

Milan Razým se po utkání rozhodně radovat nemohl. Jeho svěřenci ztratili dvoubrankový náskok, nevyužili přesilovky ani trestné střílení a podlehli Litvínovu 2:4. “Měli jsme dobrý vstup do utkání, vstřelili branku, podařilo se nám i zvýšit, ale to bylo z naší strany bohužel všechno, “ smutnil plzeňský kouč. “Litvínov vyrovnal, my jsme poté měli ale další velké šance, ale trestné střílení jsme neproměnili a nevyužili ani dlouhou přesilovku pět na tři, “ konstatoval Razým. “Bohužel se to dnes nepovedlo. Trápíme se v koncovce a nedovedeme se prosadit, “ povzdychl si nazávěr.

Očima hráčů


Do každého zápasu musíme jít, jako kdyby byl poslední, burcuje tým Tomáš Vlasák

Plzeňské útočné eso Tomáš Vlasák v zápase vstřelil druhou branku Západočechů, poté ale nevyužil samostatný nájezd a v závěru obdržel od rozhodčího Husičky “desítku” za protesty. I on byl po zápase hodně zklíčený. “ Začátek se nám povedl, vedli jsme, pak ale Litvínov srovnal, obzvlášť ten druhý gól byl hodně nešťastný, “ povzdechl si Vlasák. Za stavu 2:2 měl možnost strhnout vedení na svou stranu v nařízeném trestném střílení, ale nevyužil jí. “ Myslím, že ten nájezd jsem jel dobře, nemyslím, že bych to udělal špatně, jen jsem nedokázal zasunout puk do odkryté branky, “ popsal situaci. I za nepříznivého stranu Plzeň nadále bojovala, ale prosadit se nedokázala. “ Pořád jsme chtěli bojovat, šance byly, ale my se na gól strašně nadřeme, je to pak hodně náročné a v závěru už to byla spíše křeč, “ dodal Tomáš Vlasák.

Chtěl jsem první utkání po návratu vyhrát, přál si navrátilec Pavel Vostřák

V plzeňském dresu zažil Pavel Vostřák po několika letech svou obnovenou premiéru a postavil se hned do první formace vedle Martina Straky a Tomáše Vlasáka. Ale návrat se příliš nevydařil. “Představoval jsem si ho jinak, určitě jsem chtěl první domácí zápas neprohrát, “ přál si. To se ovšem nepovedlo. “ Vedli jsme dva nula a vypadalo to dobře, pak to ale byla laciná ztráta vedení, “ povzdechl si Vostřák. Už v neděli čeká Lasselsberger další ohromně těžké utkání na domácím ledě. Přijede lídr ligy, pražská Slavia. “ Sebevědomí není takové a odvíjí se od úspěchů. Musíme být více důrazní, do nedělního utkání jít od začátku a dát nějaké góly navíc. Věřím, že to v neděli bude lepší, “ doufá v zítřejší úspěch Pavel Vostřák.