Byl jsem opravdu nervózní, ale jsem šťastný, že jsme postoupili, přiznal brankář Marek Mazanec

Plzeň - Junioři Lasselsbergeru zvládli další klíčový zápas, v osmifinále play - off vyřadili Slezan Opava a postupují do čtvrtfinále. Velkou zásluhu na vítězství v dnešním zápase má brankář Marek Mazanec , který kryl třicet úspešných střel. “ Pro mě byl ten dnešní zápas hodně těžký, spousta nebezpečných střel, ale zvládli jsme to a já jsem strašně rád, že jsme vyhráli, “ říkal po zápase talentovaný plzeňský brankář.

Pochvala od trenéra

I trenér plzeňských hokejistů oplýval spokojeností. Jeho svěřenci zvládli sérii proti neoblíbenému soupeři na výbornou a zajistili si postup dále. “ Jsem rád, že jsme dokázali v hned v prvním kole play - off postoupit dále, protože jsme už z loňska věděli, že to bude velmi těžký soupeř, “ začal hodnotit utkání trenér Radek Kampf. “Myslím, že jsme v obou zápasech hráli dobře takticky dozadu, jen škoda, že dnes nebylo rozhodnuto už po první třetině. Měli jsme spoustu šancí a byli lepší. Je to o jedné chybě, my jsme jí neudělali, výsledek si pohlídali a jsem rád, že jsme postoupili, “ prohlásil spokojeně plzeňský kouč a pochválil své svěřence.

Nejdříve nervozita, poté velká radost, přiznává Marek Mazanec

Hrdinou zápasu se stal brankář Marek Mazanec , který pochytal takřka všechny tutovky soupeře a i díky němu Lasselsberger postoupil dále. “První pocity byly strašně krásné, jsem moc rád, že se to povedlo a postupujeme dál, “ popsal první momenty po závěrečné siréně. “Musím se přiznat, že jsem čekal vzhledem k loňské sérii daleko více emotivnější momenty, ale naštěstí jsme udrželi emoce na uzdě a nenechali se zbytečně vylučovat, “ vzpomněl Marek na loňské vyhrocené souboje se stejným soupeřem. “Doma to byl mnohem těžší zápas, protože jsme chtěli vyhrát a sérii ukončit. V oslabeních to bylo pro mě jako pro gólmana hodně těžké, dost na mě záleželo právě v oslabeních, byl jsem chvílemi dost nervózní, musel jsem to udržet, zaplať Pánbůh se to povedlo, “ nastínil Marek Mazanec nejhorší chvilky v zápase. “

Musíme bojovat dál, hecuje tým Ondřej Hošťálek

Útočník Ondřej Hošťálek vzpomíná na zápasy s Opavou velmi rád. “ Určitě jsem si na tu loňskou vítěznou sérii vzpomněl, teď se mi to po dnešní výhře znovu vrací, byla to nádherná atmosféra a euforie, “ vybavuje si finálové momenty série dorostu. Sám přispěl v dnešním utkání jednou brankou. “Ten gól, který jsem vstřelil byl hodně se štestím, jsem rád , že to tam spadlo, “ přiznal. Hráči ale neusínají na vavřínech. Dobře vědí, že další těžké zápasy mají stále před sebou. “ Musíme si trošku odpočinout, dobře se připravit na další utkání a potrénovat. Zítra máme asi tři čtvrtě hodinový trénink, půjdem si zaběhat a musíme k dalšímu zápasu zodpovědně přistoupit,” nastiňuje Ondřej Hošťálek další program juniorů, kteří jsou po dnešku novopečenými čtvrtfinalisty play - off letošního ročníku hokejové extraligy.