Máme trochu psychicky navrch, hlásí Přerost

Plzeň - Lodivod dorostu Lasselsbergeru Miroslav Přerost si mohl zhluboka oddechnout. Jeho svěřenci totiž zvládli nervydrásající utkání na svém ledě, v němž prostě museli. Museli být aktivnější, více chtít, více bojovat a hlavně vyhrát. Jinak by postup do dalšího kola play-off bral soupeř z Třince. Modrobílí mladíci nelehký úkol zvládli a hned v neděli nastoupí k rozhodujícímu střetnutí s Oceláři. "Musíme rychle zregenerovat, odpočinout si a myslím, že máme trochu psychicky navrch. Navíc hrajeme dole na větší ploše, mohlo by nám to více vyhovovat," přál si trenér.

Pane Přeroste, prvně určitě gratulace. Střetnutí jistě nebylo jednoduché, jak jste ho viděl svýma očima?
Ze začátku bylo utkání hodně vyrovnané, pro soupeře hrálo menší kluziště, které vyhovuje týmům, jež přijedou spíše bránit. To dělali dobře, pokrývali střední pásmo, a navíc jejich brankář podal výborný výkon, když nám toho hodně chytil. Od druhé poloviny utkání se mi zdálo, ale nejsem si tím úplně jistý, že Třinečtí ztráceli sílu, a my měli spoustu šancí rozhodnout. V prodloužení jsme si vytvořili převahu, bohužel jsme ji neproměnili. Díky Tomáši Královi, jenž v závěru vyhytal i penalty, jsme zaslouženě vyhráli.

A vám síly chybět nebudou?
Je to náročná série, máme za sebou náročná utkání i dlouhé cesty, ale já věřím, že jsme dobře trénovaní a zvládneme to.

Co vám létalo hlavou, když se hrálo nahoru-dolů?
Jste zatažený do hry, věříte, že to hráči zvládnou, což se povedlo.

Jak vyplynuly jména na samostatné nájezdy?
Rozhodovali jsme se těsně před o tom, kdo pojede, stejně tak v jakém pořadí.

Jak moc byl užitečný navrátilec Petr Straka?
Sami jste mohli vidět, že je to hráč s jinou dimenzí než ostatní. Ohromně nám pomohl, přestože nedal branku, byl tím, kdo dost soupeře zaměstnával svým pohybem. Odvedl hodně práce a bylo fajn mít ho v týmu.

A jaký je plán na rozhodující nedělní zápas?
Musíme rychle zregenerovat, odpočinout si a myslím, že máme trochu psychicky navrch. Navíc hrajeme dole na větší ploše, mohlo by nám to více vyhovovat, ale uvidíme. Místo Petra Straky přijde Jakub Culek, protože Petr má za sebou dva zápasy za juniory a jeden za nás a Jakub dnes odpočíval, prostě to prostřídáme.