Milan Razým: Každé utkání je důležité

Plzeň – Fanoušci Lasselsbergeru se po pěti letech opět dočkali radosti z play-off, navíc se opakuje historie. Soupeřem pro čtvrtfinále jsou opět hráči Moelleru Pardubice. Modrobílí mají za sebou úspěšný vstup do série, podle trenéra Milana Razýma měl lví podíl na úspěchu gólman Jan Chábera. „Podal skvělý, soustředěný výkon. To je základ, když gólman takto zachytá. V nájezdech navíc pokračoval ve vnikajícím výkonu ze hry. Není co dodat,“ chválil.

Optimismus a dobrá nálada panovala po ranním rozbruslení v šatnách hostujícího celku v pardubické ČEZ Areně. Lasselsbergeru se podařilo vstoupit do série s druhým celkem po základní části pravou nohou. „Jsme spokojeni, že se nám podařilo hned první zápas vyhrát. Stálo to ale hodně sil a šrámů, takže se kluci dávají dohromady. Pečlivě se protahují, dávají si masáže. Pak už se jen dobře najíst, odpočinout si a připravit se na další souboj, který bude ještě těžší,“ uvědomuje si asistent kouče Pavla Hynka. Odmítá však, že by jeho svěřenci měli, jak se říká, splněno. „Každé utkání je důležité. Přijeli jsme sem s tím, že chceme alespoň jednou vyhrát. Když jsme ale uspěli ihned napoprvé, nesmíme se uspokojit. Snažíme se vždy hrát naplno, vyhrát za jakéhokoliv stavu,“ neztrácí bojovného ducha Razým.

Keramika včera možná trochu zaskočila svého soupeře, velkou měrou se o to zasloužil nový vládce plzeňské svatyně – Jan Chábera. Talentovaný brankář, který zakotvil v družině modrobílých po spletité cestě mezi několika kluby, našel ten pravý klid a v posledních deseti zápasech jen jednou inkasoval více než dvě branky. „To jsme viděli všichni. Honza podal skvělý, soustředěný výkon. V play-off je základ, když gólman takto zachytá. V nájezdech jen pokračoval ve vnikajícím výkonu z hry. Není co dodat,“ hledal jen superlativy lodivod Plzně. Cesta za vítězstvím však nebyla tak lehká, jak by se mohlo zdát. Vyzdvihněme stoprocentní šanci Pivka, který v poslední minutě střílel do poloprázdné branky, radost mu však zkazil intuitivní zákrok Chábery. „Něco takového těsně před koncem jsme neměli dopustit. Nám ale zatrnulo i při té neuznané brance v prodloužení. Na druhou stranu jsme si říkali, že Honza puk drží poměrně dlouho a následně byl natlačen do branky,“ přemítá Milan Razým a dodává. „Utkání jsme hráli, jak jsme hráli. Velmi dobře, dá se říct. V poslední třetině jsme byli lepší než domácí, šance na zisk utkání se rýsovala čím dál tím více. Bylo by velmi flustrující ho takto ztratit.“

Program HC Lasselbergeru Plzeň:

Středa 4.března:

10:00-10:30
Rozbruslení v Plzni, pravidelné jako před každým utkáním. Následují masáže, protahování.

12:00
Odjezd od zimního stadionu a tříhodinová cesta do Pardubic.
15:00-17:00
Příjezd do ČEZ Areny, vybalení věcí, rozbruslení.
17:00
První zápas čtvrtfinále play-off, rozhovory, masáže, protahování, odpočinek.

Čtvrtek 5.března:
8:00
Snídaně formou švédských stolů.
8:50-9:00
Přejezd na zimní stadion.
10:00-10:30
Rozbruslení, pravidelné jako před každým utkáním. Následují masáže, protahování.
11:15-11:30
Přejezd na hotel.
11:30-12:00
Oběd.
12:00-14:45:
Odpočinek, nabírání sil, relaxace.
14:45-15:00
Přejezd na zimní stadion.
15:00-17:00
Předzápasové rituály, protažení, rozbruslení.
17:00
Druhý zápas čtvrtfinále play-off, rozhovory, masáže, protahování, cesta do Plzně.