NOTES: Dokáže i Plzeň vyhrát dvakrát v řadě?

Plzeň – Veledůležitý šestý zápas čeká na svěřence Pavla Hynka v pátek v plzeňské ČEZ Areně. Ač Lasselsberger v sérii dvakrát vedl, musí nyní manko dohánět sám, navíc nemá možnost klopýtnutí. Před pěti lety a dvěma dny navíc úkol modrobílí zvládli a uspěli díky brankám Vostřáka, Michala Straky a Andrašovského v poměru 3:1, když hosty nezachránilo ani vyrovnání Lubiny. Přijďte i vy podpořit svůj tým a dopomoci svým barvám k úspěchu!


HC LASSELSBERGER PLZEŇ
vs.
HC MOELLER PARDUBICE

6. zápas čtvrfinále play-off – pátek 13.března v plzeňské ČEZ Areně

Série mezi plzeňským Lasselsbergerem a pardubickým Moellerem dospěla už do šestého zápasu. Pardubičtí se poprvé ujali vedení v sérii a vedou 3:2. Pokud dnes vyhrají, mohou slavit úspešný postup do semifinále Český pojišťovna play - off hokejové O2 extraligy. V cestě jim ovšem stojí odhodlaný Lasselsberger, který udělá maximum pro to, aby se rozuzlení této napínavé a dramatické série odložilo do neděle, kdy je naplánován sedmý zápas těchto čtvrtfinálových soupeřů. Série nabízí mnoho zajímavých momentů a krásných akcí. Plzeňské hokejisty táhne neúnavně Martin Straka, který předvádí parádní kousky, na druhé straně ožil bývalý kapitán Západočechů Tomáš Divíšek, jenž dělá plzeňské obraně velké problémy. Ozdobou této čtvrtfinálové série jsou i oba gólmani, plzeňský Jan Chábera i pardubický Jan Lašák, jehož zákrok ze čtvrtého utkání proti Martinu Strakovi byl z kategorie zázračných. Letošní ročník play - off nabízí hokejovým fanouškům skvělou hokejovou podívanou. Sparta jednoznačně přehrála Zlín, který nevyhrál v play - off v Tesla aréně již popatnácté, Karlovy Vary překvapivě vyřadily Litvínov 4:0 na zápasy a krůček od postupu byly i Vítkovice, které vedly 3:1 na zápasy. Jaké rozuzlení přinese divácky nejnavštěvovanější série mezi Plzní a Pardubicemi?


PLZEŇSKÝ ZÁPISNÍK

výsledky hráčské statistiky
aktuální sestava zajímavosti a aktuality

Zranění Vlasáka výrazně oslabilo Plzeň

V průběhu druhé třetiny po jednom ze soubojů zůstal na ledě ležet s bolestivou grimasou útocník první elitní formace Tomáš Vlasák. Po srážce s pardubickým hráčem byl s dopomocí odveden na střídačku a do utkání již nezasáhl. Plzeň tak zůstala po zbytek zápasu výrazně oslabena a místo Vlasáka se do první lajny posunul Martin Adamský. Ve středečním utkání si Plzeň vybrala opravdu kopec smůly, Lašák zlikvidoval několik plzeňských tutovek, Pardubicím se podařilo opět jako prvnímu týmu skórovat a absence Vlasáka značně vykolejila plzeňské bojovníky. Na dnešním startem hráče s číslem dvacet šest visí nejasný otazník…

Plzeň odvrací hrozbu vyřazení

Stav série 2:3. Už dnes může být jasno o dalším postupujícím do semifinále, ale také se série může prodloužit na maximální počet zápasů, tedy sedm. Všichni Plzeňáci a vyznavači modrobílých barev pevně věří ve druhou alternativu, tedy, že plzeňský Lasseslberger dnes zabojuje a vynutí si sedmý zápas na ledě Moelleru. Páté utkání čtvrtfinálové série přineslo třetí vítězství Pardubic, které si pohlídali útocníky Plzně a výborný výkon opět předvedl pardubický Lašák. Plzeňští borci nevstřelili v tomto utkání ani branku, a proto si budou chtít jistě dnes napravit reputaci a soupeře z východu Čech porazit.

Plzni chybí štestí, naklonilo se k soupeři

Hra Plzně nepostrádá nápaditost, bojovnost ani důmyslné akce. I ve středečním, pátém utkání čtvrtfinálové série jsme ovšem viděli spíše štestí na hokejkách soupeře, nežli na straně Západočechů. Pardubickým opět vyšel úvod a udeřili ve všech přesilovkách. I Plzeňští neotáleli a soupeřovu obranu plně zaměstnávali. Přesto vždy ztroskotali na bezchybném gólmanovi Moelleru Jánu Lašákovi, jehož výkony v celé sérii doslova přivádějí modrobílou partu k šílenství….

Plzeň si poslední zápas nepřipouští, chce vyhrát!

Zlomit nepřízeň štesteny, porazil Pardubice a dotáhnout sérii až do rozhodujícího sedmého zápasu. S takovým cílem a odhodláním nechat na ledě všechno jdou hráči Lasselsbergeru Plzeň do dnešního veledůležitého souboje. Karty jsou rozdány jasně. Jedině vítězství může prodloužit plzeňské putování čtvrtfinálovou sérií play - off, kterou Západočeši hrají po pěti letech. Výhra pardubického Moelleru znamená postup Pardubic do semifinále a konečnou zastávku pro srdnatě a odhodlaně bojující Lasselsberger. Nezbývá, než pevně věřit, že s vydatnou podporou fanoušků Plzeň klíčový zápas zvládne a bude se rozhodovat v nedělním zápase na ledě Pardubic za stavu 3:3.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Sestava HC LASSELSBERGER PLZEŇ z posledního zápasu:

Chábera - Čakajík, Smrek, Redlihs, Benák, Pácal, Dresler, Jeřábek - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Adamský, Jan Kovář, Dvořák - Kubica, Kubalík, Laš - Lev.


HC Moeller Pardubice

situace soupeře změny v kádru
předpokládaná sestava zajímavosti a aktuality

„Rebrake“ v pravou chvíli

O prvním utkání série mezi Pardubicemi a Plzní se namluvila a napsala spousta slov a vět. Drtivý úvod, srovnaná hra, vyrovnání, neuznaný gól a nakonec Vlasákovo rozhodnutí v nájezdech. Stav série 0:1

Druhé utkání charakterizoval pardubický nástup do utkání, poměrně rychlé tři branky v plzeňské síti. Gólman Chábera vystřídal a jeho 18-ti letý zástupce v brance působil spolehlivým dojmem. Na zvrat to ale nestačilo. Stav série 1:1 Takto by se dal charakterizovat dvojzápas na pardubickém ledě. O dva dny déle se série přesunula do Plzně. Věci, které nastaly, byly jako přes kopírák.

Plzeňští vyhráli na svém ledě. I přes dvougólové vedení nakonec plzeňští bojovníci vydřeli bod zásluhou výhry o jediný gól. Stav série: 1:2

Ve čtvrtém zápase šlo opravdu o hodně. Pardubičtí, stejně jako ve druhém domácím utkání, do něj nastoupili ve velkém stylu a tempu. Díky třem rychlým brankám vyhnali Cháberu z branky a začali bránit výsledek. Díky plzeňské bojovnosti nakonec utkání skončilo pouze o jedinou vstřelenou branku ve prospěch Pardubic. Stav série 2:2

Jisté podobnosti dvojzápasů si všiml i trenér Plzně Pavel Hynek: „Jsme nepoučitelní. Ta situace byla jak přes kopírák. První zápas jsme se štěstím vyhráli a druhý den jsme nezvládli vstup do utkání. Do desáté minuty jsme inkasovali tři góly a od toho se to utkání odvíjelo.“ Pardubice si tak vrátili výhodu domácího prostředí, kterou ztratilo hned prvním zápasem, čehož si je vědom i trenér Pardubic Václav Sýkora: „Jsme rádi, že se nám podařilo srovnat bilanci na 2:2 a výhrou v Plzni jsme si zase vrátili výhodu. Teď je na nás, abychom jí využili v domácím prostředí.“

Ani Pardubičtí nemají kompletní tým

Stejně jako plzeňský Lasselsberger trápí zranění i tým z východu Čech. Do hry nemohou zasáhnout dlouhodobě zranění Nakládal a Šeda. Tým Václava Sýkory se zřejmě nebude moci spolehnout ani na kvality Klejna, jenž se uzdravuje ze zápalu plic. Před středečním utkáním visel otazník i nad Blažkem, který měl ve středu prodělat lékařské vyšetření.

Tým Pardubic vyztužil své řady

Po předchozím doplnění kádru o hokejisty Chrudimi Lukáše Krále a Marka Zadinu společně s útočníky Třebíče Petra Zahradníka a Lukáše nahodila, „využil“ pardubický managment neúspěchu svých juniorů v play off a především Hradce Králové v honbě za baráží do první ligy a znovu rozšířil svůj kádr. Mužstvo tedy posílili tito hradečtí hráči: brankář Vladislav Koutský, obránce Jiří Hendrich a útočníci Jaroslav Roubík a Martin Koudelka. Dále může Václav Sýkora počítat se svými juniory: s obránci Lukášem Poskočilem, Robertem Krejnusem a Markem Drtinou. Dále pak s útočníky Filipem Stoklasou, Janem Buchtelem, Lukášem Radilem a Tomášem Kautem.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Sestava HC Moeller Pardubice z posledního utkání:

Lašák – Snopek, Čáslava, Píša, Kolář II, Havíř, Lojek, Hendrich – Cetkovský, Divíšek, Pivko – Kolář I, Koukal, Koudelka – Zohorna, Tvrdík, Somík – Bláha, Semorád, Rákos.

------------------------------------------------------------------------------------------------

HISTORICKÁ BILANCE

Když Plzeň předloni vyhrála venku 7:5, těžko mohl někdo tušit, že následujících osm zápasů vyhrají pokaždé hráči v tmavých dresech. Tahle série skončila až minulý týden, kdy Západočeši zvítězili v prvním čtvrtfinále.

Za zmínku stojí taky střetnutí na konci první čtvrtiny současné sezóny. To byl jeden ze dvou duelů aktuálního ročníku extraligy, v nichž padlo víc než dvanáct branek, přičemž modrobílí mají prsty v obou. Zatímco už v září porazili České Budějovice 9:4, ve třináctém kole byli po třináctigólové nadílce nešťastní, protože na východě Čech prohráli 5:8.


Celková bilance Plzeň vs. Pardubice
7434931208:200

Jak to bylo v domácích zápasech Plzně se Pardubicemi?

Jedním z hlavních modrobílých trumfů při čtvrtfinále před pěti lety měla být domácí úspěšnost. Že bude tak důležitá, ovšem věřil málokdo. Západočeši doma vyhráli všechny tři duely a to vždy v základní hrací době. Pardubické nezdary na plzeňském ledě dostaly v play-off pro Východočechy ničivé rozměry.

Domácí bilance Plzeňských proti Pardubickým z posledních sezón je také zajímavá. Modrobílí na svém kluzišti prohráli v roce 2006, v následujících pěti střetnutích zvítězili a soupeři podlehli až v pondělním čtvrtém čtvrtfinálovém duelu.


Domácí bilance Plzeň vs. Pardubice
352457113:70

Historie vzájemných soubojů na plzeňském ledě nabízí několik „šňůr“. Hned v prvním vzájemném střetnutí úvodní sezóny samostatné ligy Perníkáři vyhráli 3:0 (listopad 1993), další vítězství si však připsali až po 14 zápasech v listopadu roku 2001 (3:2), což byl zároveň první zápas Richarda Fardy jako hlavního kouče Keramiky Plzeň. Mezi listopadem 1996 a říjnem 2000 sehráli oba soupeři na plzeňském ledě sedm utkání, ve kterých hosté nedokázali bodovat. I proto s nimi mají modrobílí doma výrazně pozitivní bilanci – v průměru vítězí ve dvou ze tří zápasů. Potvrdí tuhle statistiku druhou výhrou ve třetím duelu série hraném na Štefánikově náměstí?

------------------------------------------------------------------------------------------------