Nedali jsme góly, nemohli jsme vyhrát, má jasno Václav Benák

P l z e ň - Domácí vstup do semifinále si jistě představovali modrobílí lepší. Třetí zápas série přinesl výhru hostující Slavie. Plzeň dnes naprosto vyhořela v produktivitě. Gól vstřelil až za rozhodnutého stavu pár vteřin před koncem Dvořák. Do té doby byl Furch, který se vrátil do slavistické branky, bezchybný. A chvílemi se zdálo, jakoby na led nastoupila jiná Slavia než v pražských zápasech. Svého soupeře téměř k ničemu nepustila. „Výborně bránili, bylo těžké dostat se do útočné třetiny,“ pochválil Václav Benák protihráče.

V 60.minutě připravil Furcha o čisté konto. Vzhledem k tomu, že snížil na 1:3 se z gólu ani neradoval. Michal Dvořák dnes odvedl na ledě velký kus práce, po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu. „Vždyť my jsme na Slavii taky první zápas vyhráli, takové je prostě play-off,“ nedělá útočník z prohry tragédii. „Série bude ještě určitě dlouhá,“ dodává v zápětí. Zítra Plzeňáci mojí možnost na reparát. Utkání může sérii vyrovnat nebo také výrazně naklonit na stranu pražského týmu. „Bude to důležitý zápas, asi důležitější než ostatní,“ myslí si Dvořák.

Plzeň dnes vyslala na Furcha dvacet šest střel. Jen jedna se uchytila. Za stavu, kdy už nic neřešila. „Takové zápasy někdy jsou,“ povzdychl si Dvořák. „Je to o prvním gólu. Dneska ho dala Slavie,“ pokračuje. Ale ví, jak vše změnit. „Chce to větší klid v zakončení a důraz v brankovišti,“ radí padesát dvojka.

Ač hrál Jan Kovář v útoku, jehož hlavním úkolem bylo uhlídat Bednáře s Červenkou, dokázal si vypracovat i spoustu šancí. „Ale neproměnil jsem je,“ pokrčil rameny. Na začátku druhé třetiny se už radoval ze vstřeleného gólu. Záběry videorozhodčího, který byl v této sérii v akci již počtvrté, však řekly, že radost byla předčasná. „Byl by to gól na 1:1, byli bychom na koni a možná je přetlačili,“ myslí, že událost byla rozhodujícím momentem utkání. Plzeň však měla i další šance na zvrat. „Dnes to nebylo ono v zakončení,“ uzavřel čerstvě devatenáctiletý útočník.

Václav Benák měl dnes coby obránce hodně práce. Slávističtí útočníci pořádně kousali. Plzni se naopak téměř nic nedařilo. „Nemůžeme říkat, že to nejde. Musíme věřit, že nám to půjde,“ věří bek v lepší zítřky. „Musíme hrát víc agresivně,“ doporučuje sobě i spoluhráčům. „Po prvním gólu měla Slavii navrch, my už do nich pak jen bezvýsledně bušili,“ řekl Benák. „Výborně bránili, bylo těžké dostat se do útočné třetiny,“ pochválil soupeře. Západočeši dnes jednoznačně propadli v produktivitě. „Když nedáme góly, nemůžeme vyhrát,“ vyjádřil stručně a jasně celý problém obránce.