Nasazení nechybělo, góly ano

Neutrální půda v Berouně byla pro plzeňské střelce zakletá. Naopak sparťanští střelci přesně zacílili dvakrát, výsledkem byla první prohra Plzně v přípravě. Trenér Jelínek nechal odpočívat duo Straka-Vlasák a celý útok Jana Kováře, v obraně scházel Jaroslav Modrý. Celé utkání odchytal spolehlivě Tomáš Popperle. „Byl to záměr, příští utkání odchytá celé Pavel Francouz,“ vysvětlil Marián Jelínek, jemuž utkání pomohlo získat jasnější představu o sestavě.

První třetina diváky v chladném prostředí příliš nezahřála, extraligový hokej začalo utkání připomínat spíše až od druhé třetiny. Rozhodla situace při přesilové hře Plzně, kdy obraně ujel plzeňský odchovanec v pražských službách Jakub Koreis a vymyslel gól pro spoluhráče Hrdela. Plzeň žádnou ze svých šanci využít nedokázala, v koncovce chyběl klid a přesnost. „Dva góly ze hry za dvě utkání je strašně málo, víme to a musíme to změnit,“ má jasno kouč Jelínek.

Nasazení jeho svěřenců jej však potěšilo. „Pohyb tam už byl, i kontakt,“ netajil se přeci jen větší spokojeností oproti poslednímu zápasu s přístupem. Našel i další pozitiva. „Jsou vidět věci, které trénujeme, jako třeba brejkové situaci. Poslední třetinu jsme měli tlak, ale prostě jsme impotentní.“ Neprosadila se ani velmi agilní Kracíkova lajna s kanadskými křídly Bomersbackem a Scofieldem. „Věřím, že se tato lajna rozstřílí, šance tam jsou. Musí se přidat i třetí a čtvrtá lajna.“

O složení těchto útoků již kouč získává jasnější představu, stejně tak jako o rozhodnutí o vyřazení dvou hráčů, které odložil na sobotu, kdy se Plzeň utká s Českými Budějovicemi. Zápas se Spartou pro získání představy nabídl dostatek prostoru. „Hráli jsme ke konci na tři pětky, čtyři kompletní obrany, abychom všem dali dostatek prostoru.“ Utkání nedohrál Lukáš Hvila, jehož trápilo rameno. V dalším utkání letní přípravy Plzeň nastoupí již v sobotu v domácím prostředí proti Jihočechům, do branky trenéři postaví Pavla Francouze.