Byl to ostrý start, smál se Branislav Mezei

P l z e ň - Na klasický přípravný zápas to nevypadalo. Jen co se Straubingští rozkoukali, hnáni svými fanoušky, zle dotírali na plzeňskou branku. A často si přitom počínali ne zrovna vybranými zákroky. První start za Plzeň tak "oslavil" Branislav Mezei hned bitkou, kdy se velmi důrazně ohradil proti neférovému počínání německé dvacítky Stewarda. "Ostrý start to jistě byl," smál se, "do střetu šel ale on první. Vše pak skončilo tou bitkou."

Byl to ostrý start, s úsměvem přiznal Mezei

Ve svém prvním utkání za Plzeň dokázal zvednout stadion na nohy. Branislav Mezei prokázal, že si i vzhledem ke svým výškovým přednostem dokáže opravdu velmi důrazně zjednat respekt. Po nevybíravých zákrocích Stewarda se oba borci utkali v pravé hokejové bitce, kde slovenský obránce jasně zvítězil.

První utkání za Plzeň a hned bitka. Poměrně ostrý start před modrobílým publikem, že?
To docela vážně byl. (úsměv) Ale tak už to bývá. Dostal jsem od něho ránu zezadu. Když jsem se s ním začal bavit, tak do mě mlátil. Do střetu šel první a všechno vyvrcholilo tou bitkou.

Jak jste vnímal vy osobně vaše první utkání v přípravě?
Byl to klasický první zápas. První půlku utkání jsem byl na ledě s jednou lajnou, tu druhou s jinou. Na to, že to bylo úvodní utkání, povedlo se. Je potřeba více hrát, aby se souhra zlepšovala.

V týmu Straubingu se dnes představilo sedm Kanaďanů a jeden Američan. Bylo to na ledě cítit?
Je to vidět, hrají do těla. Když pak ale naši hráči začali víc kombinovat, dostávali jsme se do přečíslení. Vypadalo to pak, jako by to s tou jejich tvrdou hrou až přeháněli.

Jak vypadá vaše situace ohledně setrvání a odchodu u modrobílých?
V Plzni se mi líbí, je tu super kolektiv. Jsem tu spokojený. Extraliga je navíc výborná soutěž. Takže uvidíme...

Nula nemrzí, rozhodně nesmutnil Pöpperle

Zápas jako na houpačce prožil gólman Tomáš Pöpperle. Chvilkami se mohl v brance až nudit, jindy nevěděl, kam skočit dřív. Z hole hráčů německého týmu neinkasoval ani jednou, ale nešťastný odraz od Dominika Boháče mu nulu sebral. Pöpperle však ani omylem nesmutní.

Tomáši, mohl byste zhodnotit utkání?
Chtěli jsme na ně vlítnout, být aktivní a přidat navíc branku. To se myslím podařilo, měli jsme tam i další akce. Pak jsme ale občas propadali v obraně a soupeři dovolili nějaký brejk, ale úvod se podařil. Do druhé třetiny jsme nevstoupili nejlépe a Straubing nás zaskočil. Dali jsme ale krásný přesilovkový gól a zápas pak kontrolovali.

Dvakrát jste si zavařil situaci za brankou tak trochu sám. Po rozehrávce skončil puk na holích Straubingu. Co se tam dělo?
(úsměv) Povedlo se mi trefit stranu, kterou si vybral jejich útočník. Ještě to nebylo ono. Musím zapracovat na práci holí, aby se to zlepšilo. Pak už to bude v pořádku.

V oslabení jste nakonec inkasoval, i když byla nula téměř na dosah. Mrzí ten nešťastný odraz hodně?
Bohužel, ale to se stává. Určitě nechtěl trefit vlastní branku. Nula ani tolik neschází, stejně je nejdůležitější vítězství.

Již tuto neděli, tedy za dva dny, se střetnete se Straubingem znovu, tentokrát na jejich ledě. Co bude jinak?
Měl i by chytat Francík. Jinak ale netuším, jak bude vypadat sestava. Chtěli bychom vyhrát, avšak nebude to nic jednoduchého. Navíc to bude myslím i vyhecované...

Myslíte, že se dnešní bitka podepíše na nervech hráčů?
Samozřejmě, to se pravděpodobně projeví.

"Veselo" bylo i v hledišti. Všiml jste si?
Trochu jsem to pozoroval, viděl jsem, že se k sobě fanoušci nějak seběhli, ale to je všechno.

Německé týmy máte zřejmě v oblibě - proti nim se vítězí a v Drážďanech jste si od Berlínských vysloužil i transparent...
Je tomu asi tři roky zpátky, kdy jsem od Berlína ještě dostal hodinky za titul, když jsem tam chytal. Fanoušci si mě pamatovali a klobouk dolů před nimi, jak mě přivítali.