Jako poslední prověří Plzeň Karlovy Vary

P l z e ň - Zápasy nanečisto se nachýlily ke svému konci. HC Plzeň 1929 čeká poslední prověrka před ostrým startem. Poslední možnost vyzkoušení přesilovek, oslabení a jiných herních situací. A právě pro toto utkání nemohla Plzeň mít atraktivnějšího soupeře než regionálního rivala Karlovy Vary. Višchni jistě ještě mají v paměti zatím poslední vzájemný přípravný duel s velmi vyhecovanou atmosférou, který se odehrál na půdě soupeře. Tentokrát bude mít výhodu domácího prostředí modrobílý tým. Přijďte fandit 3.9. Od 17:30 do ČEZ arény. Příprava: PLZEŇ – K. VARY od 17:30!

Pokud si hráči či trenéři chtějí ještě něco vyzkoušet, mají opravdu poslední možnost. Další zápas už totiž bude první kolo nového ročníku extraligy.

Hubená výhra nad Táborem

V úterý sehrála Plzeň přátelské utkání proti prvoligovému nováčkovi z Tábora. Název přátelské utkání přesně vystihoval atmosféru celého zápasu. Hráči se po ledě klouzali spíše v tréninkovém tempu, a i když svého soupeře z jižních Čech přestříleli, odnesli si pouze hubenou výhru 1:0, kterou vystřelil ve 3.minutě Martin Adamský.

Vary žijí reprezentací

Zbrusu nová KV Arena se pilně připravuje na první reprezentační turnaj nadcházející hokejové sezony. Z týmu Energie oblékne reprezentační dres hned kvarteto hráčů - Mensator, Kumstát, Němec a Čutta. Tito čtyři se tedy neobjeví v sestavě trenéra Palečka na plzeňském ledě. Nebudou však jediní, kteří budou chybět, Vary hlásí i marody – Václav Pletka se zotavuje po zranění a Milan Hluchý stále neví, jestli vůbec stihne start extraligy.

Poslední „nepřátelský“ duel vyhrály Karlovy Vary

Poslední vzájemné střetnutí obou rivalů ze západu Čech se rozhodně nedalo pojmenovat přátelským utkáním. Již zkraje zápasu narazil Rastislav Dej plzeňského obra Matějovského tvrdě na hrazení. Plzeňský forvard utrpěl po nárazu lehčí otřes mozku a do zápasu se postavil už v uterním duelu s Táborem. Do role mstitele se obsadil Michal Dvořák, který Deje srazil tvrdým direktem k ledu. Karlovy Vary vedly v utkání již o tři branky, ale Plzeň manko stáhla a padla až po samostatných nájezdech 3:4.

-----------------------------------------------------------------------