Plzeň čeká další bitva, přijíždí Zlín!

Plzeň – Po dvou těsných porážkách se Západočeši postaví v rámci osmého kola hokejové O2 extraligy celku PSG. Hlavnímu kouči Venerovi se již uzdravil střelec a kapitán Jaroslav Balaštík, který svůj návrat stvrdil přesným zásahem. Přijďte na sklonku pracovního týdne podpořit modrobílé do ČEZ Arény! Pokud vám to okolnosti nedovolí, připraven je samozřejmě i náš on-line přenos!


HC PLZEŇ 1929
vs.
PSG ZLÍN

ČEZ Aréna, Plzeň
25. září 2009
8. kolo hokejové O2 extraligy

Další hokejová lahůdka se chystá na plzeňském stadionu v rámci osmého kola hokejové O2 extraligy. Do ČEZ Areny zavítá Zlín. Přestože aféry kolem brankáře Murína či trenéra Bokroše jsou již neaktuální, souboj bude mít jistě velký náboj. Oba soupeře dělí v tabulce prozatím pouhý bod a modrobílí mají modrožlutým co vracet. V minulém ročníku totiž ze vzájemných duelů vytěžili Západočeši jen čtyři body. Jak si povedou nyní?

-----------------------------------------------------------------------------------

Zlín získal dalšího silného partnera

Berani opět mění svůj název. Z Hamé a RI OKEN se nyní stává PSG Zlín. Stavební firma podepsala dlouholetý a nejvyšší kontrakt v historii zlínského hokeje. Navíc firma RI OKNA zůstává hlavním partnerem klubu a pod tímto názvem budou vystupovat mládežnické oddíly. Klub se již jal nových změn, zrekonstruoval ledovou a mantinely, rekonstrukcí prošlo kompletní chlazení, v plánu je i nové osvětlení a obměna sedaček, upravil se sektor pro hosty i venkovní parkování. Přáním je například i příští rok návrat Petra Čajánka a dávání více prostoru mladým odchovancům.

Balaštík se vrátil a hned se trefil

Více než měsíc chyběl trenérovi Venerovi elitní útočník a kapitán Jaroslav Balaštík. V zápase s Vítkovicemi během letního Tipsport Cupu mu vyčinil za provokování Stehlík a zlomený nadočnicový oblouk ještě nyní kryje celoobličejový štít. Kolem celé kauzy se v tisku proprala snad všemožná špína, představitelé Zlína dokonce chtěli podat žalobu u civilního soudu. Šestadevadesátka naskočila až do sedmého kola O2 extraligy a hned se uvedla gólem, málem vítězným. Na Spartu to však nestačilo, Moravané doma podlehli na nájezdy. Nyní přijíždějí na západ Čech…

Plzeňáci dvakrát padli, hlavy ale nevěší

Dvě smolné prohry mají v zádech indiáni z Plzně. Nevyvedla se ani jedna repríza loňského play-off, když nejprve modrobílí podlehli Pardubicím, o dva dny později i Slavii. Paradoxem je, že v O2 Areně svěřenci Mariana Jelínka nastříleli druhý největší počet branek v jednom utkání v této sezóně a přesto nebodovali. V sestavě se plánuje hned několik změn. Mezi tyče nastoupí Pavel Francouz, do sestavy se vrací Kracík. Protože zdravotní potíže nepustí na led Martina Straku, dostane poprvé v sezóně příležitost Zdeněk Kubica.

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

PSG Zlín 2
HC Sparta Praha 3pp
(1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)






Branky a nahrávky:17. Galvas (Vlach), 55. Balaštík (Leška, Rachůnek) - 30. Hlinka (Broš, Kratěna), 60. Jan Hanzlík (Hlinka, Kratěna), 62. Kratěna.
PSG ZLÍN: Sedláček - Hamrlík, Bořuta, Nosek, Švrček, Míka, Galvas, Linhart, Lučka - Balaštík, Leška, Rachůnek - Důras, Kollár, Záhorovský - Kubiš, Vlach, Köhler - Sivák, Balán, Čech.
Trenéři: Venera a Vlach.

HC Slavia Praha 4
HC Plzeň 1929 3
( 1:1, 2:1, 1:1)




Branky a nahrávky: 4. Sklenář (Tomica), 33. Doležal (Drtina), 38. Špelda (Čermák, Doležal), 57. Červenka (Sklenář) - 17. Hanzlík (Vlasák, Bomersback), 23. Scofield (Vampola, Hvila), 49. Straka (Vlasák, O´Brien).

HC Plzeň 1929: Pöpperle - Jeřábek, Modrý, Benák, Hanzlík, Benda, O´Brien, Dresler, Mezei - Bomersback, Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Scofield - Stránský, Tvrdík, Matějovský - Dvořák, Heřman, Adamský.
Trenéři: Jelínek a Razým.

-----------------------------------------------------------------------------------