Přijíždějí Oceláři, potvrdí Plzeň výhru z Liberce?

Plzeň – Indiáni prolomili čekání na výhru, které se protáhlo na tři zápasy. Cenná výhra v Liberci vynesla modrobílé na třetí místo v průběžné tabulce O2 extraligy, ale například další soupeř, šestý Třinec, má na Plzeň jen jednobodovou ztrátu. Proto neváhejte a i během pracovního týdne přijďte podpořit své barvy v rámci desátého kola do ČEZ Arény!


HC PLZEŇ 1929
vs.
HC OCELÁŘI TŘINEC

ČEZ Aréna, Plzeň
29. září 2009
10. kolo hokejové O2 extraligy

Třetí repríza loňských vyřazovacích bojů se blíží. Plzeň předešlé dvě s Pardubicemi a na Slavii nezvládla, nyní ale přijíždějí Oceláři z Třince, kteří v Plzni nebodovali již téměř dva roky. Indiáni v minulé sezóně i díky této sérii vyřadili svého soupeře v předkole play-off v poměru 3:2 na zápasy. Hosté ovšem jsou jen bod za modrobílými a zdobí je vizitka třetího nejlepšího útoku ligy. Přijďte tedy své barvy povzbudit i v úterý a shlédněte napínavou a jistě i pohlednou bitvu v ČEZ Aréně!

-----------------------------------------------------------------------------------

Oceláři obměnili gólmany

Dlouho platilo Roman Čechmánek – Martin Vojtek. První je nyní bez angažmá a podle svých slov brusle pověsí na hřebíček, mladší kolega přestoupil i s Lukášem Daněčkem, který taktéž v dresu Třince nakoukl do extraligy, do Salithu Šumperk. Vojtek, který zatím platí za jedničku, ale příliš spokojen být nemůže. Z pěti zápasů byl dvakrát střídán svým mladším kolegou a Draci mají na svém kontě jen čtyři body. Ale zpět do extraligy. Svěřenci trenérů Marka a Kopřivy tak nyní mají zcela novou dvojici. Tomáš Duba, dvojnásobný juniorský mistr světa, přišel z finského Ässat Pori. I přes nabídky několika českých týmů se rozhodl pro Třinec, kde podepsal víceletou smlouvu a chce se zde i s finskou manželkou usadit. Parťákem se stal Peter Hamerlík, gólman slovenského nároďáku na MS 20 v sezóně 2001/02, který přichází z Torpedo Usť-Kamenogorsk. Prozatím dostal více příležitostí Hamerlík, v posledním kole na Spartě ovšem dobře zachytal Duba. Trenéři tak mají příjemné dilema řešit, který z gólmanů dostane příležitost v Plzni…

Přišel plzeňský Cartelli…

Velkým zemětřesením prošla plzeňská obrana před touto sezónou a jedním z šesti odchodů byl i ten Maria Cartelliho. Ofenzivní bek plní svou pověst i v dresu Třince, kam se vrátil po sedmi letech. V osmi duelech, které zatím odehrál za svůj staronový klub, si připsal jeden gól a tři asistence. Za to mu patří patnáctá příčka v bodování extraligy mezi obránci. O bod zpět je plzeňský Hanzlík, o dva bodíky vpřed Jan Benda.

…odešel explzeňský Moravec

Jedno z nejzvučnějších jmen v kádru Ocelářů, David Moravec, po dvou letech opouští kvůli finanční stránce tamní tým a prozatím zamířil na měsíční hostování do Havířova. Šestatřicetiletý olympijský vítěz a mistr světa zatím s Panthery bojuje na poslední příčce prvoligové tabulky a právě on má svůj nový tým pozvednout. Moravec přišel na západ Čech v průběhu sezóny 2004/05 z Vítkovic, strávil zde i ročník následující, pak ale zamířil do Švédska a přes Finsko a Německo se vrátil do Čech, konkrétně do Třince.

Plzeňáci vzhlížejí ke Kanadě

V Liberci opět řádili. Konkrétně dvě branky zařídil Mark Bomersback. Ten platí za druhého nejproduktivnějšího indiána a s průměrem bodu na zápas (5+4) mu patří celkově osmá příčka v bodování celé ligy. Hned za ním se krčí ostrostřelec Tyler Scofield (6+1), který je navíc třetí mezi střelci za Tonem a Červenkou. Následuje Janem Bendou (0+6) a Martinem Strakou (2+2). Nejproduktivnějším plzeňákem je Tomáš Vlasák (4+11), který v Liberci potvrdil průměr dva body na zápas z loňské sezóny proti Tygrům. Modrobílé šestadvacítce patří v celkovém hodnocení O2 extraligy třetí místo, když druhý Juraj Štefanka z Vítkovic má stejně bodů, o tři body pak vede Roman Červenka ze Slavie.

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Sparta Praha 2
HC Oceláři Třinec 5
(2:3, 0:1, 0:1)






Branky a nahrávky:19. Ton z tr. stříl., 20. Broš (Kratěna, Netík) - 11. D. Květoň (Peterek, Seman), 16. Malec (Peterek, D. Květoň), 16. Polanský (M. Růžička, Kohn), 21. D. Květoň (Peterek), 55. Kohn (M. Růžička, Polanský).
HC Oceláři Třinec: Duba - Seman, Malec, Zíb, Lojek, Cartelli, Výtisk, Hrabal, Andersons - Polanský, Kohn, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Martynek - Tomas, Polák, Hampl - Kanko, Ostřížek, Podešva.
Trenéři: Marek, Kopřiva.

Bílí Tygři liberec 2
HC Plzeň 1929 4
(1:0, 0:2, 1:2)




Branky a nahrávky: 3. Klimenta (Hunkes, P. Nedvěd), 44. Kašpařík (Víšek, Hunkes) - 28. Tvrdík (Jiří Hanzlík, Scofield), 34. Bomersback (Vlasák, Kracík), 50. Bomersback (Vlasák, Kracík), 60. Adamský (Vampola).
HC Plzeň 1929: Francouz - O´Brien, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Mezei, Dobrovolný - Bomersback, Kracík, Vlasák - Scofield, Vampola, Tvrdík - Dvořák, Benda, Adamský - Kubica, Heřman, Matějovský.
Trenéři: Jelínek a Razým.

-----------------------------------------------------------------------------------