Návrat to byl příjemný, říká Pavel Hynek

Plzeň – V minulém roce prožil veleúspěšnou sezónu na lavičce Západočechů, dnes se jim podruhé se Spartou postavil. V přípravě byli úspěšnější Sparťané, dnes vybojovali tři body do extraligové tabulky modrobílí. A jaký byl návrat? „Byl příjemný, ale počítal jsem s tím, že pojedeme domů s nějakými body,“ popisuje Pavel Hynek.

Pavle, tak jaký byl návrat do Plzně?
Byl příjemný, před zápasem jsem tady pozdravil pár známých na klubu. Ale počítal jsem s tím, že pojedeme domů s nějakými body, bohužel jedeme s prázdnou. Takže nakonec smutný odjezd.

Co říci k samotnému zápasu?
Dnes to byl urputný boj. Už před utkáním jsme očekávali víc ten boj než pohledný hokej. Věděli jsme, že bude dominovat nasazení. Ten rozdílový gól Plzně byl ve větší efektivitě přesilovek domácích. Plzeň proměnila tři z osmi. My žádnou ze sedmi. To nám dnes chybělo k lepšímu výsledku. Na druhou stranu si myslím, že jsme mohli být úspěšnější v první třetině, kdy na domácích byl znát deka z posledních výsledků. Tam jsme si to utkání mohli lépe rozehrát, ale bohužel jsme inkasovali laciné góly.

O první přestávce jste si šel něco vyříkávat s rozhodčími, o co přesně šlo?
My jsme měli pocit, že tam před vyloučením byl ofsajd. Dávali jsme to rozhodčímu najevo a šel jsem mu to připomenout i během přestávky. Teď držím v ruce DVD ze zápasu a upřímně se těším, až se na něj podívám.

Vnímal jste na začátku utkání vyvolávání vašeho jména plzeňským kotlem?
To jsem neslyšel, se musím přiznat. Já strašně málo vnímám atmosféru na stadiónech, ovšem pokud to tak bylo, tak jim moc děkuji a udělalo mi to obrovskou radost. I tímhle bych je chtěl pozdravit, zažil jsem zde nádherný rok a rád na něj vzpomínám.

Připravoval jste nějak speciálně svůj tým proti dobře známé Plzni?
Ani ne. Tady nastala obrovská změna kádru, dvanáct nových hráčů, trenér, nový systém.. My jsme se zaměřovali jen na svůj výkon, abychom navázali na poslední výsledky z minulých kol a to se nám téměř podařilo. Dnes to nebylo takové, jako poslední dva zápasy, inkasovali jsme třikrát v oslabení, měli jsme sedm přesilovek, žádnou neproměnili.. To bylo ten rozdílový gól v té hře..

Kdyby však padl, remizoval by váš tým osmkrát ve třinácti případech…
Je pravda, že máme sedm remíz ze třinácti zápasů. Měli jsme řadou dobře rozehraných duelů, ale stejně jako dnes nás zradily přesilovky. Já mám stále v paměti střetnutí s Libercem, kdy vedeme 2:0, máme přesilovku 5 na 3 a nakonec jsme rádi za druhý bod v prodloužení. Vůbec celkově ta střelecká efektivita nás trápí. Ale vzhledem k tomu, že jsme nastříleli asi čtvrtý největší počet branek, tak se s tím potýkají i ostatní týmy. Když se však podívám na ten náš, tak ta efektivita, produktivita a potence by měla být na úplně jiné úrovni.

Mluvil jste o velkých hráčských rošádách, ale řada juniorů vystrkovala růžky již za vašeho trénování zde…
Tak pamatuji si určitě na Honzu Kováře, který s námi začínal, dostal příležitost a nakonec udělal vynikající sezónu. Vybojoval si místo v sestavě, hrál přesilovky i druhý, třetí útok. Pak Jeřábka, který chodil hodně trénovat z juniorů. Honza Stránský, který teda dnes nebyl, ale trénoval s námi o Vánocích. Kubalík odešel za moře. Já si myslím, že tady je vidět dobrá práce s mládeží za posledních pět, šest let, kdy se tady ti kluci vychovali. Třeba během pár let by se měli ohrát a vytvořit takové to plzeňské jádro.

Přišel i trojlístek z Kanady…
Dali o sobě vědět už v letní přípravě, kdy jim to tam hodně padalo. Určitě jsou posilou do týmu. Třeba ukázali cestu i jiným klubům, kteří se budou více poohlížet po těchto soutěžích.

Jaký je na vás vytvářen na Spartě tlak? Větší, menší...
Tlak je všude úplně stejný. Ten si vytváříte sám na sebe. Je jedno, jestli budete trénovat klub o udržení nebo play-off. Prostě musíte něco splnit. Nezáleží,jestli děláte extraligu, první ligu nebo šestou třídu, kde vám chodí říkat maminka, proč Péťa nehrál ve druhý lajně.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů.

-----------------------------------------------------------------------------------