Kdy jindy by měla Plzeň vyhrát v Budějovicích, když ne nyní?

Plzeň - Plzeňský tým neprohrál již čtyřikrát v řadě a jeho výkony působí vskutku sebevědomě. Nyní ale indiáni zajíždí na jih Čech, kde se v Českých Budějovicích postaví proti HC MOUNTFIELD. Tento celek na jeho domící půdě ale naposledy porazili 28.11.2006. Vzhledem k tomu, že se Plzeň veze na vítězné vlně a Mountfield se topí v krizi, mají Západočeši velkou šanci vzdálené datum zaktualizovat. Pojeďte povzbudit svůj tým do Českých Budějovic. Kdo se na jih Čech nedostane, nechť alespoň drží palce u našeho online přenosu.


HC MOUNTFIELD
vs.
HC PLZEŇ 1929

Budvar Aréna, České Budějovice
18. října 2009
17. kolo hokejové O2 extraligy

Po plánované prozatím nejdelší pauze se rozběhlo 16.kolo extraligy. V posledním kole se příliš nedařilo celkům na čele tabulky. Vítkovice prohrály po velkém boji v Plzni gólem v prodloužení a Plzeň nejen, že prolomila prokletí bojů o druhý, mnohdy velmi rozhodující, bod. Také si ale tímto vítězstvím zařídila čtvrtou výhru v řadě. Před 16. kolem si zase druhý Zlín neporadil s Libercem a jeho ostrostřelci se na vlastním ledě neprosadili ani jednou. Naopak Libereckým se podařilo přesně zamířit čtyřikrát. Zatímco Vítkovicím se zadařilo udržet se včele, Zlín vystřídal na stříbrném místě Třinec, který deklasoval Mladou Boleslav 5:1

-----------------------------------------------------------------------------------

Po slibném úvodu přišlo vystřízlivění

České Budějovice mají pro tuto sezónu jasný úkol. Po loňském ročníku, který skončil pro Jihočechy fiaskem, má Mountfield jasný plán postoupit do play off. Po slibném začátku, kdy České Budějovice z deseti utkání neodvezly ani bod pouze z utkání z Plzně, se nyní stroj na úspěch zadrhl. Od jedenáctého kola, dokázal totiž Mountfield vyhrát pouze jediné utkání. Na druhou stranu je nutno podotknout, že Jihočeši doma zatím ve všech zápasech bodovali. Bude Plzeň první, kdo kompletně vykrade Budvar Arénu?

Micka do Českých Budějovic, Kůrka do Slavie

Po již dřívějších problémech s Tomášem Kůrkou, kdy ho vedení poslalo ze začátku sezóny na hostování do Tábora, muselo vedení vyřešit další problém s tímto hráčem. Tomáš Kůrka totiž podle oficiálních informací již nechtěl hrát za tým z Českých Budějovic. Vedení tedy bylo donuceno sáhnout k výměně hráčů a Tomáš Kůrka míří do Slavie. Opačným směrem se vydává Tomáš Micka. V dresu Českých Budějovic však tento útočník ještě nenaskočí. V plné platnosti tak bude tato výměna až 25.10.

Trenéři Českých Budějovic tedy se službami Tomáše Micky mohou počítat až za týden v zápase proti Pardubicím. Nyní se ale mohou spolehnout na Milana Gulašiho, který byl společně s Kůrkou nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem zároveň. Lví podíl na vstřelených brankách Mountfieldu má i Tomáš Vak, který je s devíti asistencemi nejlepším nahrávačem jihočeského klubu. Nejproduktivnějším obránce je doposud Petr Gřegořek (2+8). V hodnocení +/- je nejlepší Tibor Melichárek (+5), naopak na opačném pólu této statistiky se pohybuje O.Veselý(-8) Nejtrestanějším hráčem Českých Budějovic je Jan Snopek (52 tr. min)

Plzeň válí dál

Po příchodu Dušana Salfického se plzeňský stroj rozjel a po skalpu silné Sparty, bojovného Brna a Kladna si tým ze západu Čech vyšlápl i na lídra soutěže HC Vítkovice Steel. Zápas to byl skutečně nervy drásající. Po rychlém vedení se Plzeňští dostali ve druhé třetině do menšího útlumu a do šaten odcházeli za stavu 1:3. Ale ve třetí třetině ofenzivní smrští zmáčkli soupeře a vyrovnali. Dalo by se říci, že Vítkovičtí měli potom i trochu štěstí, že rozhodující gól dostali až v prodloužení, tudíž si z divokého západu odvezli alespoň bod. Nedaří se ale pouze základní sestavě pro extraligu. Pavel Francouz včera vychytal výhru 3:2 Táboru v Kadani. Právě do Tábora má vyřízený střídavý start. Další vyslanec do první ligy s plzeňskou licencí Jiří Dobrovolný vyhrál s Jihlavou nad Znojmem 4:1, přičemž sám Dobrovolný otevřel skóre zápasu. Inu nezbývá než doufat, že indiánům se bude dařit i dále na všech frontách. Plzeň v posledních dvou kláních nad Českými Budějovicemi zvítězila (počítáme-li přípravu). Na druhou stranu se Plzeňanům podařilo vyhrát v Českých Budějovicích naposledy 28.11.2006. Jedna série tedy nyní skončí. Která to ale bude?

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Plzeň 1929 4
HC Vítkovice Steel 3 pr.
(1:1, 0:2, 2:0 – 1:0)






Branky a nahrávky: 8. Heřman (Dvořák), 46. Bomersback (Straka, Modrý), 58. Vlasák (Benda, Scofield), 65. Hanzlík (Vampola) – 16. Kvapil (Sičák, Rehák), 31. Ujčík (Kvapil), 36. Burger (Sičák, Hubáček).
HC Plzeň 1929: Salfický - Jeřábek, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Mezei, Benda, Dobrovolný - Bomersback, M. Straka, Vlasák - Vampola, Kracík, Matějovský - Scofield, Jan Kovář, Tvrdík - Adamský, M. Heřman, Dvořák

HC Geus Okna Kladno 5
HC Mountfield 3
( 2:1, 2:0, 1:2)




Branky a nahrávky: 15. Kaberle, 18. Stieler (Kuchler), 32. Eberle (Kuchler, Stieler), 36. Patera (Diviš), 60. Bělohlav (Patera) - 13. Melichárek (Macháček), 46. Mikeska (Gulaš), 55. Šimánek (Rod).
HC Mountfield: Turek (36. Kovář) - Poživil, Vydarený, Snopek, Melichar, Macháček, Gřegořek, od 41. navíc Jank - Hudec, Mertl, Veselý - Květoň, Mikeska, Melichárek - Gulaš, Vak, Sailer - Šimánek, Červený (21. Rod), Kotrla.

.

-----------------------------------------------------------------------------------