Přijíždí Liberec, podaří se Plzni prolomit sérii nezdarů?

Plzeň – Hned sedm hráčů ze zámoří se zítra může představit v rámci dvaadvacátého kola v plzeňské ČEZ Aréně. Domácí premiéru si odbude americký obránce Jim Jackson. Samotnému utkání bude předcházet slavnostní úvod, kdy vnuk amerického generála Pattona, George Patton Waters, vhodí slavnostní buly.


HC PLZEŇ 1929
vs.
BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

ČEZ Aréna, Plzeň
1. listopadu 2009
22. kolo hokejové O2 extraligy

Karta se začíná obracet. Ještě před dvěma lety platilo, že ze vzájemných duelů vždy vyšel lépe Liberec. Plzeňáci na Tygry neuměli a od jejich postupu s nimi sváděli vyrovnané, leč vždy neúspěšné bitvy. V minulé sezóně nastal zvrat. Modrobílí všechna utkání zvládli a radovali se i v novém ročníku hokejové O2 extraligy. Pod Ještědem se brzy dostali domácí do vedení, ale ve druhé třetině dokázal Tvrdík s Bomersbackem skóre otočit. Na začátku závěrečné dvacetiminutovky svěřenci kouče Kalouse vyrovnali a čekalo se, kdo dá první gól. Ne první, ale druhý v zápase nakonec vsítil Bomersback a výhru 4:2 pečetil v poslední minutě do prázdné klece Adamský. Dokáží Indiáni sérii udržet i po dalším vzájemném měření sil?

-----------------------------------------------------------------------------------

Marek Pinc, spasitel?

Že za výkony v týmu vždy nenese odpovědnost jen kouč dokázali na severu Čech. Vedení dalo důvěru hlavnímu trenérovi Kalousovi a pomohlo mu angažováním nezaměstnaného Marka Pince, který podepsal smlouvu na dva roky. Dvaatřicetiletý gólman se zkušenostmi z reprezentace hned v prvním duelu prokázal své kvality a jako správně namlsaná šelma vychytala nulu na ledě Zlína. Další si připsal Pinc v domácí premiéře se Spartou, hořkost porážky poznal jen v Pardubicích, kde jeho tým padl až gólem v šedesáté minutě z nařízeného trestného střílení a v Litvínově. Se zkušeným brankářem vybojoval Liberec v posledních šesti utkáních dvanáct bodů, v předchozích patnácti šestnáct…

Liberci už nepomůže Hlaváč a Fikrt, naopak přišel Spiller, DeSantis a Packard

Jan Hlaváč nasbíral v devatenácti duelech za Bílé Tygry sedmnáct bodů (8+9) a dlouho s přetahoval s Petrem Nedvědem o první příčku v klubové produktivitě. Jenže šikovný útočník byl pod Ještědem pouze na výpomoc a touto dobou si již kroutí povinnosti v Linköpingu. Odešel také gólman Fikrt, který nedokázal plně nahradit Tero Leinonena a po příchodu Pince si našel místo v Liptovském Mikuláši na hostování do konce sezóny. Naopak zase putoval řízný bek Matthew Spiller (0+0) z Kanady, který prozatím odehrál pět utkání. O čtyři více již stihl americký obránce Jason DeSantis (3+5) a útočník stejné národnosti Dennis Packard (0+2). Všichni tři borci jsou na měsíční zkoušku s možností setrvání do konce sezóny.

Plzeň jde od série k sérii

Tři porážky, šest výher, tři porážky. Výkony Plzeňáků jako by ovlivňovaly výsledky předchozích utkání. Nyní se Indiáni usadili na páté příčce, postupovou šestku drží s pětibodovým náskokem, naprosto shodným se ztrátou na příčku první. Ovšem poslední tři duely se modrobílým zle nevyvedly. Všechny prohrála Plzeň o jediný gól, což mnohdy více nahlodá psychiku než těžká porážka. Dokáží nyní svěřenci kouče Jelínka opět potěšit své fanoušky domácí výhrou?

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

Bílí Tygři Liberec:

Postavení v tabulce: 10.
Počet bodů: 28
Počet vstřelených branek: 62
Počet inkasovaných branek: 69
Nejproduktivnější hráč: Petr Nedvěd 19 (7+12)
Nejlepší střelec: Milan Bartovič - 9 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Nedvěd – 12 asistencí
Nejtrestanější hráč: Lukáš Derner – 51 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Richard Jareš +6
Nejhorší hráč v bodování +/-: Martin Čakajík -11



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 36
Počet vstřelených branek: 54
Počet inkasovaných branek: 55
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 19 (9+10), Mark Bomersback 19 (8+11)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 9 branek
Nejlepší nahrávač: Jan Benda - 12 asistencí
Nejtrestanější hráč: Branislav Mezei – 61 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Vlasák, Petr Vampola, Doug O´Brien +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jan Dresler - 7

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

Bílí Tygři Liberec 5
HC Oceláři Třinec 2
(1:0, 2:2, 2:0)






Branky a nahrávky: 7. Kašpařík, 30. Víšek (Blatný), 31. Bartovič (V. Nedorost), 41. Bartovič (Kašpařík, Hunkes), 59. Klimenta - 23. M. Růžička (Polanský, Kohn), 27. D. Květoň (Bonk).
Bílí Tygři Liberec: Pinc - Holub, DeSantis, Moravec, Hunkes, Čakajík, Rýgl, Jareš, Spiller - Bartovič, Kašpařík, V. Nedorost - Podkonický, Blatný, Dušek - Víšek, Plodek, Klimenta - Bárta, Packard, Špaček.
Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

PSG Zlín 2
HC Plzeň 1929 1
(2:0, 0:1, 0:0)




Branky a nahrávky: 6. Lučka (Rachůnek, Důras), 8. Köhler (Leška, Hamrlík) - 39. Bomersback (M. Straka, Benda).
HC Plzeň 1929: Pöpperle - Jeřábek, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Jackson, O´Brien, Dresler, Benda - Bomersback, M. Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Tvrdík - Scofield, Kovář, Stránský - Adamský, M. Heřman, Dvořák.
Trenéři: Jelínek, Razým, Pejchar.

-----------------------------------------------------------------------------------