Jsem rád, že jsem měl hodně zákroků, podotkl Tomáš Pöpperle

P l z e ň – 31 zásahů, jeden obdržený gól. Taková je bilance maskovaného plzeňského muže Tomáše Pöpperleho v druhém západočeském derby v této sezóně. Zneškodnil největší karlovaské šance, včetně samostatného úniku Kumstáta. Nedosáhl jen na dorážku stejného hráče ve 46.minutě. To bylo ze strany hostí ale vše. „Ve třetí třetině jsem je už téměř k ničemu nepustili,“ potvrdil gólman indiánů.

Důležitá byla pro úspěch v prestižním západočeském derby i obrana. Zvlášť po minulé zkušenosti plzeňských, kdy jim Karlovy Vary nastřílely sedm branek. „Jsme rádi, že jsem napravili ten první zápas,“ řekl Jiří Hanzlík, opora zadních řad Plzně. „Je dobře, žše jsme dokázali navázat na dobrý výkon z utkání v Třinci,“ pokračoval bek a vzpomněl na páteční těsnou prohru v prodloužení.

Hráči Plzně často žehrali, že nejsou schopni dostat se do vícebrankového náskoku a odehrát zbytek utkání v klidu. Dnes po druhé třetině vedli Plzeňáci 3:0. „Hned se hraje lépe, když se dostanete do třígólového vedení,“ potvrzuje Hanzlík. Plzni se konečně využívat šance a dávat góly. „Rozhodlo, že jsem dali víc než jednu nebo dvě branky,“ radoval se Hanzlík ze čtyř gólů v síti Energie.

Jiří Hanzlík v dnešním utkání neměl lehkou úlohu. Nastupoval společně s Jakubem Jeřábkem proti prvnímu karlovarskému útoku, musel tedy hlídat soupeřovy „dvě věže“ Kumstáta se Skuhravým.“Jsou velcí, těžčí. Hra do těla na ně moc neplatí, spíše je třeba je bránit pozičně a nedovolit jim rozehrávat puk,“ popsal recept na opory druhého západočeského celku. „Dávají góly z prostoru před brankou. Když tam leží puk, snaží se do něj plácnout a dát gól. Nehrají to na nějaké krásné akce,“ vysvětlil, v čem spočívá síla této dvojice.

Bezpochyby patřil k nejlepším hráčům na ledě. Pochytal 31 střel ze 32 možných. Jeho procento úspěšnosti přesáhlo v dnešním zápase číslo 97. I díky němu Plzeň dokázala Karlovy Vary porazit 4:1. „Je dobře že jsem měl hodně zákroků, dostal jsem se do tempa a lépe se mi chytalo,“ pochvaloval si velkou porci zásahů Tomáš Pöpperle. Nejvíce – devatenáct – jich nasbíral ve druhé třetině. „Hlavně v oslabení ve třech proti pěti. To tam puk neustále kolem mě lítal, bylo to docela nepříjemné,“ přiznal, že ve 24.minutě neprožíval zrovna lehké okamžiky.

“Důležité bylo, že jsme oslabení ubránili a potom se dostali do vedení o tři góly,“ vyzdvihl důležitý moment utkání. Plzeňáci totiž hned vzápětí po ubráněném oslabení hráli také dvojnásobnou přesilovku, ovšem se šťastnějším koncem. Když navíc ve 32.minutě Martin Straka zvyšoval na 3:0, nevypadalo to z Energií příliš dobře. „Ve třetí třetině jsem je kromě toho jednoho gólu už ani pořádně nepustili ke střele,“ byl Pöpperle rád za podporu obránců i útočníků, kteří mu jeho chytání usnadňovali.

Další utkání čeká Plzeň v Praze na Spartě. „Rozhodně tam nepojedeme prohrát,“ říká s bojovnou náladou gólman modrobílého týmu. „Chceme vyhrát a odskočit jim v tabulce,“ má motivaci pro výhru nad svým bývalým zaměstnavatelem. Sedmá Sparta totiž na šestou Plzeň ztrácí jen tři body.

--------------------------------------------------------------------------------------------