Představení celku HC Becherovka Karlovy Vary

Sestava Becherovky doznala po loňské neúspěšné sezóně velkých změn. Známá jména, která nesplnila předsezónní očekávání, nahradili hráči až na výjimky mladší a méně zkušení. Trenéři Marek Sýkora a Radim Rulík přivítali v útoku Davida Balázse a Lukáše Bednaříka z Litvínova, Juraje Štefanku ze Slovanu Bratislava, Tomáše Němčického a Patrika Moskala z Třince. Po 17. kole si Karlovy Vary a Slavia vyměnily kapitány, a tak za Ondřeje Steinera přišel do lázeňského města Jan Alinč. Obranu vyztužili bývalý kapitán Kladna Michal Mádl, Martin Hlavačka z Trenčína, Dimitri Rodine ze Slovanu Bratislava, Michal Dobroň ze Sparty a Jaroslav Špelda z Plzně. Od prvního letošního derby, které Plzeň vyhrála na svém ledě s velkým štěstím těsně 1:0, je součástí zadních řad Becherovky i navrátilec z finského Espoo a kmenový hráč Českých Budějovic Lukáš Zíb. Roli brankářské jedničky plní spolehlivý Petr Franěk, dvojku mu dělá Marcel Kučera, který se vrátil z Dánska.

V letošní sezóně se chtějí Karlovy Vary vyhnout baráži a po 27 odehraných zápasech se jim to daří, i když 13. místo, byť s devítibodovým náskokem na poslední Kladno, žádnou velkou jistotu prozatím nenabízí. Tým v barvách světoznámé likérky však po reprezentační přestávce prokazuje stejně jako Plzeň vzestup formy. První zápas po pauze sice prohrál doma s Českými Budějovicemi 0:4, ale s následujícími zápasy s těžkými soupeři zavládla v Karlových Varech spokojenost. Že není radno nikoho podceňovat, se přesvědčil Třinec, odkud odjela Becherovka s výhrou 2:1, poté přišly vydařené domácí zápasy se Zlínem (3:4 v prodloužení) a Znojmem (3:1), a následovala těsná prohra 0:1 v překvapivě vyrovnaném zápase v Praze s rozjetou Spartou. Po úterní porážce s Plzní uspěly Karlovy Vary v Havířově, kde si necelé tři minuty před koncem srazil do vlastní branky Dominovo nahození Daniel Kysela a rozhodl o výhře Becherovky.

Nejproduktivnějším hráčem našeho dnešního soupeře je Libor Pavliš s 9 góly a 6 asistencemi, jenž je zároveň i nejlepším střelcem. Nejpilnějším nahrávačem je momentálně David Balázs s 10 asistencemi. Nejlépe bodujícím obráncem je Martin Hlavačka, který se 13 body za 6 branek a 7 asistencí figuruje na sedmém místě mezi obránci extraligy.

Pro kompletní karlovarskou trenérskou dvojici bude dnešní zápas teprve prvním derby před domácím publikem a jistě budou chtít uspět. Dá se očekávat letošní tradiční úvodní nápor domácích, ve kterém si chtějí zajistit klid do dalšího průběhu zápasu. Slabší útok (Becherovka v šesti zápasech nevstřelila ani branku) vyvažuje dobře organizovaná obrana v čele s Hlavačkou a Zíbem, hokejové umění nahrazuje bojovnost. V utkání bude chybět pravděpodobně jen zraněný obránce Špelda, který v Karlových Varech působí na roční hostování z Keramiky Plzeň.

V posledním utkání nastoupily Karlovy Vary v této sestavě:
Franěk – Hlavačka, Zíb, Punčochář, Mádl, Rodine, Dobroň – Balázs, Alinč, Bednařík – Moskal, Pavliš, Němčický – J.Štefanka, Kverka, Košťál – Kopecký, Domin, Kraus.