Vlasák se stal členem Klubu střelců, Straka nebyl spokojený ani s hattrickem

P l z e ň - Divoký zápas mají za sebou plzeňští indiáni. Proti Kladnu čtyřikrát prohrávali, vždy dokázali vyrovnat a nakonec trefil v 53.minutě tři body pro Plzeň svým 250.gólem, kterým vstoupil do Klubu střelců, Tomáš Vlasák. "Byl z přesilovky, Martin Straka mě výborně našel. Že byl vítězný, je jen bonbónek," vyjádřil se ke svému slavnému okamžiku sám střelec.

„Jsem rád, že to mám za sebou. Klubu střelců si vážím, protože člověk musí nastřílet góly sám, jediní, kdo mu mohou pomoct jsou spoluhráči. Jinak tam nejsou žádné vlivy,“ neskrýval po zápase radost Tomáš Vlasák. Navíc jeho gól zajistil Plzni tři body. „To už je jen bonbóněk,“ pousmál se útočník. Útočná opora Plzně si svůj úspěch vychutnávala. Vlasák si hned po vstřelení gólu sebral puk a schoval si ho. „Mám doma pokojíček na trofeje a dresy. Tam bude mít svoje místo,“ prozradil, kde bude kotouč, jímž dosáhl 250.gólu v české lize a reprezentaci, mít své čestné místo.

Tomáš Vlasák však věděl, že ke střílení gólu potřebuje často i přesné přihrávky. Proto poděkoval spoluhráčům, kteří mu k jeho úspěchu pomohli. „Jsem rád, že jsem se do Klubu střelců dostal,“ přiznal útočník. „Už v Brně jsem měl dost šancí, ale chtěl jsem až moc,“ řekl Vlasák, že dobře věděl že mu k dosažení kýžené mety chybí jen jeden gól. „Pak jsem se uklidnil a řekl jsem si, že to přijde. Že to přišlo zrovna dneska je super,“ radoval se Vlasák.

Zápas se šťastným koncem rozhodně ale nebyl lehký. „Nepovedl se nám začátek, začali jsme dost vlažně a byli jsme za to potrestaní. Vlastně jsem celý zápas prohrávali,“ vyjádřil se Vlasák i k průběhu utkání. Nezapomněl připomenout vyrovnanost ligy. „S každým sice můžeme vyhrát, ale naopak se dá i s každým prohrát,“ prohlásil.

První útok zajistil čtyři branky Plzně, ale jak Tomáš Vlasák přiznal, často se hráči první formace vyskytovali i u gólů, které dalo Kladno. „Já osobně byl asi u tří,“ povzdechl si. Mrzel ho zvlášť čtvrtý Frolíkův gól. „Už jsem nemohl, snažil jsem se hráče stíhat, ale nakonec nám to tam stejně spadlo,“ pokrčil rameny Vlasál. „Naštěstí jsme to nakonec dokázali otočit,“ zakončil.

Náčelník indiánů Martin Straka byl na ledě jako vždy hodně vidět. Proti Kladnu dokonce nastřílel hattrick. Přesto po utkání nijak nezářil. „Rozhodně nemůžu být spokojený. Všechny góly jsem dostal, takže jsem si je musel zase zpátky dát,“ zlobil se sám na sebe kapitán. „Nechtěl bych, abych byl u všech gólů, co dostáváme,“ upozornil na to, že v obranné činnosti se mu příliš nevedlo. „Naštěstí jsme se dokázali vždycky vzchopit a utkání otočit,“ oddechl si Straka.

Plzni se nepovedl vstup do utkání. Měla jej velmi vlažný, čehož Kladno využilo k prvnímu vedoucímu gólu. „Nevím, jestli vždy dojde k nějakému podcenění...,“ zamýšlel se Straka. „Byli jsme lehkovážní a neměli jsme pohyb,“ vyjádřil se k plzeňskému nástupu do zápasu. „Nevím, jestli nemáme dostatečnou motivaci, když je tady někdo slabší, protože jakmile je tady silné mužstvo, tak se bojíme a dáme do zápasu víc,“ porovnal hrající manažer výkony proti týmům, kterým se příliš nedaří a proti favoritům.

Již v neděli čeká Plzeňáky další zápas. Tentokrát míří do Vítkovi. „Vítkovice jsou těžký soupeř. Jedeme tam v den zápasu, tak uvidíme, co to s námi udělá. Důležitý bude začátek, nesmíme hned na začátku inkasovat. S vítkovicemi by se utkání jako dnes těžko otáčelo,“ naznačil Straka s jakou taktikou pojedou na Moravu.

--------------------------------------------------------------------------