Dokáže Plzeň prolomit prokletí vítkovické tvrze?

Plzeň – Zápas jako řemen čeká na Indiány v rámci devětadvacátého kola. Nastoupí totiž na ledě vedoucích Vítkovic, kde nevyhráli za tři body již téměř čtyři roky. Poslední výhra se datuje k 13.1.2006, kdy Západočeši uspěli 4:3 po dvou brankách Zelenky, jednu pak přidali Důras s Šindelem. Podaří se svěřencům kouče Jelínka ukončit tuto nelichotivou bilanci a bodově se dotáhnout špici tabulky?


HC VÍTKOVICE STEEL
vs.
HC PLZEŇ 1929

ČAZ Aréna, Ostrava
29. října 2009
29. kolo hokejové O2 extraligy

Stejně jako v minulé sezóně i letos vyhrávali Indiáni od začátku sezóny všechny zápasy a poprvé padli až ve Vítkovicích. Modrobílí dlouho drželi s domácími krok ale v rozmezí 55 a 56. minuty dvakrát inkasovali a naděje na bodový zisk vzala za své. Doma se Západočechům také dlouho nedařilo, prohrávali o dvě branky, ale Bomersback s Vlasákem poslali zápas do prodloužení, které rozhodl Jiří Hanzlík. Jak tomu bude nyní?

-----------------------------------------------------------------------------------

Vítkovice se těší z významného partnera

Generálním partnerem Vítkovic zůstává koncern Evraz Vítkovice Steel. Vedení klubu, který je po 28 kolech v čele tabulky nejvyšší soutěže, se v úterý dohodli s ruským vedením společnosti na pokračování spolupráce. Koncern si s klubem plácl po půlročním vyjednávání. Podmínky spolupráce i částka, jíž Evraz hokejisty podpoří, zůstaly utajeny. Informaci přinesl hokej.cz.

Pozor hlavně na Burgera

Fazónu jako hrom má vítkovický Jiří Burger. Dvaatřicetiletý šikula, který se do týmu STEEL dostal přes Kladno a Vsetín nasbíral již devětadvacet bodů (16+13) a je v extralize pátý nejpilnější. Burger se prosadil i v obou vzájemných duelech s Plzní, naposledy rozhodl o dvou bodech pro svůj tým v Liberci vyrovnávací brankou a následně rozhodujícím nájezdem. Navíc v tabulce +/- má neuvěřitelných +19!

Stehlík k soudu nepůjde

Dlouho se táhnoucí kauza má snad již konečně odzvoněno. Vedení Zlína vydal prohlášení, že se se zadákem Richardem Stehlíkem dohodlo na mimosoudní vyrovnání. Vítkovický tvrďák v létě v rámci Tipsport Cupu natankoval provokujícímu Balaštíkovu takovou bombu, že zlínský tvůrce hry musel dlouho laborovat mimo led se zlomenými kostmi v obličeji. Vedení PSG poté požadovalo po Stehlíkovi finanční odškodnění.

Souboj dvou sérií

Oba soupeři se vezou na vítězné vlně. Ač vždy nevyhrají, alespoň bod už vybojovali Plzeňští v posledních sedmi utkáních, naposledy neuspěli po těsné porážce ve Zlíně. Vítkovice zase naposledy vyhrály šest kol zpátky v Boleslavi, uspěly v Liberci a ve Varech, body braly i doma s Pardubicemi, Spartou a Zlínem. Do brankoviště se navíc po zranění vrátila brankářská jednička Štěpánek. Která série skončí?

Kracík odchází

Po Radku Matějovském odchází na hostování další z útočníků HC Plzeň 1929. Jaroslav Kracík se dohodl se středočeským klubem BK Mladá Boleslav. "Ano, mohu tuto informaci potvrdit. Jarda bude až do konce sezóny působit v Boleslavi na hostování," uvedl oficiálně pro naše stránky sportovní ředitel HC Plzeň 1929 Milan Tichý. Plzeňská 81 by měla naskočit již v neděli proti Třinci, Do Vítkovic tedy již s modrobílými neodcestuje.

Zápas proti Kladnu? To byl večer

Plzeň čtyřikrát dotáhla náskok soupeře a vytěžila tři body, Tomáš Vlasák vstřelil 250. gól kariéry, Martin Straka zase zkompletoval hattrick. Kdo chyběl na stadionu udělal velkou chybu.
V Litvínově vstřelil v padesáté minutě uklidňující branku na 4:2, v Brně vyšel na prázdno a proti Kladnu se dočkal. Svou 207. extraligovou brankou v součtu se 43. reprezentačními vstoupil do Klubu hokejových střelců Tomáš Vlasák. „Jsem rád, že to mám za sebou. Klubu střelců si vážím, protože člověk musí nastřílet góly sám, jediní, kdo mu mohou pomoct jsou spoluhráči. Jinak tam nejsou žádné vlivy,“ neskrýval po zápase radost. „Mám doma pokojíček na trofeje a dresy. Tam bude mít svoje místo,“ prozradil.
Na ledě řádil i Martin Straka, který bodoval v jedenáctém zápase v řadě a včera si připsal čtyři body za hattrick a přesnou nahrávku na vítězný gól. Plzeňský kapitán se tak vyšvihl již na druhé místo bodování extraligy!

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Vítkovice Steel:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 54
Počet vstřelených branek: 92
Počet inkasovaných branek: 66
Nejproduktivnější hráč: Jiří Burger 29 (16+13)
Nejlepší střelec: Jiří Burger - 16 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Hubáček – 15 asistencí
Nejtrestanější hráč: Lukáš Klimek – 45 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jiří Burger +19
Nejhorší hráč v bodování +/-: Strapáč Petr -4



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 4.
Počet bodů: 51
Počet vstřelených branek: 79
Počet inkasovaných branek: 73
Nejproduktivnější hráč: Martin Straka 32 (13+19)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák, Martin Straka - 13 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 19 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jan Benda – 49 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Doug O´Brien, Tomáš Vlasák, Petr Vampola +9
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jan Dresler -8

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

Bílí Tygři Liberec 2
HC Vítkovice Steel 3sn
(1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)






Branky a nahrávky: 0. Bartovič (Dušek, Víšek), 31. Bartovič (Malkamäki, Hunkes) - 19. Klimek (Stehlík), 53. Burger (Hubáček, Klimek), rozhodující nájezd Burger.
HC Vítkovice Steel: Štěpánek - Jurečka, Trnka, Kuboš, Stehlík, Sičák, Voráček - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Strapáč - Ujčík, Vrána, Svačina - Szturc, Roman, Šedivý.
Trenéři: Hadamczik a Konečný.

HC Plzeň 1929 5
HC GEUS OKNA Kladno 4
(1:1, 2:3, 2:0)




Branky a nahrávky: 13. Straka (Vlasák, Jiří Hanzlík), 31. Adamský (Vampola, Modrý), 35. Straka (Vlasák), 47. Straka (Benda, Vampola), 53. Vlasák (Straka) - 9. Bělohlav (Šinágl), 26. Horna (Kuchler), 31. Kuchler (Tročinský, Stieler), 36. Frolík (Kalla).
HC Plzeň 1929: Pöpperle - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Benák, Dresler, O´Brien - Vostřák, Straka, Vlasák - Kracík, Vampola, Tvrdík - Hvila, Jan Kovář, Adamský - Scofield, M. Heřman, Dvořák.
Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.

-----------------------------------------------------------------------------------