Mezi svátky do Liberce

Plzeň – Hokejová O2 extraliga se po svátcích opět hlásí ke slovu. Indiáni nabírají směr sever a z pozice lídra se budou pokoušet popáté v řadě dobýt Liberec. Ten se představí i s Radkem Matějovským, který je pod Ještědem na hostování právě z Plzně. Prozatím stihl nasbírat v sedmi duelech branku a asistenci. Pokud se nechystáte strávit neděli výjezdem za svým týmem, je pro vás samozřejmě připraven náš online přenos.


BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
vs.
HC PLZEŇ 1929

ČEZ Aréna, Plzeň
27. prosince 2009
35. kolo hokejové O2 extraligy

Letos si oba soupeři navzájem vykradli stadiony. Nejprve Západočeši uspěli v Liberci 4:2, když rozhodující trefu dal v padesáté minutě Bomersback. Tygři poté odpověděli stejnou mincí. Z Plzně si přivezli dva body, když dokázali v rozmezí minuty v poslední třetině smazat dvoubrankové manko a rozhodnout z kraje prodloužení. Jak tomu bude nyní?

-----------------------------------------------------------------------------------

Pinc přivedl pohodu

Zkušený Marek Pinc dlouho neměl práci. Gólman s reprezentačními zkušenostmi byl nežádoucí, do Liberce přišel až v v polovině října. A do trápícího se týmu přivedl pohodu. Do té doby Tygři vyhráli z patnácti zápasů pouze pět, nyní z devatenácti hned dvanáctkrát. Své kvality předvedl třicetiletý brankář i v Plzni, kde pomohl svému mužstvu k dvoubodové výhře.

Mates po téměř osmi letech proti Plzni

Miláček plzeňského publika si na konci svého hostování zahraje právě proti svému mateřskému klubu. Radek Matějovský přišel do Plzně po sezóně 2001/2002, naposledy stál proti modrobílým 26.2.2002, kdy Slavia doma porazila Západočechy 7:3. Plzeňská jednasedmdesátka hraje v Liberci s pětadvacítkou, protože jeho číslo již měl obránce Tomáš Harant. Dvaatřicetiletý bojovník zatím odehrál v tygřím dresu sedm duelů s bilancí 1+1.

Série…

A jsou hned tři. Indiáni dokázali bodovat v posledních třinácti duelech, přičemž v posledních devíti ztratili pouze dva body. Naposledy prohráli modrobílí 2:1 ve Zlíně.
Společně s týmem se daří i Martinovi Strakovi, který již bodoval v sedmnácti duelech v řadě! Na prvního v této disciplíně, Jaroslava Bednáře, už ztrácí „pouze“ pět duelů, na druhého Vladimíra Růžičku tři. Plzeňský vůdce nebodoval naposledy v Českých Budějovicích, kde Západočeši paradoxně vyhráli.
Poslední zmínka se týká vzájemných střetnutí Liberce a Plzně. Indiáni dokázali již čtyřikrát v řadě dobýt libereckou arénu, podaří se to i nyní?

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

Bílí Tygři Liberec:

Postavení v tabulce: 6.
Počet bodů: 53
Počet vstřelených branek: 99
Počet inkasovaných branek: 96
Nejproduktivnější hráč: Milan Bartovič 29 (19+8)
Nejlepší střelec: Milan Bartovič - 19 branek
Nejlepší nahrávač: Jiří Hunkes – 15 asistencí
Nejtrestanější hráč: Lukáš Derner – 65 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Richard Jareš +9
Nejhorší hráč v bodování +/-: Zdeněk Blatný -10



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 67
Počet vstřelených branek: 105
Počet inkasovaných branek: 87
Nejproduktivnější hráč: Martin Straka 41 (15+26)
Nejlepší střelec: Martin Straka – 15 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 26 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jaroslav Modrý - 63 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Vampola +13
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jan Dresler - 9

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Oceláři Třinec 5
Bílí Tygři Liberec 4
(1:1, 4:1, 0:2)






Branky a nahrávky: 20. Kohn (Hrabal, Růžička). 23. Tomas (Seman, Výtisk), 24. Polák z trest. stř., 26. M. Růžička (Kohn, Polanský), 33. Květoň (Peterek) - 12. Bartovič (Malkamäki), 29. Bartovič (Kašpařík), 54. Čakajík (Jech, Špaček), 60. Derner (Matějovský, Hunkes).
Bílí Tygři Liberec: Leinonen - Čakajík, Moravec, Malkamäki, Hunkes, Derner, Jareš, Holub, Rýgl - Matějovský, Kašpařík, Bartovič - Špaček, Blatný, Klimenta - Jech, Urban, Bárta - Bulíř, Skalický.
Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

HC Plzeň 1929 3
PSG Zlín 0
(0:0, 0:0, 3:0)




Branky a nahrávky: 42. Adamský (Hvila, Vampola), 53. Vostřák (Vampola, Modrý), 59. Bomersback (Straka, O´Brien).
HC Plzeň 1929: Pöpperle - Hanzlík, O´Brien, Benda, Modrý, Benák, Dresler, Dobrovolný - Bomersback, M. Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Scofield, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Vostřák, Laš – Lev.
Trenéři: Jelínek, Razým, Pejchar.

-----------------------------------------------------------------------------------