Plzeň vyzve nováčka, uspěje i počtvrté?

Plzeň – Základní část vstupuje do svého čtvrtého a posledního dějství. Domácí zápas s Kometou Brno bude první z posledních třinácti. Indiáni se drží na špici extraligové tabulky s náskokem čtyř bodů, když v v minulém kole na Spartě vyhráli čtrnáctý z posledních šestnácti duelů! Nováček ovšem chytil fazónu a v rámci čtyřicátého kola čeká na modrobílé nelehký úkol. Přijďte i vy podpořit své barvy!


HC PLZEŇ 1929
vs.
HC KOMETA BRNO

ČEZ Aréna, Plzeň
15.ledna 2009
40. kolo hokejové O2 extraligy

Hned na úvod extraligového ročníku zavítala Plzeň na led namlsaného nováčka Komety Brno. Návrat mezi hokejovou elitu ovšem domácím Indiáni pokazili, uspěli 2:1. Odveta na západě Čech byla stejně napínává. Dlouho platil stav 1:1, ve 45. minutě rozhodl televizní duel Tomáš Vlasák. Až ve třetím vzájemném měření sil si dokázala Kometa nad Plzní vybudovat náskok, ovšem pokažená druhá třetina znamenala obrat skóre a konečný výsledek 2:4. Povede se svěřencům kouče Jelínka obrat Brno o body i nyní?

-----------------------------------------------------------------------------------

Nejčerstvější posilou je Hubáček

Nedávno avizované jednání o přestupu vítkovického útočníka Petra Hubáčka do brněnské Komety se podařilo dotáhnout do konce. Třicetiletý reprezentant a vicemistr světa z roku 2006 podepsal v Brně víceletou smlouvu a za svůj rodný klub by mohl nastoupit již v pátek na ledě Plzně. Opačným směrem putuje Pavel Selingr, který ukončil měsíční střídavý start v Olomouci. Dravý útočník se marně prosazoval do NHL, kde nakonec stihl odehrát pouze šest zápasů a vstřelit jednu branku. Okusil i KHL v dresu Neftekhimik Nizhnekamsku, kde v pětatřiceti duelech nasbíral osm bodů. Většinu kariéry tak strávil ve Vítkovicích, odkud se nyní stěhuje domů.

Brno zvedá hlavu

Kometa se probouzí za pět minut dvanáct. Propastná bodová ztráta na Kladno se již zmenšila na pouhé tři bodíky. Brno poprvé vyhrálo tento ročník až ve dvanáctém kole, kdy doma rozmetalo Liberec. Nevýrazné výsledky ovšem pokračovaly a vše se zlomilo až v jednatřicátém zápase sezóny, kdy nováček porazil silný Třinec. Následovaly úspěchy na ledě Mountfieldu a ve Vítkovicích, doma pak se Slávií. Jediná prohra z posledních devíti duelů byla v Pardubicích – 1:2. Před soubojem s Plzní ještě přišly výhry v Mladé Boleslavi a Karlových Varech, doma se Zlínem a Libercem. Podaří se Indiánům zchladit rozžhavenou Kometu?

Bude chybět Erat

Druhý nejproduktivnější hráč týmu a nejlepší střelec, Roman Erat, s největší pravděpodobností kvůli viróze do duelu s Plzní nenastoupí. Třicetiletý dravý útočník nasbíral šestadvacet bodů za čtrnáct branek a dvanáct asistencí. Lepší je pouze Jiří Dopita 29 (13+16). Chybět bude i Václav Varaďa, naopak premiéru by si v novém dresu měl vychutnávat Petr Hubáček, který přišel do Brna taktéž z Vítkovic.

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Kometa Brno:

Postavení v tabulce: 14.
Počet bodů: 40
Počet vstřelených branek: 93
Počet inkasovaných branek: 124
Nejproduktivnější hráč: Jiří Dopita 29 (13+16)
Nejlepší střelec: Roman Erat - 14 branky
Nejlepší nahrávač: Jiří Dopita – 16 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ctirad Ovčačík – 53 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Václav Varaďa +6
Nejhorší hráč v bodování +/-: Radim Bičánek -11



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 77
Počet vstřelených branek: 124
Počet inkasovaných branek: 102
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák, Martin Straka 43 (17+26)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák, Martin Straka - 17 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Vampola - 29 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jaroslav Modrý – 73 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Vampola +15
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jan Dresler -10

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Energie Karlovy Vary 2
HC Kometa Brno 3
(1:1, 1:0, 0:2)






Branky a nahrávky: 2. Kumstát (Skuhravý), 34. Loginov (Kumstát) - 17. Bičánek (Erat), 42. J. Svoboda, 48. R. Procházka (Divíšek, Krstev).
HC Kometa Brno: Trvaj - Bičánek, Krstev, Mojžíš, Ovčačík, Richter, Kempný, Protivný - Ludvík, Dopita, R. Dlouhý - Erat, Divíšek, Vondráček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Šindel, R. Procházka, Polodna.
Trenéři: Jeřábek, Trličík, Lubina.

HC Sparta Praha 4
HC Plzeň 1929 5pp
(2:1, 1:1, 1:2 - 0:1)




Branky a nahrávky: 14. Ručinský (Výborný, Kratěna), 17. Ručinský (Netík, Látal), 31. Ručinský (Výborný), 60. Netík (Jan Hanzlík, Kratěna) – 8. Vampola (Bomersback, Benda), 36. Benda (Vampola, Bomersback), 43. Scofield (Kovář, Hvila), 59. Adamský (Benák, Kovář), 63 Vlasák (Vampola)
HC Plzeň 1929: Pöpperle - Benák, Jiří Hanzlík, Modrý, Benda, O´Brien, Dresler, Jeřábek - Stránský, Straka, Vlasák - Bomersback, Vampola, Adamský - Vostřák, Pitule, Dvořák - Hvila, Kovář, Scofield.
Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.

-----------------------------------------------------------------------------------