Jsem rád, že jsem dnes nedostal tolik gólů jako v posledních zápasech, říká Pöpperle

P l z e ň – 8103 diváků sledovalo další výhru plzeňských indiánů. Na led plzeňské ČEZ arény tentokrát zavítala Kometa Brno. Ani zdaleka však zápas nevypadal jako boj prvního s posledním. Kometa nastoupila velmi dobře a dostala se i do vedení. Pak se však k fantastickému výkonu rozchytal Tomáš Pöpperle, na kterém si hostující hráči vždy vylámali zuby. „Jsem rád, že se mi dnes podařilo hodně šancí pochytat oproti minulým zápasům,“ pochvaloval si brankář.

Zcela po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu. Pochytal 28 střel soupeře, inkasoval pouze z hole bývalého Plzeňáka Jakuba Šindela. „Dneska se mi chytalo moc dobře, i jsem se tak cítil. Jsem rád, že po třech posledních zápasech, kdy jsem dostával docela dost gólů, se mi dneska podařilo hodně šancí pochytat,“ svěřoval se Tomáš Pöpperle s úsměvem po utkání. Zároveň také přiznal, že těžké okamžiky nastaly, když se Brno dostalo do jednogólového vedení. „Má teď hodně zkušený manšaft, navíc se jim podařilo dost zápasů v poslední době vyhrát. Bylo vidět, že si věří", popsal soupeře.

„Celý obraz hry změnil vyrovnávací gól pár vteřin před koncem a dva rychlé góly na začátku druhé třetiny,“ vypíchl Pöpperle klíčové okamžiky utkání. Ve 32. minutě navíc dostala Plzeň možnost dvouminutové dvojnásobné početní převahy. Indiánům se však příliš nevydařila, po jejím skončení se dokonce oba vyloučení hráči Brna řítili na Pöpperleho. „Klepal jsem, kluci na střídačce křičeli, ale jak jsem viděl Jardu Modrého, jak puk dává na střed, říkal jsem si, že je průšvih,“ popisoval už s úsměvem situaci. „Naštěstí to ale neproměnili a už jsme vedení udrželi,“ pokračoval. Ve třetí třetině, když se Brno snažilo dotáhnout dvougólové manko a Plzeň naopak svůj náskok navýšit a zapomínala na obranu, vychytal Pöpperle několik úniků hostujících hráčů. „Klukům se chtělo asi spíš útočit, protože brejků bylo víc než za poslední dva zápasy dohromady,“ zakončil Pöpperle.

„Mému provedení trestného střílení se říká ruský blafák,“ smál se po zápase Lukáš Hvila. Ve 38. minutě ujížděl ve vlastním oslabení na Trvaje, byl faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Sám se ujal i jeho exekuce. Proti němu se ke všeobecnému překvapení postavil Sasu Hovi. „Známe se ze Slovenska,“ komentoval útočník změnu v brněnském brankovišti. „Kdybych vystřelil trochu výš, dopadlo by to lépe,“ vyčítal si trochu. Na začátku třetí třetiny už se ale nemýlil. „Martin Adamský si vyměnil puk s Tylerem Scofieldem, ke mně se odrazil a nic jiného, než dát gól, mi nezbylo,“ pokrčil spokojeně rameny.

Na čele tabulky už má Plzeň náskok sedmi bodů. „Když všichni makáme a odvedeme si poctivě svojí práci, děláme dobré výsledky. Budeme se o ně snažit, co nejdéle to půjde,“ okomentoval postavení Plzně Hvila. Dobré výsledky se odrážejí i v návštěvnosti. Diváci se v Plzni hokejem skvěle baví, na konci každého vítězného zápasu obíhá arénou pravidelně mexická vlna. „Je to super, já hokejem žiju a je mi jasné, že když fanoušky potěšíme vítězstvím, budou se tady bavit.“

Po dlouhé dvanácti zápasové pauze naskočil Michal Tvrdík. „Není lehké naskočit do rozjetého vlaku, maličko jsem měl obavy, ale myslím, že jsem to nakonec zvládl docela dobře,“ popsal svůj návrat. Dalo by se říci více než dobře. Útok Tvrdík-Hvila-Scofield patřil k nejlepším na ledě, vytvářel si šance, nenechal brněnským obráncům chvilku klidu. Ve 26. minutě dokonce sám Tvrdík zvyšoval na 3:1. „Lukáš Hvila střílel z první, já fofroval do brány a trochu se štěstím jsem puk dorážel. Ani nevím, kudy brankáři propadl,“ okomentoval svůj šťastný avšak důležitý zásah.

---------------------------------------------------------------------------------------------------