Podaří se opět bodovat s Mountfieldem?

Plzeň – Na cestu na jih se podruhé v sezóně vydávají hráči hokejové Plzně. V prvním vzájemném měření sil dokázali Indiáni po dlouhé řadě let dobýt Budvar Arenu, nyní se pokusí porazit Mountfield počtvrté v řadě v tomto extraligovém ročníku. V posledním kole se svěřencům kouče Jelínka podařilo odčinit prohru z Kladna, naopak České Budějovice na ledě Okenářů podlehli gólem v poslední vteřině zápasu. Pokud se nechystáte na válečnou stezku, je tu pro vás samozřejmě připraven náš online přenos!


HC MOUNTFIELD
vs.
HC PLZEŇ 1929

Budvar Aréna, České Budějovice
22. ledna 2009
43. kolo hokejové O2 extraligy

Třetí tým, který dokázala Plzeň v sezóně zatím vždy porazit, jsou České Budějovice. Nejprve v ČEZ Aréně rozhodl hattrickem Scofield, čtvrtý zásah přidal krajan Bomersback. V Budvar Areně zase se Salfickým v brance uspěli hosté 3:1, když výsledek alespoň korigoval Sailer. V posledním měření sil zase snižoval výčet utkání Gulaš, tentokráte však na 5:1. Dokáží Indiáni vyhrát i počtvrté?

-----------------------------------------------------------------------------------

Hřebejk - Pletka

Do kádru přišel třicetiletý vyhlášený střelec Václav Pletka, výměnou za něj odchází do Karlových Varů Štěpán Hřebejk. „Bylo to pro nás těžké rozhodnutí, ale převládla snaha posílit tým o hráče, který umí skutečně dávat góly. V posledních týdnech máme s koncovkou problém, věříme, že Václav Pletka je tím typem hráče, který nám v mužstvu chybí,“ komentoval hráčskou výměnu po poradě vedení klubu s koučem Františkem Výborným předseda představenstva klubu Ing. Zdeněk Blažek. Oba kluby se dohodly na trvalém přestupu hráčů, českobudějovický klub tak přebral smlouvu do 30.4.2012. Pletka má zkušenosti z NHL, konkrétně Philadelphie, zahrál si i za moskevské Dynamo, v sezóně 2004/2005 pomohl právě Mountfieldu zpět mezi hokejovou elitu. Svůj první extraligový gól vsítil ve svém třetím zápase Plzni, jeho Třinec však padl 1:4.

Jedničkou Turek

Roman Turek platí v týmu Mountfieldu za jasnou jedničku. Odchytal již 34 utkání s úspěšností nad 91 procent a průměrem necelé tři branky na zápas. Navíc se dělí s Markem Pincem z Liberce o první příčku v počtu vychytaných nul – oba nekapitulovali ve čtyřech duelech. Kolega Jakub Kovář se zatím představil v jedenácti zápasech s úspěšností zásahů lehce nad devadesát procent a podobným průměrem obdržených branek na zápas. V dresu Českých Budějovic se představil i odchovanec Šimon Hrubec, osmnáctiletý talent, který stihl odchytat tři minuty.

Od série k sérii

Pět výher, osm porážek (kterou započali Indiáni), tři výhry. To je výčet předposledních šestnácti zápasů hokejistů Českých Budějovic. Navrch v posledním kole porážka. Ta přišla na Kladně. Mountfield zde prohrál brankou v poslední vteřině zápasu 1:2. Dokáže Plzeň na tuto porážku navázat?

Adamský rodil, nespal, vyhrál

Hodně krušné úterý prožíval tento týden dravý útočník Martin Adamský. Jeho dlouholetá přítelkyně mu dopoledne, po celé noci strávené v porodnici, porodila syna Kryštofa. "Jaký to byl pocit, když malý přišel na svět? Když jsem dal v minulé sezoně gól v Pardubicích v sedmém čtvrtfinále, nevěděl jsem, co se vlastně děje. A teď to bylo stejné, uvědomím si to tak za měsíc" usmíval se šťastný tatínek. V zápase s Vítkovicemi mu blahopřál celý stadion, do zápasu naskočil s naspanou jedinou hodinu.

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Mountfield:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 59
Počet vstřelených branek: 108
Počet inkasovaných branek: 121
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vak 30 (12+18)
Nejlepší střelec: Milan Gulaš - 13 branek
Nejlepší nahrávač: Tomáš Vak – 18 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jan Snopek – 92 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Micka, Tůma +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Tomáš Mertl -11



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 83
Počet vstřelených branek: 133
Počet inkasovaných branek: 109
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 45 (18+27)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 18 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Vampola - 30 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jaroslav Modrý – 75 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Vampola +14
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jan Dresler -11

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Plzeň 1929 4
HC Vítkovice Steel 1
(1:1, 1:0, 2:0)






Branky a nahrávky: 13. Bomersback (Benda, Vlasák), 24. Hvila (Scofield), 41. Vampola (Bomersback), 59. Dvořák (Tvrdík, Adamský) - 12. Szturc (Trnka).
HC Plzeň 1929: Pöpperle - Benda, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Jeřábek, O´Brien, Dresler - Bomersback, Vampola, Vlasák - Adamský, Tvrdík, Dvořák - Scofield, Jan Kovář, Hvila - Stránský, M. Heřman, Pitule.

HC Geus Okna Kladno 2
HC Mountfield 1
(0:0, 1:1, 1:0)




Branky a nahrávky: 28. Valský (Kalla), 60. Kuchler (Toman) - 36. Vak (Melichárek).
HC Mountfield: Turek - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Melichar, Poživil - Mertl, Mikeska, Pletka - Gulaš, Vak, Veselý - Micka, Šimánek, Kotrla - M. Hudec, Červený, Melichárek.

-----------------------------------------------------------------------------------