Opět proti druhému, tentokráte PSG Zlín!

Plzeň – A znovu vyráží Indiáni hájit post lídra na stadion aktuálně druhého týmu extraligy. Konkrétně do Zlína, který v neděli zažil velmi “zajímavé“ utkání se Spartou, ve kterém padlo historicky nejvíce trestů. Modrobílí zase po dlouhé řádě let dokázali porazit Slavii na svém ledě v základní hrací době. Podaří se svěřencům kouče Jelínka po čtyřech zápasech a dvou letech opět uspět na stadionu Luďka Čajky?


PSG Zlín
vs.
HC PLZEŇ 1929

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín
2. února 2010
47. kolo hokejové O2 extraligy

V první letošním vzájemném měření sil překonal Sedláčka v ČEZ Areně již po necelé minutě Scofield. Za chvilku ovšem odpověděl explzeňský Důras a zápas nakonec vyhráli hosté v samostatných nájezdech. U všech tří branek ze hry byl Svrček. Nástup do odvety se Indiánům příliš nepovedl a již po osmi minutách prohrávali o dvě branky. Přestože domácí žádný další gól nepřidali, nedokázala Plzeň srovnat a padala 1:2. V posledním zápase na západě Čech diváci neviděl branku dvaačtyřicet minut. Pak ovšem slavili tři přesné zásahy modrobílí a vyhráli 3:0. Pokud chtějí mít svěřenci kouče Jelínka se Zlínem v případě rovnosti bodů výhodu, musejí zítra vyhrát, podaří se to?

-----------------------------------------------------------------------------------

439 trestných minut

Tolik museli rozdat hlavní sudí v minulém kole v duelu Zlína se Spartou. Vše odstartoval ošklivý zákrok loktem domácího Romana Vlacha na Karla Hromase. Zlínský mladík skončil po následné odvetě s vykloubeným ramenem v nemocnici, naloženo dostal od Zbyňka Hrdela. Zdálo se, že se emoce poté uklidnily, jenže.. Ve 43. minutě dorážel před brankou Hromas a tři hráči PSG se na něj jak zběsilí vrhli a vznikla bitka. Výsledkem bylo i Kučného nepochopitelné knokautování Davida Výborného již po skončení bitky, připomínající situaci kolem Stehlíka a Balaštíka. Tak nebo tak, vyloučeno bylo do konce zápasu sedm hráčů na každé straně, právě zkrat Kučného byl ohodnocen trestem ve hře. Těžko se dá něco komentovat, protože v naší lize k pěstním soubojům nedochází. Možná i proto bylo na ledě vidět spíše místo férových bitek pouze plno zákeřnosti a porušování nepsaných pravidel, což by ale opravdoví hráči dělat neměli. Zajímavé bude i sledovat, jak se vedení Zlína, které tak vehementně chtělo žalovat Stehlíka, postaví ve stejné situaci ke Kučnému. Oba týmy podaly návrh k disciplinární komisi, PSG ovšem žádalo Spartu o to, aby to ani jeden rivalů nedělal. Na závěr si dovoluji přidat citaci Jana Hanzlíka, který jel hájit Davida Výborného, který se nechtěl prát, ale zamezil mu v tom Köhler, který na něj skočit zezadu a tahal ho za vlasy „Není však asi náhoda, že se podobné nefér věci dějí prakticky jen ve Zlíně. A to nemluvím jen o Spartě.“ S tím má totiž své zkušenosti i Plzeň…

Kristek míří domů do Zlína výměnou za produktivního obránce Noska

Na Západě Čech po čtyřech letech končí útočník Jaroslav Kristek. Hráči letos končil v Karlových Varech dlouhodobý kontrakt. „Hledali jsme kvalitního obránce, Zlín naopak potřeboval do svého týmu centra,“ přibližuje okolnosti výměny generální manažer HC Energie Miroslav Vaněk a doplňuje: Oběma hráčům letos končí smlouva, takže oba kluby jdou do rizika, že hráči ve svých nových týmech nepodepíší nové kontrakty. Nicméně my o Davida Noska dlouhodobě stojíme a rádi bychom se s ním domluvili na delší spolupráci.“. Kádr PSG jinak zůstává dlouhodobě beze změny.

Trocha čísel

Nejvíce bodů zatím nasbírala Plzeň v sezóně 2001/2002 a to konkrétně 87. Celkově skončila čtvrtá, ve čtvrtfinále ovšem nestačila na Vítkovice. Nejvíce bodů vůbec nasbíraly Pardubice, když v ročníku 2002/2003 nashromáždily 111 bodů. Ve finále je ovšem vychytal slávistický Málek. Indiáni mají nyní na kontě 94 bodů, vítěz loňské základní části, Slavia Praha, nasbírala celkově 93 bodíků. Je tak velká šance, že po roce, kdy 105 bodů nasbíraly České Budějovice, opět padne magická stovka.

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 94
Počet vstřelených branek: 146
Počet inkasovaných branek: 116
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 49 (19+30)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 19 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Vampola - 33 asistencí
Nejtrestanější hráč: Doug O´Brien – 88 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Vampola +15
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jan Dresler -10

PSG Zlín:

Postavení v tabulce: 2.
Počet bodů: 88
Počet vstřelených branek: 141
Počet inkasovaných branek: 112
Nejproduktivnější hráč: Petr Leška 51 (13+38)
Nejlepší střelec: Jaroslav Balaštík - 19 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Leška – 38 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jan Švrček – 89 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Leška +13
Nejhorší hráč v bodování +/-: Ivan Rachůnek -6


-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Plzeň 1929 3
HC Slavia Praha 2
(0:0, 1:1, 2:1)






Branky a nahrávky: 40. Bomersback (Vampola), 53. Hanzlík (Vampola), 59. Vlasák (Vampola) - 32. Doležal (Červenka, Kadlec), 46. Červenka (Tomica).
HC Plzeň 1929: Pöpperle - Benda, Modrý, Benák, Hanzlík, Dresler, Malena, Růžička - Pitule, Stránský, Vostřák, Vlasák (C), Bomersback, Vampola, Adamský, Scofield, Kovář, Hvila, Tvrdík, Heřman, Dvořák.


PSG Zlín 4
HC Sparta Praha 1
(3:1, 1:0, 0:0)




Branky a nahrávky: 2. Roman Vlach (Kubiš), 4. Köhler (Balaštík), 8. Záhorovský (Švrček, Kristek), 33. Záhorovský (Důras, Kristek) - 13. Gulaši (Kratěna, Vykoukal).
PSG Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Míka, Bořuta, Kučný, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kristek, Záhorovský - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - J. Ondráček, Balán, F. Čech.

-----------------------------------------------------------------------------------