Komu se podaří napravit prohru z minulého kola?

Plzeň – Po nevydařeném utkání ve Zlíně přivítají indiáni na domácím ledě bílé tygry z Liberce. Také těm se poslední zápas nevydařil, když podlehli na domácím ledě Třinci 2:3. Plzeň si svojí prohrou zkomplikovala boj o vítěze základní části, Liberec si zase zkomplikoval pozici v boji o předkolo play-off. Oba týmy tedy mají velmi silnou motivaci napravit svůj neúspěch z minulého kola. Ve vzájemných střetnutích Plzně a Liberce v letošní sezóně zatím pokaždé zvítězil hostující tým. Podaří se Plzni před televizními kamerami toto pravidlo zlomit?


znak

HC PLZEŇ 1929
vs.
BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

znak
ČEZ Aréna, Plzeň
4. února 2010
48. kolo hokejové O2 extraligy

V prvním letošním vzájemném zápase na ledě Liberce zazářil Mark Bomersback, který vstřelil dvě branky, včetně té vítězné. Do prázdné branky jistil vítězství Martin Adamský. V dalším utkání na vlastním ledě Plzeň nedokázala udržet dvoubrankové vedení a Západočeši prohráli 2:3 v prodloužení. V posledním utkání těchto soupeřů kralovali oba brankáři. Bezbrankový stav vydržel i po prodloužení a teprve v nájezdech vystřelil bonusový bod pro Plzeň Tomáš Vlasák. Tomáš Pöpperle vychytal svoji druhou nulu v sezóně. Dokáže gólman modrobílých opět vychytat Liberec?

-----------------------------------------------------------------------------------

Ztracený zápas za jednu minutu

Liberec ve 47. kole hostil na domácím ledě v důležitém utkání Třinec. Severočeši byli skoro celý zápas lepším týmem, neproměnili však obrovskou spoustu vyložených šancí. Ve 46. minutě ale přeci jenom Nedvěd poslal domácí do vedení 2:1. Když už se zdálo, že si Liberec vítězství bez větších obtíží udrží, přišly dva góly Třince v rozmezí jedné minuty a ani při dlouhé hře bez brankáře již tygři vyrovnat nedokázali. Domácí byli z průběhu zápasu značně rozčarovaní a zkomplikovali si svoji pozici v boji o předkolo play-off. Sice jsou aktuálně v tabulce na 8. pozici, ale od 12. Litvínova je dělí pouhé 3 body. A svěřenci kouče Jelínka Liberci žádné další věnovat určitě nehodlají!

Posily před koncem přestupního termínu

V Liberci získali na poslední chvíli výraznou posilu, obětavého obránce Jana Výtiska. Hráč, který v minulosti hájil i barvy Plzně, přišel na sever Čech na přestup z Třince. V Libereckém dresu se představí také plzeňský útočník Radek Matějovský, který je mezi tygry na hostování do konce sezóny. Plzeň získala na poslední chvíli na střídavý start 7 hokejistů, kteří budou připraveni zaskočit v případě zranění hráčů základní sestavy. Jsou mezi nimi i odchovanci Antonín Štelmach a Lukáš Pulpán. Jihlavský Rostislav Malena dokonce už za modrobílé naskočil v duelu proti Slavii.

Základní část finišuje, přibývá tvrdých střetů a zranění

Do konce základní části už zbývá pouze 5 kol a boj o pozice v play-off se přiostřuje. O neuvěřitelném průběhu zápasu mezi Zlínem a Spartou už toho bylo napsáno hodně. Minulé kolo zase výrazně poznamenal Šlégrův faul, po kterém byl z ledu rovnou do nemocnice převezen liberecký odchovanec Lukáš Pabiška. Podle posledních informací jeho zranění naštěstí není vážné. Domácí fanoušci si ale jistě vzpomenou na loňský zápas Plzně v Liberci, kde si po faulu Žabky zlomil nohu Peter Fabuš a sezóna pro jednoho z klíčových útočníků Plzně skončila. Před rozhodujícími boji bude důležité nejen posbírat co nejvíce bodů, ale také se vyvarovat zranění.

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 94
Počet vstřelených branek: 147
Počet inkasovaných branek: 120
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 49 (19+30)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 19 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Vampola - 33 asistencí
Nejtrestanější hráč: Doug O´Brien – 88 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Vampola +15
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jan Dresler -12

Bílí Tygři Liberec:

Postavení v tabulce: 8.
Počet bodů: 64
Počet vstřelených branek: 130
Počet inkasovaných branek: 140
Nejproduktivnější hráč: Milan Bartovič 33 (19+14)
Nejlepší střelec: Milan Bartovič - 19 branek
Nejlepší nahrávač: Andrej Podkonický – 18 asistencí
Nejtrestanější hráč: Lukáš Derner – 73 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Milan Bartovič +10
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jiří Moravec -18


-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

PSG Zlín 4
HC Plzeň 1929 1
(3:1, 1:0, 0:0)






Branky a nahrávky: 11. Leška, 12. Linhart (Leška), 15. Důras, 31. Záhorovský (Kristek, Galvas) - 6. Scofield (Hanzlík, Hvila).
HC Plzeň 1929: Pöpperle - Benda, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, O´Brien, Dobrovolný - Bomersback, Vampola, Vlasák - Adamský, Tvrdík, Dvořák - Scofiled, Jan Kovář, Hvila - Stránský, Vostřák, Heřman.


Bílí Tygři Liberec 2
HC Oceláři Třinec 3
(1:0, 0:1, 1:2)




Branky a nahrávky: 10. Kašpařík (Vantuch, Bartovič), 46. Nedvěd (Blatný, Podkonický) - 29. M. Růžička (Zíb, Cartelli), 56. Kohn (M. Růžička, Malec), 57. D. Květoň (Cartelli, Bonk).
Bílí Tygři Liberec: Pinc - Moravec, Čakajík, Rýgl, Derner, Malkamäki, Holub, Jareš - Podkonický, Nedvěd, Matějovský - Bartovič, Kašpařík, Vantuch - Špaček, Plodek, Víšek - Blatný, Dušek, Ondřej.

-----------------------------------------------------------------------------------