Vyhrát základní část je hezké, ale to nejlepší nás teprve čeká, shodují se Indiáni

Plzeň - Play off začne až za měsíc, ale parta sestavená Martinem Strakou se postarala o historický úspěch již nyní, když vyhrála základní část a jako první tým v historii obdrží Prezidentskou trofej. Tuto trofej oslavili hokejisté Plzně vítězstvím nad Energií, když vítěznou brankou otočil skóre Martin Heřman. Kromě tohoto mladíka jsme se zeptali na pocity i Jiřího Hanzlíka a Michala Dvořáka.

Jiří Hanzlík

Jaké jsou pocity?
Pro mě to zas až takové není. Moc nadšený nejsem. Když to bude i po sezóně budu spokojen. Samozřejmě je to hezký úspěch, ale po sezóně o tom nebude nikdo vědět.

První místo jste si už vyzkoušel v Liberci…
To není o tom, že už jsem si to vyzkoušel. Je to jen základní část a sami víte, že v dubnu se o vítězi základní části nemluví. Je ale samozřejmě těžké vyhrát základní část.

Těžké bylo i vyhrát dnešní zápas…
Špatně jsme začali a dostali jsme góly. Důležité bylo, že jsme do konce třetiny dali gól na 1:2. Druhou třetinou jsme hráli už lépe a zaslouženě vyhráli.

Jak jste viděl Váš nájezd?
Lukáš mě zná. Tuto kličku dělám často, takže mě měl přečteného.

Proč jste tedy jel?
Protože mě určil trenér. Sám od sebe bych určitě nejel.

Teď budete mít pauzu. Co je třeba v pauze udělat, aby se pokračovalo v kvalitních výkonech?
Hlavně hlavy teď potřebují odpočinout. Hlavně abychom se všichni uzdravili a tým byl kompletní. Těžko říct. Myslím, že první místo nám dopředu nic nezaručuje.

Michal Dvořák

Co jste si říkali o první pauze a jaká byla atmosféra?
Atmosféra byla na houby. Trochu jsme tam seřvali jeden druhého a ještě víc namotivovali. Začátek byl až do desáté minuty krutý. Bylo to hrozné. Řekli jsme si, že musíme hrát pro ty lidi, když přišel zase plný barák. Potom se to otočilo a přehráli jsme Vary.

Klíčový moment bylo snížení?
Nevím, jestli to byl klíčový moment. Určitě to byl ale jistý impulz, který nás nakopl. Klíčový moment si myslím, že je vždycky klíčový gól.

Jak jste viděl gól ze svého pohledu?
Čajda šel výborně do brány, vystřelil a já jsem to se štěstím dorazil přes Mensiho.

Vnímal jste zápas nějak speciálně?
Ne. Brali jsme ho úplně normálně. Výjimečné bylo pouze v tom, že zde s publikem mohli oslavit dílčí úspěch. Stejně ale Zlín prohrál, takže by to bylo rozhodnuté.

Martin Heřman

Jeden gól a jedna asistence. To zní hezky.
U mě je spokojenost. Je to super.

Můžete popsat vítězný gól.
Beci si to u nás ve třetině vyměnili mezi sebou a Martin Adamský si odtáhl svého beka mezi modrou a červenou čáru. Já jsem mu to nahrál a on mi to prostrčil. Takhle to trénujeme, je to takový náš signál. Najel jsem si pro to potom do třetiny, provedl zpětnou kličku, obránce mi přejel a Michal Dvořák se mi ještě postavil pro nahrávku. Řekl jsem si ale, že nebudu nic vymýšlet. Dva hráči byli před Lukášem Mensatorem, tak jsem vystřelil na bránu a obránce to ještě lehce tečoval a spadlo to tam nad rameno.

Přeci jen to ale chvilku trvalo, než jste vystřelil.
Rozmýšlel jsem se, jestli nepošlu Michalovi přihrávku a potom půjdu do brány. Radši jsem ale vystřelil, protože trenér říká, že je lepší vystřelit, než to někde motat v rohu. Zaplaťpánbůh, že to tam takhle spadlo.

Věděl jste, že Mensator není u tyčky?
Věděl jsem, že chodí často dolu. Mířil jsem tedy nahoru a obránce to ještě trochu tečoval, to tomu možná také pomohlo.

Po gólu jste si ještě zakřičel stranou. Byla to hodně velká euforie?
Určitě to byla velká euforie. Byl jsem spokojený, že jsem dal vedoucí gól v takto důležitém zápase, protože jsme věděli, že můžeme docílit nějakého úspěchu, který když dotáhneme do konce, budeme mít pohár doma. Byl jsem rád, že jsem to zrovna já takhle trefil.

Byl jste rád, že jste takto poslal Vary do play out?
(smích) Jsem na to zvědavý sám, co bude následovat.