Agresivní styl? Chceme, aby se soupeři báli jezdit do Plzně, hlásí Jan Stránský

Plzeň - První utkání v sezóně 2010/2011 je již minulostí a nic tomu neubírá ani fakt, že "pouze" přípravné. Plzeňští se po první přestávce doopravdy probrali a Českobudějovické téměř k ničemu nepustili a zaslouženě nakonec slavili vítězství 3:1 po brankách Jana Stránského, Michala Tvrdíka a Jana Kováře, který tak slaví první velkou branku v síti svého staršího bratra Jakuba. "Dnes jsme zaslouženě vyhráli. A že byla druhá třetina ostřejší? To je náš styl, který budeme hrát. Chceme, aby se soupeři báli jezdit hrát do Plzně," hlásí odhodlaně dvacetiletý útočník Stránský.

Honzo, jak těžké bylo přejít z přípravy do utkání, byť přípravného?
Jsme na ledě skoro už čtrnáct dní. Myslím si, že to docela šlo. V rámci přípravy jsme již mezi sebou sehráli dva jakoby přípravné zápasy, při nich jsme si osahali kotouč. I když hrát proti opravdovému soupeři je trochu rozdíl, zvládli jsme to a zaslouženě vyhráli.

Vy jste vstřelil první branku hokejové Plzně v této sezóně vůbec. Přesto vás to asi do klubové pokladny nic stát nebude, že?
Ne, to ne. Počítal by se kdyžtak až ten soutěžní gól. Své už jsem si zaplatil loni. (smích) Ale každá branka povzbudí, přidá na sebevědomí. Doufám, že to tam bude padat dál.

Vašima očima - na čem je potřeba ještě zapracovat?
Nejsme sehraní do systému. Měli jsme tři přesilovky, ty jsme neodehráli pořádně, protože jsme je v přípravě ještě ani netrénovali. Je tam hodně co zlepšit, například situace 3 na 2, 5 proti 3... Nevím, jak Budějovičtí trénovali, co už zvládli, co vynechali. My jsme jim ubránili několik oslabení, dokonce jedno tři proti pěti. Zvládli jsme utkání lépe, a jak jsem říkal, zaslouženě vyhráli.

Přestože šlo "jen" o přípravné utkání, zvláště ve druhé třetině se hodně jiskřilo...
To je náš styl, přesně tak se pokoušíme hrát. Chceme, aby se soupeři báli jezdit hrát do Plzně!

Myslíte, že se o to samé pokusí i Budějovičtí již ve čtvrtek?
Myslím, že ne. (smích)

Jak jsme již nakousli, příprava je v plném proudu. Vy společně s ostatními mladými hráči bojujete o místo v sestavě. Jsou pro vás tak přípravná utkání důležitá jako ligová?
Já se ke každému zápasu snažím přistupovat na 100%. Chtěl bych se pevně usadit v kádru a pak se třeba postupně propracovávat do vyšších lajn. Dnes jsem nastoupil v lajně s Martinem Heřmanem a Michalem Dvořákem, takto už jsme hráli loni. Jsme na sebe zvyklí, a to může jedině prospět, nikoliv uškodit.