Spokojenost je, ale nic nepřeceňujme, varuje Marian Jelínek

Plzeň - Vylezte všichni, vylezte všichni! Těmito pokřiky si žádali diváci hrdiny čtvrtečního zápasu s Litvínovem, ve kterém Plzeňští vyhráli 6:1. Během děkovačky na led nevyšel lodivod celé indiánské party Marián Jelínek. Místo slavení s fanoušky nám poskytl krátký rozhovor, ve kterém jsme se podívali i na turnaj v Drážďanech, který se bude konat tento víkend.

Jak jste spokojen s dnešním výkonem mužstva?
Šest gólů vstřelit a jeden dostat, člověk musí být spokojen, i když obdržený gól byl zbytečný. Větší radost mi ale dělá, že se v naší hře projevují prvky, které trénujeme. Jsem rád, že kluci za to vzali a hrajeme to, co máme. Pokrýváme prostor za bránou a nechceme končit v rozích. Chceme hrát v okolí brány. Padala tam branka na gólmana a vybojovali jsme nějaké fauly a góly. Z toho mám dobrý pocit. Na druhé straně bych dnešek vůbec nepřeceňoval. Mám dojem, že soupeř přijel se čtyřmi juniory navíc, než má v základní sestavě. Chyběli klíčoví hráči. Nebyl zde Vopat a další. Ale je to lepší než prohra.

Dá se říci, že v sestavě, ve které jste hráli dnes, budete hrát i v Drážďanech?
Nedá. Za prvé chci vyzkoušet ještě dvě varianty. Za druhé hrajeme čtyři zápasy v řadě, takže vždycky někdo bude odpočívat. Dnes na konci také byla jiná sestava. V obdobném duchu bude i turnaj v Drážďanech. Nepůjde nám tam zase až tak o vítězství a výsledek. Chceme si ale vyzkoušet hrát náš styl proti agresivnímu soupeři a věříme, že Němci jím budou. Také si potřebujeme vyzkoušet různé varianty v sestavě.

Dnes se prvně plzeňským fanouškům představili John Lammers a Nickolas Johnson. Jak jste byl s nimi spokojen?
To je předčasné hodnotit. Zažili jsme loni Scofielda, který odehrál první zápas fantasticky a potom už takový nebyl. Ale to je pryč. Teď jsou zde dva hráči, kteří jsou typově odlišní, než byl Bomersback a Scofield. Izolovaně dnešní utkání odehráli dobře, ale ještě uvidíme.

Jak je na tom Dušan Salfický?
Dušan začal trénovat, myslím, ve středu. Předevčírem trénoval lehce a včera už naplno. Určitě dostane nějaký zápas už v Německu. Teď už by se měl zapojit. Systém chytání ob zápas bych chtěl dodržovat tak, jak jsem řekl.