Zápas s Třincem už snesl přísnější měřítka, věří Milan Razým

Plzeň - Po vítězném zápase proti třineckým Ocelářům hodnotil kvalitu zápasu i spokojenost s tím, že si Indiáni zahrají ještě jeden přípravný duel, Milan Razým. "Určitě je pro nás důležité, že vzhledem k vývoji přípravy máme příští týden další zápas. Je dobře, že nebudeme čtrnáct dní bez utkání."

Splnilo se to, co jste chtěli? Mít ještě jeden zápas navíc?

Určitě je pro nás důležité, že vzhledem k vývoji přípravy máme příští týden další zápas. Je dobře, že nebudeme čtrnáct dní bez utkání. Samozřejmě jsme spokojeni nejen s výsledkem, ale i s předvedenou hrou, přístupem hráčů a jejich výkonem. Třinec přijel téměř kompletní, chyběli jim jen 3 zranění hráči, ale ti ostatní chtěli také vyhrát. Myslím ale, že jsme v utkání byli lepší a zaslouženě vyhráli.

Myslíte, že ten dnešní hokej už snesl extraligové parametry?

Myslím si, že tento zápas extraligová měřítka splňoval. Třinec je pasován mezi největší favority nadcházejícího ročníku extraligy, jsou velmi silní v ofenzívě. Samozřejmě už se blíží start ligy, takže k tomu obě mužstva přistoupila jako k normálnímu mistrovskému utkání.

Co vám tento zápas napověděl o tom, na čem je ještě třeba zapracovat?

Hlavně je třeba zlepšit spolupráci v jednotlivých řadách. V poslední době jsme trénovali přesilovky, to se dnes ukázalo, dali jsme i gól z přesilové hry. Naopak jsme inkasovali v oslabení, ale už se rýsuje, jaké formace by měly chodit na tyto herní situace.

Je to i čekání na pravé křídlo do první formace? Dnes se tam vystřídal Pavel Vostřák s Janem Stránským.

Pavel Vostřák svůj výkon odvedl, hrál dvě třetiny velmi dobře, ale ke konci druhé části už mu malinko docházely síly, takže jsme tam dali Honzu Stránského. Od něj jsme chtěli, aby svým pohybem pomohl klukům. To je další varianta, ale ještě čekáme.

Nyní vás čekají další přípravné zápasy v pátek a sobotu, co víte o soupeřích?

My jsme mluvili s Pavlem Markem (trenér Třince), protože Oceláři hráli proti tomu polskému výběru. Bylo to prý dobré utkání, takže to bude kvalitní soupeř. Weisswasser je tým, který se pohybuje na rozhraní první a druhé nejvyšší německé soutěže, takže to bude také těžký protivník. My tam jedeme v kompletní sestavě, kromě Václava Benáka. V bráně by měl dostat prostor Dušan Salfický.

Dá se nyní říct, že s výsledky v přípravě panuje spokojenost?

Příprava je jedna věc a liga druhá věc. Výsledky budou důležité až od 17. září. Spokojenost budeme hodnotit až podle vstupu do soutěže, ale samozřejmě, že ty dosavadní výsledky nejsou špatné.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí.

-----------------------------------------------------------------------------------