Utkání v Plzni nám otevřelo oči, přiznává trenér Třince Břetislav Kopřiva

Plzeň - Semifinále Tipsport Hockey Cupu se rozpoutalo včera na plzeňském zimním stadionu. Zápas, o kterém se mluvilo jako o předčasném finále poháru měl parametry extraligového utkání. Co se týče osobních a pěstních soubojů, nemuseli by se za takovéto akce hráči stydět ani v play off. Asistent trenéra Ocelářů Břetislav Kopřiva byl tempem zápasu evidentně potěšen, ale i mírně překvapen: "Utkání, která jsme hráli doposud, nebyla v takovém vypětí a nasazení. Dnešní zápas nám hodně pomůže v naší práci."

Pane Kopřivo, váš tým se přes léto hodně obměnil. Jste spokojený s posílením kádru?
Myslím, že jsme spokojení, protože letošní výsledky jsou velmi dobré. Plzeň je kvalitní tým a jsme rádi za tento zápas. Je nám samozřejmě líto, že jsme ho ztratili, ale chyběli nám ještě nějací hráči z útoku, takže máme možnost mužstvo ještě doplnit. Dnešní utkání nám hodně otevřelo oči a musíme hodně pracovat.

V čem konkrétně Vám otevřelo oči?
Víme, jak hrála Plzeň v loňské sezóně. Hraje velice agresivní styl. Hráči se dobře doplňují v napadání. Je těžké proti nim vytvořit útok. Musíme na to reagovat a na takové situace se musíme připravovat. Utkání, která jsme hráli doposud nebyla v takovém vypětí a nasazení, takže dnešní zápas nám hodně pomůže v naší práci.

Jak to vypadá s Janem Peterkem?
Myslím, že Honza teď naskočí. Dnes ještě nemohl hrát, ale trénuje už naplno.

Můžete prozradit s čím měl problémy?
Honza měl problémy s ramenem, ale nebylo to tak vážné.

Dá se říci, se kterým z nově příchozích hráčů jste nejvíce spokojený?
Nehodnotil bych to takto. Stále pracujeme na složení pětek a uvidíme, co přinesou další zápasy. Myslím, že všichni kluci co přišli budou přínosem a v přípravných utkáních to ukázali. Věřím všem.

Také Třinec posílili kanadští hráči. Jak byste shrnul jejich přínos do týmu?
Chceme oživit hru v agresivitě v útočné třetině. Přesně to Kanaďané přinesli a věřím, že tím týmu pomohou. Dnes se třeba postarali o náš jediný gól a byl při něm vidět důraz, který potřebujeme. Uvidíme, samozřejmě na ně také spoléháme.

Kromě toho, že přišlo hodně hráčů, někteří i odešli. Je možné říci, který z ochozích hráčů nejvíce chybí?
Je těžké na položenou otázku odpovědět. Samozřejmě odešli výteční hráči, ale k takovému kroku jsme přistoupili i z jiných důvodů, než jsou výkonnostní. Myslím, že se ale nahradili kvalitními hokejisty a mužstvo má opět útočnou sílu.

Co se týče Hockey Tipsport cupu, brali jste tento turnaj spíše jako přípravu na blížící se extraligu nebo jste si prostě chtěli zahrát finále a nevyšlo to?
Samozřejmě, že když jsme se už dostali do semifinále, chtěli jsme jít až do finále. Věděli jsme, že jedeme na plzeňskou půdu, kde se vždy hraje těžko. Nakonec Plzeň vyhrála a mrzí nás to. Určitě jsme chtěli do finále.

Co říkáte plzeňské atmosféře?
Taková je vždycky. Musíme si zvyknout. Hráče jsme na to upozorňovali a nabádali je k disciplíně. Přesto jsme měli spoustu vyloučení v první třetině. Nebylo to proto, že by hráči něco opláceli, ale protože jsme museli čelit opravdu velkému tlaku domácích. Vyloučení byla, ale na druhou stranu si myslím, že jich bylo až příliš.

Jsme v Plzni, tak poslední otázka nemůže být směřována jinam, než na Martina Adamského. Jak jste spokojen s jeho výkony?
Martin dnes naskočil do utkání po delší pauze. Určitě je to výborný bruslař a myslím, že bude velikým přínosem pro náš klub.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí.

-----------------------------------------------------------------------------------