Další lahůdka na západě Čech – přijíždí Sparta!

Plzeň – Druhý domácí zápas nové sezóny a další veliký soupeř. Po Karlových Varech zajíždí do ČEZ Arény v rámci třetího kola pražský rival ze Sparty. Ta má na svém kontě shodně s indiány tři body za domácí výhru a hostující porážku. Kterému týmu se povede poskočit dále? Přijďte i v pracovní týdnu povzbudit své barvy!


HC PLZEŇ 1929
vs.
HC SPARTA PRAHA

ČEZ Aréna, Plzeň
21. září 2010
3. kolo hokejové Tipsport extraligy

Pouze dva týmy dokázaly v loňské základní části extraligy naplno bodovat v plzeňské ČEZ Aréně – Litvínov a Sparta. Ale pojďme popořadě. V prvním vzájemném měřeni sil se snažili indiáni zlomit sérii proher a pomoci měl i při zranění Tomáše Pöpperleho miláček Západočechů – Dušan Salfický. A povedlo se. Hosté sice dvakrát vedli, ale vedení neudrželi a podlehli 2:3. Odveta měla opačný průběh, dvoubrankové manko tentokráte ztratili modrobílí, z Prahy ale vezli bod – 2:3pp. Trošku bláznivý průběh mělo další střetnutí v našem hlavním městě. Svěřenci kouče Jelínka nejprve vedli, aby následně museli otáčet brankou v 59.minutě stav na 4:3. Jenže za minutu bylo opět srovnáno a nakonec se radovali hosté 4:5pp. Zatím poslední vzájemný duel odehráli oba soci v rámci posledního, dvaapadesátého kola. Plzeň slavila zisk Prezidentského poháru a ve víru oslav, i přes vedení, padla 1:3. Jak bude vypadat další bitva?

-----------------------------------------------------------------------------------

Zpestřená příprava

Sparťané si kromě Tipsport Hockey Cupu v přípravě zahráli i European Trophy. Nejprve porazili norskou Vålerenga IF 4:1, poté prohráli s IFK Helsinky 3:5, aby severský trojboj zakončili výhrou nad Jokeritem Helsinky 2:0. Pak se Pražané představili čtyřikrát doma. Porazili Färjestad BK 5:1, pak ale dvakrát selhali v koncovce. S Djurgårdens IF 0:1sn a následně s Linköpingem 0:2. Domácí kvartet završili svěřenci kouče Holaně přesvědčivým vítězstvím nad Adler Mannheim 6:1. Jenže ztráta duelu v Drážďanech s EHC Eisbären Berlín 5:2 znamenala nepostup Sparty do play-off. Jako pořadatel finálové části turnaje postoupil na její úkor rakouský Salcburk. Pražané se na ET v přípravě hodně soustředili, proto ani nepřekvapí prohra se Znojmem a v Třebíčí v rámci českého letního poháru. V extralize zatím kopírují Plzeň – prohra venku, výhra doma.

Doug na druhé straně

Loňský trojlístek zámořských posil se po sezóně rychle rozprchl do světa. Mark Bomersback zamířil do KHL, Tyler Scofield do Rakouska a řízný bek Doug O’Brien? Do Sparty. Hned ve třetím kole se tak postaví ve velmi dobře známé ČEZ Aréně, proti velmi dobře známému týmu. Trochu paradoxně nyní platí za druhého nejproduktivnější hráče svého týmu. Na svém kontě má branku a asistenci, tedy stejně jako první Michal Gulaši (také obránce), třetí je teprve útočník – Michal Broš se stejnými statistikami.

Svá místa si prohodili i Pöpperle a Přikryl

V na sklonku loňské základní části v duelu Plzně a Sparty proti sobě chytali, nyní mohou opět. Pražané na ‘‘Pepíse‘‘ uplatnili opci, na západ Čech pak po jednání zamířil na přestup Petr Přikryl. Ten v přípravě podával výborné výkony, zasloužil se velkou měrou i o zisk Tipsport Hockey Cupu. Jenže v úvodních dvou kolech pustil za svá záda devět puků, v Českých Budějovicích dokonce v půlce střetnutí střídal. Ale i Pöpperle si podle svých slov představoval úvod lépe. Touš ze své sítě lovil šestkrát a pro svůj tým vybojoval také tři body.

Vlasák a Straka

První útok má opět bezpečně dva stabilní členy. Tomáš Vlasák (2+4), Martin Straka (1+5). Ta čísla hovoří za vše. Během dvou utkání nasbírali dohromady dvanáct bodů, pouze u jedné branky z dosavadních deseti nebyl ani jeden z nich. V bodování ligy jsou za nimi čtyřbodoví Kudrna a Hořava (oba Liberec) a další zástupce indiánů – Jiří Hanzlík. Jen o bod méně nasbíral Honza Kovář. Jak si povedou Západočeši proti Spartě?

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Sparta Praha 5
HC Vagnerplast Kladno 3
(2:1, 2:1, 1:1)






Branky a nahrávky: 3. Gulaši (Vykoukal), 15. Broš (Vykoukal, Gulaši), 32. Treille (Hlaváč, J. Hlinka), 40. Jan Hanzlík (Kůrka), 49. O´Brien (Broš) - 12. Kuchler (Bělohlav, Knotek), 37. Toman (Látal), 49. Patera (Toman).
HC Sparta Praha: Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, O´Brien, Jan Hanzlík, Macholda, Philipp - Kůrka, Broš (50. Pacovský), Ručinský - Ton, D. Výborný, Smoleňák - Hlaváč, J. Hlinka, Treille - Bartánus, Koreis, Hromas.

HC MOUNTFIELD 5
HC Plzeň 1929 4
(2:3, 2:1, 1:0)




Branky a nahrávky: 12. R. Pšurný (Vydarený), 19. L. Květoň (Langhammer, Gulaš), 27. Martynek (Kašpařík, Pletka), 31. Pletka (Šulc, Novák), 52. Šimámek (Kuchejda, Mikeska) - 3. Lammers (Straka, Vlasák), 5. Lammers (Straka, Hanzlík), 15. Kovář (Vlasák, Modrý), 40. Vlasák (Straka, Modrý).
HC Plzeň 1929: Přikryl (31.Salfický) - Jiří Hanzlík, Modrý, Slaney, St. Pierre, Dresler, Frolo - Lammers, Straka, Vlasák - Langfeld, Jan Kovář, Johnson - Stránský, M. Heřman, Dvořák - Vostřák, Obdržálek, J. Heřman.

-----------------------------------------------------------------------------------