Doma s Brnem za doprovodu televizních kamer

Plzeň - V rámci 11. kola na sebe narazí v Plzni domácí indiáni a Kometa Brno. Zápas bude v přímém přenosu vysílat čtyřka České televize a určitě volila dobře. Před utkáním totiž trápí mysl nejednoho fanouška spousta otázek. Povede se Plzni potvrdit vybojované tři body proti Boleslavi? Jak se představí Sýkora na plzeňském břehu proti "taky-svým" Brněnským? Co ČEZ Aréna, uvidí další hrozivě vypadající střet? Potvrdí Kometa dobrou formu z úvodu sezóny? Je toho dost, na co musíme společně najít odpověď. Proto nemůžete v pátek v ČEZ Aréně v Plzni chybět!


HC PLZEŇ 1929
vs.
HC KOMETA BRNO

ČEZ Aréna, Plzeň
15. října 2010
11. kolo hokejové Tipsport extraligy

Plzeňští se v loňské sezóně s Kometou utkali na jejím ledě hned v prvním kole, které bylo zároveň oslavou návratu brněnského klubu do české nejvyšší soutěže. V pohledném utkání, kde nechyběly osobní střety ani emoce a kde se v tom nejlepším světle ukázali brněnští diváci, urvali nakonec hostující indiáni pro sebe všechny body po výhře 2:1. Ve čtrnáctém kole si pořadatelství obě města prohodila a za doprovodu televizních kamer se utkala na kluzišti v Plzni. Zápas skončil naprosto stejným výsledkem jen s tou obměnou, že se radovali domácí - tedy Plzeň obhájila exportované body z prvního kola. Ve prospěch indiánů skončilo i další měření sil na Moravě, tentokrát již výraznějším vítězstvím, a to 4:2. A čtyřboj, převelice úspěšný, uzavřeli indiáni doma, kde si s Kometou poradili nejvýraznějším poměrem 4:1. Navážou svěřenci Jelínka a Razýma na úspěchy v loňské sezóně?


Start do sezóny? Jako k(K)ometa

Pozor na Kometu! Brněnští vloni zaplatili svou nováčkovskou daň, prokousali se nepříjemnými záležitostmi play-outu a letos začali vystrkovat růžky! A to s plnou parádou. Průběžné páté místo, výhry na ledě silných Pardubic, Zlína nebo Sparty dávají jasně tušit, že indiány nečeká procházka růžovou zahradou a že pokud budou chtít uspět, musejí šlápnout ze všech sil. "Máme odehraných deset zápasů, z nich jsme vytěžili 17 bodů, což je podle mě velmi slušný start do sezóny. Na tom musíme stavět dál, prohlubovat výkonnost, zlepšovat ji a postupem času nabírat větší sílu, abychom se dostali do play-off," spokojeně konstatoval pro oficiální stránky Komety brněnský forvard Petr Hubáček. Zabrzdí Plzeňští brněnskou euforii?

Věc Sýkora

Osud Petra Sýkory nedal spát pomalu celé extralize. Hlavně tedy dvěma nejvíce zainteresovaným klubům - HC Plzeň 1929 a HC Kometa Brno. Zraněný Sýkora se uchýlil do Brna, města, odkud pochází jeho manželka, a po vyléčení starostí se i na brněnském ledě vrhnul do tréninku. "Brno se ke mně zachovalo fantasticky. Umožnilo mi trénovat podle toho, jak jsem potřeboval. Lidé mi vyšli naprosto vstříc, byli úžasní," nešetřil na adresu Komety chválu Sýkora. Nakonec je to ale Plzeň, která může využívat jeho služby. S mateřským klubem si dohodl na české podmínky netradiční smlouvu - bude placený od zápasu, do kterého naskočí. A proč nakonec Plzeň? "Jednak je to klub, kde jsem hokejově vyrůstal, a jednak by pro Brno bylo velice nevýhodné si mě od Plzně kupovat. Nikdo neví, jak to se mnou bude," vysvětlil Sýkora. Pro velezkušeného útočníka s obávanou střelou tedy bude mít střetnutí jedenáctého kola zvláštní příchuť. Prosadí se i proti klubu, který se k němu zachoval tak velkoryse?

Odebraný bod - není třeba cítit se ukřivděně

Bod, který indiáni urvali na kladenském ledě, jim byl odebrán. Petr Sýkora nastoupil v utkání v rozporu s pravidly. Podle řádů smí hráč nastoupit bez podepsané smlouvy pouze v jednom utkání a nedělní zápas v Kladně byl druhý. V pondělí ráno bylo sice vše napraveno, ale zápas devátého kola byl kontumován v poměru 5:0 pro domácí Kladno. Plzeňským tak vedení extraligy odebírá bod, ale body z utkání Petru Sýkorovi ve statistikách zůstávají.

-----------------------------------------------------------------------------------

Letem světem ve víru statistik


HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 10.
Počet bodů: 13
Počet vstřelených branek: 32
Počet inkasovaných branek: 40
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 18 (8+10)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 8 branek
Nejlepší nahrávač: Tomáš Vlasák, Martin Straka - 10 asistencí
Nejtrestanější hráč: Nicholas Johnson – 33 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jan Heřman +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Nicolas St. Pierre -7

HC Kometa Brno:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 17
Počet vstřelených branek: 24
Počet inkasovaných branek: 25
Nejproduktivnější hráč: Marek Kvapil 9 (2+7)
Nejlepší střelec: Jozef Balej - 4 branky
Nejlepší nahrávač: Marek Kvapil – 7 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ondřej Veselý – 24 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Protivný, Radek Procházka +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Marek Kvapil -4


-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Plzeň 1929 5
BK Mladá Boleslav 4
(2:2, 2:2 1:0)






Branky a nahrávky: 3. Straka (Sýkora, Hanzlík), 4. Stránský (J. Heřman), 26. Vlasák (Sýkora), 28. Vostřák (Straka), 58. M. Heřman (Dvořák) - 12. Lehikoinen (Pabiška, Marušák), 13. Jindra (Divšík, Boháč), 23. Gajovský (Milroy, Žabka), 29. Loskot (Pabiška, Hay).
HC Plzeň 1929: Salfický – Benák, Jiří Hanzlík, Modrý, Slaney, Dresler, Jeřábek, Hucl – P. Sýkora, M. Straka, Vlasák - Vostřák, Jan Kovář, Johnson – Lammers, M. Heřman, Dvořák – Stránský, Obdržálek, J. Heřman - Lev.

HC Eaton Pardubice 0
HC Kometa Brno 1
(0:0, 0:1, 0:0)




Branka a nahrávky: 34. Balej (Hruška, Kvapil).
HC Kometa Brno: Hovi - Richter, Houdek, Protivný, Zubíček, Mojžíš, Pospíšil, Malec, Stehlík - Erat, Hubáček, Hruška, Procházka, Brabenec, Dlouhý, Balej, Svoboda, Huml, Veselý, Kvapil.

-----------------------------------------------------------------------------------