V Tesla Areně se Plzni daří, bude tomu ale tak i tentokráte?

Plzeň – Proti „svým“ nastoupí indiáni v rámci šestnáctého kola hokejové Tipsport extraligy na ledě Sparty. Ta, přestože poslední zápas vyhrála, má nové trenéry a sice Radima Rulíka s Miloslavem Hořavou, kteří společně vedli právě Plzeň v sezóně 2007/2008. Za modrobílé nastupoval i O´Brien, Pöpperle či Koreis. Povede se i tak bodovat v Tesla Areně posedmé v řadě?


HC SPARTA PRAHA
vs.
HC PLZEŇ 1929

Tesla Aréna, Praha
29. října 2010
16. kolo hokejové Tipsport extraligy

Třetí zápas nové sezóny, první prodloužení a hned úspěch v nájezdech. To je krátký výpis letošního duelu se Spartou. Indiáni již od osmé minuty museli dohánět dvougólové manko, Pražané zase po skvělém obratu modrobílých dotahovali hubený náskok na začátku třetí dvacetiminutovky. A protože následně byl jediným úspěšným exekutorem v nájezdech domácí kapitán Martin Straka, odvezli si Pražané domů bod. Povede se i Plzni v Tesla Areně nějaký uloupit?

-----------------------------------------------------------------------------------

Známa dvojice na střídačce

Přestože v posledním zápase dokázala Sparta přehrát neškodnou Mladou Boleslav, jenž již více než tři zápasy nevstřelila branku ze hry, obsazení lavičky ze znatelně obměnilo. Navíc to byla první výhra z venku, do té doby si Pražané přivezli z hřišť soupeřů pouze bod z plzeňské ČEZ Arény. Lodivody se stali pánové Radim Rulík a Miloslav Hořava, kteří tak opráší staronovou spolupráci právě z Plzně. Obě jména navíc figurovala u snu Hradce Králové o KHL. Miloš Holaň s Davidem Volkem tak rok v holešovickém celku nestráví. Do funkce nastoupili 28. října 2009, spolupráce byla ukončena 26. října 2010. Snad největším paradoxem dne ale bylo, že trenéry odvolal i soupeř – BK Mladá Boleslav.

Hlinka, Hlaváč a Ručinský na odpis

Hokejová Sparta předčasně ukončila angažmá Jaroslava Hlinky a Jana Hlaváče ve svém extraligovém kádru. Kmenoví útočníci švédského Linköpingu měli ve Spartě původně působit do konce října. K uvolnění útočníků se vedení rozhodlo po utkání v Litvínově, jenž bylo v pořadí deváté a znamenající šestou prohru Pražanů. „Hráči nesplnili naše očekávání. Nacházíme se v tabulce na příčkách, kde rozhodně nechceme zůstat, a proto musíme rychle začít reagovat první změnou v kádru,“ uvedl tehdy Petr Bříza, generální manažer Sparty. Tou další byl odchod Martina Ručinského do Litvínova, kde trojnásobný mistr světa a olympijský vítěz pookřál a stal se vůdcem svého týmu.

2009/2010 vs. 2010/2011

Hned několik spojitostí bychom našli mezi začátky obou sezóny na straně Sparty. Tehdy bylo v neděli 25. října odehráno již dvacáté kolo a Pražané doma podlehli Zlínu 0:3, byla to čtvrtá porážka v řadě. Tým měl na kontě šestadvacet bodů. Další kolo se hrálo v pátek, ale trenéři Pavel Hynek a František Výborný již na lavičce nebyli. Vystřídal je pánové Holaň s Volkem a povedla se jim šestizápasová vítězná šňůra.
Posuneme se o rok dále a podobnými slovy můžeme popsat prakticky stejnou situaci. Jen počet odehraných utkání je šestnáct, bodíků na kontě devatenáct a v pátek povede Holešoviské nový tým trenérů. Snad jeden rozdíl bychom našli, předešlí kouči se loučili čtyřmi porážkami v řadě, ti nynější třemi výhrami z posledních čtyř duelů. Započnou ale také sérii vítězství nebo se podaří modrobílým prodloužit šňůru, kdy bodují v Tesla Areně?

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Sparta Praha:

Postavení v tabulce: 13.
Počet bodů: 19
Počet vstřelených branek: 38
Počet inkasovaných branek: 47
Nejproduktivnější hráč: Treille (6+2), Kůrka (2+6), Broš (4+4), Vykoukal (0+8) 8 bodů
Nejlepší střelec: Treille, Smoleňák - 6 branek
Nejlepší nahrávač: Jiří Vykoukal – 8 asistencí
Nejtrestanější hráč: Doug O´Brien – 37 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Brian Salcido +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Petr Kafka -11



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 22
Počet vstřelených branek: 45
Počet inkasovaných branek: 54
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 23 (9+14)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 9 branek
Nejlepší nahrávač: Vlasák, Straka - 14 asistencí
Nejtrestanější hráč: Tomáš Frolo – 38 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jan Heřman +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Nicolas St. Pierre -9

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

BK Mladá Boleslav 0
HC Sparta Praha 2
(0:0, 0:1, 0:1)






Branky a nahrávky: 25. Ton (Bartánus, Broš), 57. Koreis).
HC Sparta Praha: Pöpperle - O´Brien, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Salcido, Zacpálek - Ton, D. Výborný, Kůrka - Smoleňák, Broš, Bartánus - Pacovský, Koreis, Kafka - Hromas, Karpov, D. Tůma.

HC Plzeň 1929 4
HC MOUNTFIELD 2
(1:1, 0:0, 3:1)




Branky a nahrávky:10. Jan Kovář (Jeřábek), 56. Dvořák (Sýkora, Straka), 57. Jan Kovář (Sýkora, Vlasák), 59. Straka (Vostřák) - 20. R. Pšurný (Kašpařík), 57. Martynek.
HC Plzeň 1929: Mazanec - Hanzlík, Frolo, St. Pierre, Modrý, Dresler, Benák, Jeřábek - Dvořák, Straka, Vlasák - Sýkora, Jan Kovář, J. Heřman - Lammers, M. Heřman, Johnson - Vostřák, Tvrdík, Stránský - Lev.

-----------------------------------------------------------------------------------