Z téhle atmosféry jsem měl husí kůži, přiznává Jakub Jeřábek

Plzeň - První domácí zápas po propuknutí aféry s registracemi hráčů se plzeňským indiánům náramně vyvedl. Před televizními kamerami dokázali porazit Vítkovice a obavy, že se fanoušci nechají strhnout atmosférou posledních dní a uchýlí se k nadávkám a výhrůžkám, se ukázali jako mylné. "Byla to asi nejhezčí atmosféra za mojí dobu v Plzni,"svěřil se Jaroslav Modrý. "Na ledě mi běhal mráz po zádech!"

Ani jsem nejdřív nevěděl, že jsem dal gól já

Jediný gól Plzně v utkání s Vítkovickým soupeřem vstřelil útočník, o další tři se postarali obránci. Úvodní branku dokonce obstaral Jakub Jeřábek, pro nějž to byl první zásah do černého v extralize. Puk na památku si samozřejmě ponechal. Jak vlastně viděl první gól? "Já ani nevěděl, že jsem ho dal já. Myslel jsem, že se puku jako poslední dotkl Johnson. Ten pak ale ke mně přijel a povídal, že se ho ani nedotkl a že to je můj gól," líčil s úsměvem na rtech mladý obránce.

Domácím se povedl odčinit debakl z minulého střetnutí, kdy prohráli 6:1 a hned pět branek inkasovali v oslabení. Nácvik hry ve čtyrech byl hlavním bodem přípravy na domácí utkání. "Hodně jsme se na jejich přesilovky připravovali. Věděli jsme, že naposled jsme od nich dostali hodně gólů právě při oslabení." To se domácím povedlo. Nechali se vyloučit jen čtyřikrát a hosté využili jedinou přesilovku. V čem bylo hlavní zlepšení? "Hodně jsme zapracovali na přistupování k hráčům, zrychlili jsme ho a přidali obětavost, blokovali jsme střely a povedlo se," prozradil recept na úspěch.

Plzeň dokázala přerušit i nepříjemnou sérii porážek v televizních utkáních. Vzhledem k četnosti televizních zápasů plzeňských indiánů už bylo na čase, chtělo by se říct. "Bylo dobře, že se o tom trenéři vůbec nezmínili. Nijak jsme neřešili, zda je to v televizi nebo ne, a soustředili se na zápas jako na každý jiný," odhalil důležitý moment Jeřábek. Na konci rozhovoru nezapomněl pochválit diváky. "Zrovna jsme se o tom s klukama bavili, že byli úžasní. Něco takového jsem nezažil. Když jsem byl ve třetí třetině na ledě, měl jsem z toho husí kůži."

Soustředím se na svojí hru a problémy nechávám na vedení, řekl Jaroslav Modrý

Kdo by čekal, že aktuální dění plzeňské hokejisty rozhodí, ten se mýlil. "Naopak, bylo to jednodušší," překvapil novináře Jaroslav Modrý, střelec druhé branky zápasu. "My musíme bojovat ať se děje, co se děje. Je to pro nás výzva a chtěli jsme fanouškům dokázat, že bojujeme." A každý, kdo na zápase byl, musí uznat, že diváci opravdu bojovnost svých miláčků ocenili. Právě to totiž řekl i zkušený obránce. "Fanoušci dnes byli super! Hnali nás dopředu, podporovali. Je to nádherný pocit, když vidíte, že diváci ocení vaší práci. To, že tam makáme." I když je o "pár" let starší než Jakub Jeřábek, pocity měl z atmosféry ve třetí třetině stejné. "Z toho běhá mráz po zádech. Když vidíte, že si lidi stoupnou a oceňují vaši práci," pochválil plzeňské publikum.

Jak na něj vlastně dolehla tíha celé situace, ve které se ocitla Plzeň společně s Mladou Boleslaví? "Vyrovnali jsme se s tím tak, že hrajeme nejlépe, jak to jde. Ta věc jde mimo mě. Já jsem hráč, profesionál, a snažím se makat za každých okolností naplno," ukázal svůj profesionální přístup zkušený obránce. "Neznám pořádně detaily celého problému, ale od toho tu máme manažery, lidi, kteří ten problém řeší. My jsme tu od toho, abychom podávali pořád co nejlepší výkony. Je krásné vidět, že fanoušci stojí za námi a chodí se na hokej bavit," vypíchl podstatnou věc, kolem které se točí diskuse v posledních dnech. Jde totiž pořád o sport, který baví jak hráče, tak fanoušky a ti, jak vidno, si ho nenechají zkazit žádnými okolnostmi.