Celé jsem to pohřbil, zlobil se sám na sebe Marek Mazanec

P l z e ň - Druhé domácí utkání, poslední před reprentační přestávkou, Plzeň prohrála. Nestačila na Pardubice, které rozhodly gólem minutu a šestnáct vteřin před koncem. Tuto obdrženou branku vzal na sebe maskovaný muž plzeňských indiánů. „Byl to hodně laciný gól, pohřbil jsem tím všechny snahy spoluhráčů,“ kál se po utkání mladý devatenáctiletý gólman Marek Mazanec a bylo vidět, jak si ztrátu bodů velmi vyčítá.

Marek Mazanec: Chci na ten gól co nejdřív zapomenout

Zatímco v úvodu první třetiny Plzeň Pardubicím vyšvihla dva góly, ve zbytku utkání přidala pouze jeden. Tři branky tentokrát na vítězství nestačily. „Asi rozhodla druhá třetina. Pardubicím najednou šlo a dostali jsme i nějaké góly,“ prohlásil po utkání zklamaně Marek Mazanec. Minule proti Vítkovicím mladý gólman reptal, že na něj nešlo moc střel, že se v brance spíš nudil. Tentokrát ho Pardubice prověřily dostatečně. Mazanec však stejně nebyl spokojený. „Sice na mě šlo hodně střel, dost jsem jich pochytal, ale dva góly byly vyloženě moje - oba mezi nohy. Vůbec nevím, na co jsem přitom myslel,“ sypal si devatenáctiletý maskovaný muž popel na hlavu.

Nejvíc ho ale mrzel gól, který celé utkání rozhodl. V čase 58:44 na něj vyslal střelu z velkého úhlu pardubický Bartek. „Svou střelou mě překvapil. Byl to hodně laciný gól, vlastně jsem tím pohřbil snahu všech kluků, kteří se hrozně nadřeli na to vyrovnání,“ zlobil se sám na sebe. Už zítra si však jede trochu spravit náladu na sraz reprezentačního výběru do dvaceti let do Karlových Varů. „Musím se z toho gólu sebrat, hokejový život jde dál,“ zakončil Mazanec dnešní večer.

Jan Kovář: Vedli jsme sice o dva góly, ale pak jsme přestali hrát svojí hru

Vypadalo to, že bude hrdinou utkání. Běžela totiž desátá minuta utkání a na svém kontě měl dva góly. Jan Kovář dvakrát překonal Adama Svobodu. „Mohl jsem dát i hattrick. Ale už jsem bohužel další šance neproměnil. Asi mi chybělo i trochu štěstí,“ mrzelo po utkání útočníka, že nepřidal další gól do své sbírky. Rád by jistě obětoval i finanční odměnu do klubové kasy, kterou by za svůj první extraligový hattrick musel zaplatit. Ale nestalo se tak. „Pardubice najedno z ničeho nic snížily, pak dokonce utkání otočily,“ popsal stručně vývoj zápasu. „Stejně si ale myslím, že jsme měli na to, abychom je porazili,“ přidal ještě jeden postřeh.

Štvalo ho především rychlé snížení po jeho druhé brance. „Už poněkolikáté se opakovala situace, že jsme vedli o dva góly, ale pak jsme přestali hrát svojí hru,“ povzdechl si ještě Kovář. Po čtvrtém gólu Pardubic se Plzeň uchýlila ke hře bez brankáře a zkusila ještě se zápasem něco udělat. „Moc vymyslet už toho nešlo. Chtěli jsme dostat puk do třetiny a nacpat ho do brány. Ale nepodařilo se nám to,“ zklamaně řekl střelec. Nakonec ještě přidal svůj názor aféru, která nyní otřásá s extraligou mistrů světa. „Snažím se celou situaci nevnímat. My jako hráči stejně nic nerozhodneme. Musíme ale pořád makat. Ať to dopadne, jak chce, sezóna nekončí a chceme jí důstojně dohrát,“ vyprávěl.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------