Podruhé na Slavii!

Plzeň – Po reprezentační pauze se opět dává do pohybu extraligový kolotoč. Hned v předehrávce jednadvacátého kola narazí indiáni na Slavii. Ta se již v letošním ročníku hokejové Tipsport extraligy v ČEZ Aréně představila a dokázala domácím uloupit všechny body. Modrobílí na Pražany můžou vyrukovat až s trojicí nových hráčů, jejichž angažování se nedávno dohodlo. Přijďte i vy před státním svátkem podpořit své barvy!


HC PLZEŇ 1929
vs.
HC SLAVIA PRAHA

ČEZ Aréna, Plzeň
16. listopadu 2010
21. kolo hokejové Tipsport extraligy

Indiáni sice dokázali v minulé sezóně na dvanáctý pokus doma plně bodovat proti Slavii, v novém ročníku hokejové Tipsport extraligy ale opět doma stejnému soupeři podlehli. Pražané domácím do puntíku oplatili loňský nezdar, rozhodující trefu zařídil čtyři minuty před koncem základní hrací doby Vondrka. Nepomohl ani první start Petr Sýkory po svém návratu na západ Čech a jeho vyrovnávací branka. Jak dopadne odveta hraná opět v plzeňské ČEZ Aréně?

-----------------------------------------------------------------------------------

Řady indiánů se rozrostly

A to konkrétně o tři nové posily. Dvě zcela neznámé tváře - útočníci Radek Haman a Karel Plášek. Tito dva forvardi přicházejí do západočeské metropole ze Znojma.

Třetím "nováčkem", který se objeví v souboji s pražským týmem, bude Radek Duda, který momentálně hájí barvy prvoligového Chomutova. Radka Dudu, hokejového bouřliváka, v Plzni fanoušci velmi dobře znají. Naposledy za modrobílé nastupoval v části sezóny 2004/2005.

„Všichni ti hráči přicházejí na výpomoc, aby doplnili náš kádr. Martin Straka ještě rehabilituje po operaci a Petr Sýkora odešel. Proto jsme sáhli k této variantě,“ okomentoval příchod trojice sportovní ředitel Milan Tichý.

Útok a brankář

S nadsázkou se dá říci, že si oba posty ve Slavii role prohodily. Pryč je marná snaha najít brankařskou jedničku. V loňské sezóně nastoupila za tým kouče Růžičky hned pětice gólmanů, pouze jeden z nich se dostal s procentuální úspěšností zákroků nad 90 procent a stlačil průměr inkasovaných branek pod 3. Brankovišti vládne neohroženě Miroslav Kopřiva, jenž odchytal drtivou většinu odehraných minut a vede si dobře. Patří mu jedenáctá příčka mezi gólmany, hned za zády má plzeňského Marka Mazance. Naopak se zjevil problém ve fázi útočné. 73 bodů Romany Červenky se jen tak nedají nahradit, blížíme se polovině soutěže a nejproduktivnější Slavista, Michal Vondra, má na kontě patnáct bodíků. Navíc hranici deseti bodů překonal již pouze Petr Kadlec, který je navíc obránce.

Doma to nejde

Pokud bychom hledali nejnepříjemnějšího soupeře Plzně na domácím ledě, asi s jistotou by titul získala Slavia. Z posledních třinácti zápasů pouze jednou dokázali modrobílí plně bodovat. Na jaře v rámci šestačtyřicátého kola zvítězili Západočeši brankou Tomáše Vlasáka z předposlední minuty 3:2. Jenže Pražané na tento zářez přes prázdniny nezapomněli a v novém ročníku oplatili domácím stejnou měrou. Rozhodující trefu zařídil Vondrka čtyři minutky před třetí sirénou.

Domácí zápasy se Slavií za posledních šest let:

2010/11               3:4
2009/10 2:3p, 3:2
2008/09 5:4p, 2:6, 1:3, 1:6
2007/08 4:3p, 5:4p
2006/07 3:4, 1:3
2005/06 0:0, 3:4
2004/05 4:2, 3:2

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 31
Počet vstřelených branek: 58
Počet inkasovaných branek: 65
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 27 (10+17)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 10 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 18 asistencí
Nejtrestanější hráč: Tomáš Frolo – 50 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Heřman J., Modrý +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Nicolas St. Pierre -9

HC Slavia Praha:

Postavení v tabulce: 11.
Počet bodů: 25
Počet vstřelených branek: 45
Počet inkasovaných branek: 47
Nejproduktivnější hráč: Michal Vondrka 15 (9+6)
Nejlepší střelec: Michal Vondra - 9 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Kadlec – 9 asistencí
Nejtrestanější hráč: Juraj Štefanka - 16 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Pavel Kolařík +6
Nejhorší hráč v bodování +/-:Petr Kadlec -9


-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Plzeň 1929 3
HC Eaton Pardubice 4
(2:1, 0:2, 1:1)






Branky a nahrávky: 7. Kovář (Jeřábek), 10. Kovář (Vlasák, Sýkora), 54. Vlasák (Sýkora, Straka) - 12. Špirko (Somík, Kočí), 21. Zohorna (Bartek), 27. Pivko (Zohorna, Bartek), 59. Bartek (Kolář).
HC Plzeň 1929: Mazanec (Přikryl) - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benák, Dresler, Modrý, Frolo, D. Růžička - P. Sýkora, Jan Kovář, Vlasák - Lammers, M. Straka, Johnson - Vostřák, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Pitule, J. Heřman - Lev.



HC Energie Karlovy Vary 3
HC Slavia Praha 5
(2:2, 0:2, 1:1)




Branky a nahrávky: 12. Skuhravý (Kumstát), 16. Hruška (Zaťovič), 55. Skuhravý (Kokko) - 1. Vondrka (Špelda), 11. Jaškin, 25. Endál (Žižka), 37. Doležal (Jelínek), 46. Vondrka (Pospíšil).
HC Slavia Praha: Kopřiva - Žižka, Kadlec, Kuboš, Tomica, Roth, Vašíček, Svoboda, Kolařík - Holec, Špelda, Vondrka, Jelínek, Jaškin, Pospíšil, Štefanka, Krenželok, Micka, Doležal, Endál, Růžička.

-----------------------------------------------------------------------------------