Tomáš Vlasák: Bude to těžké, ale chceme mít čisté svědomí

Plzeň - Plzeňští indiáni udělali velký první krok k odmazání ztráty, která po oficiálním prohlášení ředitele extraligy Šulce naskočila. Kladenské hokejisty porazili 3:2. Na pozápasové tiskové konferenci se řeč točila hlavně kolem odebraných bodů. Pochopitelně. V článku si přečtěte osobní názor Tomáše Vlasáka, který se nebál konkretizovat své pocity.

Tomáši, jak rychle jste se zbavili pachuti odebraných bodů?
První třetinu jsme to v sobě měli, to musím přiznat. Poměrně nás to poznamenalo. O první přestávce jsme si řekli, že se musíme od téhle aféry oprostit a soustředit se na naši hru. Co jiného nám taky zbylo? Nebylo to nic příjemného, ale snažili jsme se soustředit na naši hru a to se povedlo. V této situaci zlaté body.

Jaký je váš názor na celou situaci?
Pokud budu mluvit jenom za sebe, tak pan Šulc je podle mého názoru naprosto nedůvěryhodná osoba. Každý den říká něco jiného, je to taková loutka lidí, kteří sami neprojeví vlastní názor. Všichni víme o administrativní chybě, po které Jarda Zavoral odstoupil. Všechny nás to mrzí, ale v kontextu událostí měl Šulc udělat to samé. Ale on ne, ten se tam bude držet a jen odhazovat chybu na jiné.

Sledoval jste tiskovou konferenci, kde se rozhodovalo o vás bez vás?
Viděl jsem to pět minut, ale když se tam Šulc projevoval tak suverénně a arogantně, vypl jsem to. S takovým člověk je podle mě zbytečné ztrácet čas.

Co dál?
Musíme se soustředit na naši hru. Doufám, že se odvoláním může řada věcí změnit. My jsme už první dílek ze ztráty odloupli, musíme to v tom pokračovat a podobné Robiny Hoody, jako je pan Volf, poslat zpátky dolů.

Bavil jste se o situaci i s jinými hráči z jiných klubů?
Samozřejmě. Všichni říkají, že to je neadekvátní trest, že by se měly rozdat pokuty a neřešit to takto. Mně by nevadilo,kdyby se každý vyjádřil pro nebo proti, ale nejsou tam charakteroví lidé. Sedí a nic neřeknou. Pan Šulc už jednou chtěl svůj úřad složit, když se byla ta aféra s rozhodčími, ale on zůstal. Jak jsem říkal, Jarda byl z toho zlomenej jako my, a tak jednal. Šulc měl udělat totéž. Budem se držet a koncentrovaně se budeme snažit náskok soupeřů odmazávat.

Je to reálné?
Možný je všechno, budeme se o to snažit. Bude to strašně složitý a těžký. A musíme se o to pokusit. Nemůžu říct, jestli se to povede. Ale je na nás, abychom na konci sezóny měli čisté svědomí.